Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Ti odaadnátok a 100 ezer...

Ti odaadnátok a 100 ezer forintos babakocsitokat ingyen?

Figyelt kérdés

Espiro vector babakocsink van 5 éve vettük 100 ezer forintért.Anyósom adott 50 ezret keresztelőreés és mivel mondtuk,h babakocsit szeretnénk,mondta,h akkor ebből vegyünk.De mivel nagy a család és sok pénzt kapott kislányunk mi a többi rokontól kapott pénzzel kitoldottuk.

Na és itt a lényeg.Sógornőm terhes,még csak 6 hetes,de anyós tnap elő állt h akkor a babakocsit adjuk oda.Még mi is használjuk,mert a 3. gyerkőcünk még csak 15 hónapos.

Ti mit tennétek ilyen esetben?Én nem szeretném oda adni ingyen,mivel ezek a kocsik még így használtan is 40-50 ezer forintot érnek.De ha nem adom akkor meg én leszek a szar.Meg szerintem ez nagyon csúnya dolog,h ajándékot vissza kérünk.Most akkor vagy kaptunk ajándékot vagy nem?

Mit csinálnátok ilyen helyzetben?

2015. máj. 3. 21:40
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
73%
Újjabb szimpatikus anyós! :) Döbbenet, hogy mikbe bele nem tudnak p.fázni! Én (pláne ha 3 gyerekem lenne) elsősorban azt nézném, hogy a sajátaimnak mire van szükségük! Ha te el akarod adni hogy abból bútort vegyél a gyerek(ek)nek, akkor eladod és pont. Teljesen mindegy hogy mennyiért/milyen babakocsit vett a kérdező, és milyen pénzből...könyörgöm hagy döntse már el, hogy ha használaton kívül lesz, akkor mit szeretne vele kezdeni. Anyós adjon a sógornődnek is 50ezret, és így ők is tudnak venni babakocsit. Jóhogy nem megy át hozzátok "leltározni", hogy mire nincs már szükségetek, és mit kinek adjatok oda!
2015. máj. 3. 22:41
 22/52 anonim ***** válasza:
66%

"Én se kaptam soha senkitől semmit"

"Anyósom adott 50 ezret", "nagy a család és sok pénzt kapott kislányunk"

Látod már miről beszélnek neked???

A fiamnak nem volt keresztelője, nem kapott pénzt, amit kellett mi vettünk. Babakocsit pont anyós vette, de nem érdekli mi lesz vele (most árulom). De ha kérné, hogy adjam oda a sógornőmnek, megtenném. (Fel is ajánlottam tesóméknak, de nekik már megvolt.)

Így is sok mindent ajándékozok bátyáméknak, amit tudok (nekik lányuk van).

Rettenetesen irigy vagy. A babakocsi ára nélkül nem is lesz szekrénye a lányodnak?

De ha ragaszkodsz hozzá, mondd ezt meg anyósnak, és vita lezárva.

2015. máj. 3. 22:44
 23/52 anonim ***** válasza:
65%
Add el a babakocsit, akkor anyós ajándékából megint lesz ajándéka a gyerekednek. Mamika meg adjon a sógornődnek is 50ezret, ő meg oldja meg abból. Nekem alapból nem tetszik ez az oda-vissza adogatjuk a dolgokat, amiket az egyik drága pénzért megvett.
2015. máj. 3. 23:30
 24/52 anonim ***** válasza:
83%

2 éves gyereknek simàn kellhet még babakocsi.Mond ezt meg anyósnak.

Te tudod milyen a viszonyod a sógorékkal.

Szerintem egyáltalán nem önzőség ha nem akarja a kérdező odaadni,igaza van az utolsó válaszolónak is.

Egy kis gonoszság: mond anyósnak hogy terveztek még egy- két gyereket had kapjon infarktust.

Nálunk pl.most az a helyzet hogy a férjem öccse a nyáron nősülni fog.2 fiunk van,3 éves lesz a nagy ,15 hós a kicsi.Sógorék egyetlen egyszer sem jöttek el hozzánk,pedig hívtuk őket,A kicsi fiút egyszer sem látták,a nagyot se sokszor őt is csak ha véletlen összefutottunk valahol.Gondolom gyereket is akarnak majd mert a férjemtől már kérdezték mit akarunk a ruhácskákkal kezdeni.(jó minőségű ruháink vannak)

Na mi ez ha nem pofátlanság hogy még nem is terhes a csaj de a fiaim ruháira igényt tartanak.Holott az egyiket még nem is látták.

Kedves Kérdező!Nem vagy önző.

2015. máj. 4. 00:26
 25/52 anonim ***** válasza:
74%

Szia! Hát értem, hogy mire gondolsz. Mivel a 15 hónaposod még használja, azért nem kéne kivenni alóla szerintem, sőt még hónapok múlva is simán üldögélhet benne. Másrészt; ki mondta, hogy esetleg nem akartok még gyermeket - neki is kellene a babakocsi majd egyszer nem....?

valaki írta itt azt is, hogy még csak 6 hetes terhes... Onnan még nagyon nagyon messze van a vége, nem biztos, hogy már most a babakocsival foglalkoznék.

