Ti odaadnátok a 100 ezer forintos babakocsitokat ingyen?
Espiro vector babakocsink van 5 éve vettük 100 ezer forintért.Anyósom adott 50 ezret keresztelőreés és mivel mondtuk,h babakocsit szeretnénk,mondta,h akkor ebből vegyünk.De mivel nagy a család és sok pénzt kapott kislányunk mi a többi rokontól kapott pénzzel kitoldottuk.
Na és itt a lényeg.Sógornőm terhes,még csak 6 hetes,de anyós tnap elő állt h akkor a babakocsit adjuk oda.Még mi is használjuk,mert a 3. gyerkőcünk még csak 15 hónapos.
Ti mit tennétek ilyen esetben?Én nem szeretném oda adni ingyen,mivel ezek a kocsik még így használtan is 40-50 ezer forintot érnek.De ha nem adom akkor meg én leszek a szar.Meg szerintem ez nagyon csúnya dolog,h ajándékot vissza kérünk.Most akkor vagy kaptunk ajándékot vagy nem?
Mit csinálnátok ilyen helyzetben?
"Én se kaptam soha senkitől semmit"
"Anyósom adott 50 ezret", "nagy a család és sok pénzt kapott kislányunk"
Látod már miről beszélnek neked???
A fiamnak nem volt keresztelője, nem kapott pénzt, amit kellett mi vettünk. Babakocsit pont anyós vette, de nem érdekli mi lesz vele (most árulom). De ha kérné, hogy adjam oda a sógornőmnek, megtenném. (Fel is ajánlottam tesóméknak, de nekik már megvolt.)
Így is sok mindent ajándékozok bátyáméknak, amit tudok (nekik lányuk van).
Rettenetesen irigy vagy. A babakocsi ára nélkül nem is lesz szekrénye a lányodnak?
De ha ragaszkodsz hozzá, mondd ezt meg anyósnak, és vita lezárva.
2 éves gyereknek simàn kellhet még babakocsi.Mond ezt meg anyósnak.
Te tudod milyen a viszonyod a sógorékkal.
Szerintem egyáltalán nem önzőség ha nem akarja a kérdező odaadni,igaza van az utolsó válaszolónak is.
Egy kis gonoszság: mond anyósnak hogy terveztek még egy- két gyereket had kapjon infarktust.
Nálunk pl.most az a helyzet hogy a férjem öccse a nyáron nősülni fog.2 fiunk van,3 éves lesz a nagy ,15 hós a kicsi.Sógorék egyetlen egyszer sem jöttek el hozzánk,pedig hívtuk őket,A kicsi fiút egyszer sem látták,a nagyot se sokszor őt is csak ha véletlen összefutottunk valahol.Gondolom gyereket is akarnak majd mert a férjemtől már kérdezték mit akarunk a ruhácskákkal kezdeni.(jó minőségű ruháink vannak)
Na mi ez ha nem pofátlanság hogy még nem is terhes a csaj de a fiaim ruháira igényt tartanak.Holott az egyiket még nem is látták.
Kedves Kérdező!Nem vagy önző.
Szia! Hát értem, hogy mire gondolsz. Mivel a 15 hónaposod még használja, azért nem kéne kivenni alóla szerintem, sőt még hónapok múlva is simán üldögélhet benne. Másrészt; ki mondta, hogy esetleg nem akartok még gyermeket - neki is kellene a babakocsi majd egyszer nem....?
valaki írta itt azt is, hogy még csak 6 hetes terhes... Onnan még nagyon nagyon messze van a vége, nem biztos, hogy már most a babakocsival foglalkoznék.
Nem kötelező kölcsönadni senkinek semmit. Nem mert irigyek vagyunk, hanem azért, mert aki gyereket vállal tudhatja, hogy ez pénzzel is jár és nyilván erre is fel van készülve, illetve kellene felkészülve lennie.
Kicsit el vagy tevedve, kérdező. Egy 5 éves, 3 gyerek altal használt babakocsit csak fillérekért fogsz tudni eladni. Nagyon max 20 ezer amit kaphatsz érte, de még azt is kétlem.
Nem kell odadnod, ha nem akarod, az egyértelmű. De az is jusson eszedbe, hogy ha nem adod, azzal megalapozol egy rossz kapcsolatot
21-es vagyok! Azt nem is említettem, hogy mi alaposan megszívtuk ezeket a kölcsön adogatásokat. Honnan tudjátok hogy lesz-e még babátok? Mi, amit a fiunk kinőtt azonnal adtuk is tovább (rengeteg kisruha, babahinta, pihenőszék, hordozó)! Én úgy örültem, hogy mindenre tudtunk vigyázni (mert megdolgoztunk értük), és komolyan minden úgy nézett ki mintha új lenne, nagyon boldog voltam hogy ilyen állapotú dolgokat adhatok kölcsön "ismerősnek"! Terveztük a második babát, így tudta mindenki hogy még szükségünk lesz mindenre. Hát mit ne mondjak...kb mindent úgy kaptunk vissza hogy majdnem szívrohamot kaptam. Mintha egyenesen a kutya szájából adták volna oda. A kisruhák használhatatlanok voltak(volt ami el volt szakadva), a babahinta egy merő macskaszőr volt! :( A pihenőszékben kezdték a hozzátáplálást, csak mivel elfelejtették letakarni így tiszta folt lett az egész!
Egy szó mint száz...akárkinek akármit adsz kölcsön, le fogja sz.rni és nem fog rá úgy vigyázni mint te, aki megvetted!
Én itt fogadtam meg, hogy soha senkinek semmit! A második babánknak vehettünk újra majdnem mindent! És mi tényleg semmit nem kaptunk sehonnan!
Az is lehet egyébként, hogy nem anyós találta ki hanem a sógornő megkérte, hogy kérje el a babakocsit. Valószínűleg nincsenek olyan közeli viszonyban, hogy a sógornő maga kérje el. Mert amúgy nem hiszem, hogy már 6 hetes terhességgel ilyen szinten foglalkozna az anyós.
A másik, hogy 5 éve használt babakocsinak nincs nagy értéke, szóval annyira nem kéne sajnálni. Viszont ha lehet, hogy még fogja akkor használni a ti gyereketek, akkor nyilvánvaló hogy nem adod oda! Mi is használtuk még 2 éves korában simán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!