Nem kötelező kölcsönadni senkinek semmit. Nem mert irigyek vagyunk, hanem azért, mert aki gyereket vállal tudhatja, hogy ez pénzzel is jár és nyilván erre is fel van készülve, illetve kellene felkészülve lennie.

2015. máj. 4. 06:11
 26/52 anonim ***** válasza:
59%
Én odaadnám, ha nem akarnék több gyereket. Mire megszületik sógornőd gyereke ti már nem fogjátok használni. Nekem egyébként pont hasonló felfogású sógornőm van, semmit nem adtak kölcsön sem, pedig sok dolog csak pár hónapig kellett, pl. babahinta. Persze ha nekik kell valami van képük felhívni és kölcsön kérni...meg is romlott a viszony, érdekes módon a barátokkal működik a babacucc cserebere, persze ingyen.
2015. máj. 4. 06:33
 27/52 anonim ***** válasza:
76%

Kicsit el vagy tevedve, kérdező. Egy 5 éves, 3 gyerek altal használt babakocsit csak fillérekért fogsz tudni eladni. Nagyon max 20 ezer amit kaphatsz érte, de még azt is kétlem.

Nem kell odadnod, ha nem akarod, az egyértelmű. De az is jusson eszedbe, hogy ha nem adod, azzal megalapozol egy rossz kapcsolatot

2015. máj. 4. 07:09
 28/52 anonim ***** válasza:
54%
Nem adnám oda. Egy 2 éves gyerek még használ babakocsit. Legalább is kisfiam majdnem 2,5 éves koráig babakocsizott ha hosszabb útra mentünk vagy siettünk. Ajándékba kaptátok, így nem adnám oda. Akár sértődés lesz akár nem, engem nem érdekelne. Mi van ha nem vigyáz úgy rá mint ti? Adjátok el, ha már nem kell. Visszaforgatjátok a gyerekeknek. Nálunk apósom élettársa adta nekünk a fia megmaradt babatakaróját, és egy kis plédet. Kisfiam 2,5 éves körüli volt (azt a kis takarót használtuk a bölcsibe), kérdezte, hogy használjuk-e még, mert a szomszéd megszült és neki adná. Amit az "unokájának" adott ajándékba adott születésekor. Szóval erre mit mondjak, visszaadtam, bár ez csak egy takaró volt. A plédet nem tudtam visszaadni, mert azt beleszabtam a babakocsi aljába, télen az volt alatta. Nem mondta, de láttam a fején, hogy nem tetszett neki, hogy azt nem tudom visszaadni. Ne foglalkozz anyóssal,férjed milyen véleményen van?
2015. máj. 4. 07:44
 29/52 anonim ***** válasza:
63%

21-es vagyok! Azt nem is említettem, hogy mi alaposan megszívtuk ezeket a kölcsön adogatásokat. Honnan tudjátok hogy lesz-e még babátok? Mi, amit a fiunk kinőtt azonnal adtuk is tovább (rengeteg kisruha, babahinta, pihenőszék, hordozó)! Én úgy örültem, hogy mindenre tudtunk vigyázni (mert megdolgoztunk értük), és komolyan minden úgy nézett ki mintha új lenne, nagyon boldog voltam hogy ilyen állapotú dolgokat adhatok kölcsön "ismerősnek"! Terveztük a második babát, így tudta mindenki hogy még szükségünk lesz mindenre. Hát mit ne mondjak...kb mindent úgy kaptunk vissza hogy majdnem szívrohamot kaptam. Mintha egyenesen a kutya szájából adták volna oda. A kisruhák használhatatlanok voltak(volt ami el volt szakadva), a babahinta egy merő macskaszőr volt! :( A pihenőszékben kezdték a hozzátáplálást, csak mivel elfelejtették letakarni így tiszta folt lett az egész!

Egy szó mint száz...akárkinek akármit adsz kölcsön, le fogja sz.rni és nem fog rá úgy vigyázni mint te, aki megvetted!

Én itt fogadtam meg, hogy soha senkinek semmit! A második babánknak vehettünk újra majdnem mindent! És mi tényleg semmit nem kaptunk sehonnan!

2015. máj. 4. 08:17
 30/52 anonim ***** válasza:
100%

Az is lehet egyébként, hogy nem anyós találta ki hanem a sógornő megkérte, hogy kérje el a babakocsit. Valószínűleg nincsenek olyan közeli viszonyban, hogy a sógornő maga kérje el. Mert amúgy nem hiszem, hogy már 6 hetes terhességgel ilyen szinten foglalkozna az anyós.

A másik, hogy 5 éve használt babakocsinak nincs nagy értéke, szóval annyira nem kéne sajnálni. Viszont ha lehet, hogy még fogja akkor használni a ti gyereketek, akkor nyilvánvaló hogy nem adod oda! Mi is használtuk még 2 éves korában simán.

2015. máj. 4. 08:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!