Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babakocsik, hordozók » Ti odaadnátok a 100 ezer...

Ti odaadnátok a 100 ezer forintos babakocsitokat ingyen?

Figyelt kérdés

Espiro vector babakocsink van 5 éve vettük 100 ezer forintért.Anyósom adott 50 ezret keresztelőreés és mivel mondtuk,h babakocsit szeretnénk,mondta,h akkor ebből vegyünk.De mivel nagy a család és sok pénzt kapott kislányunk mi a többi rokontól kapott pénzzel kitoldottuk.

Na és itt a lényeg.Sógornőm terhes,még csak 6 hetes,de anyós tnap elő állt h akkor a babakocsit adjuk oda.Még mi is használjuk,mert a 3. gyerkőcünk még csak 15 hónapos.

Ti mit tennétek ilyen esetben?Én nem szeretném oda adni ingyen,mivel ezek a kocsik még így használtan is 40-50 ezer forintot érnek.De ha nem adom akkor meg én leszek a szar.Meg szerintem ez nagyon csúnya dolog,h ajándékot vissza kérünk.Most akkor vagy kaptunk ajándékot vagy nem?

Mit csinálnátok ilyen helyzetben?

2015. máj. 3. 21:40
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
Én megértelek kérdező! Nálunk volt olyan családtag, aki számított volna a mi babaholmijainkra úgy, hogy a lassan 2 évesemet 2x látták, és soha egy csomag popsitörlőt nem kaptunk tőlük. Aztán közöltük hogy tervezzük a másikat és szükségünk van mindenre. Ti is még használjátok a kocsit és kész.
2015. máj. 4. 22:58
 42/52 anonim ***** válasza:

Ok, persze, az jogos, anyósnak semmi joga megmondani mit tegyetek, meg elvenni az ajándékot amit használtok még mindig, és még akkor is használni fogod. Úgyhogy ezzel le is tudhatod a témát.

De mondjuk azt továbbra is fenntartom, hogy nem hinném, hogy megér 40-et. Ok, annyiért mennek használtan, de nem mindegy mennyi ideig használták előtte. Azért hiába jó babakocsi, tönkremegy egyszer, és minél többet használták már, annál hamarabb következik be. Nekem tuti nem kellene egy 3 gyerek által "elnyűtt" babkocsi, pláne nem ennyiért. De hát mindegy, a kérdés nem erről szól.

Nektek kell tudnotok, hogy mit szeretnétek megosztani a család többi gyerekeivel. Milyen a kapcsolatotok, fordított esetben ti mit várhatnátok tőlük, stb. Ezek mind meghatározó dolgok.

Anyós stilusa meg egyenesen felháborító! Mi az hogy adjátok oda? Miért tán övé a babakocsi? Remélem azért tud róla, hogy nem pusztán az ő pénzéből lett véve a babakocsi. De még ha úgy is lett volna, akkor sincs joga ehhez. Férjed amúgy mit gondol erről?

2015. máj. 4. 23:44
 43/52 anonim ***** válasza:

Hát ezek a babacuccok már csak ilyenek... gyerekről gyerekre járnak... nem vagyunk jó anyagi helyzetbe és sok minden problémát okoz... ruha vétel játékok stb...

sok mindent vettünk mi is és sok mindent atadtunk baratnomeknek teljesen ingyen és ők is adnak nekünk teljesen ingyen dolgokat! Kicsit tényleg önző vagy főleg hogy családba marad a baba cucc! Szeretnél még gyereket vagy szeretned eladni? Akkor el kell mondani hogy bocsi csak kölcsön tudom adni mert... Ezen nem tudom mit kell problemazni...?!

2015. máj. 5. 11:07
 44/52 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, kérdező, igaz, hogy használtan az a kocsi 40E, de nagyon nem mindegy, h 1 gyerek vagy 3 használta. Nem mindegy, h 1 évet volt használva vagy 5-öt. Igenis meglátszik rajta, max. te nem látod. Én is nézegettem sok babakocsit, mielőtt vettem egyet és elég volt csak a huzatára ránézni és a kerekeire. 100E ft értékű kocsi 1 gyerek után ér 50-et, kettő után 25-30-at, három után 10-15E ft-ot.

De ha évekre számolod az amortizációt: egy babakocsi élettartama legyen 6 év, sztem 6 év alatt már eléggé el lehet nyűni a legmárkásabbat is. Az azt jelenti, hogy a kocsid most ér kb. 16E ft-ot. De lehet, ha megkérdeznéd a gyártót, azt mondaná, a hivatalos élettartam ennél kevesebb.

2015. máj. 5. 11:09
 45/52 anonim ***** válasza:
62%
Amúgy én nem adok semmit kölcsönbe és nem is fogadok el semmit. Egyrészt nem szorulok rá, hogy a rokonságban 5 éve nyűzött kocsit, többéves babaruhákat használjak, másrészt meg ez egy felesleges konfliktusforrás. Nem tudom garantálni, hogy a kölcsönbe kapott kis ruha nem lesz foltos, nem bolyhosodik ki épp nálam. Úgy meg nem adnám vissza, újat vennék. De akkor már inkább a saját gyerekemnek veszek újat, minthogy a 4 éves rugdalózó helyett adjak vissza újat. Ha adok, örökbe adom. Ha kapnék kölcsönbe és mondjuk nem látom, h nem esen jól a visszautasítás a másik félnek, bezacskóznám a ruhát szépen mosva, vasalva, felcímkézve, h kitől van és úgy adnám vissza, ahogy kaptam, egyszer sem használnám, az tuti. A legtisztább egyébként, az, ha az ember nem fogad el ilyet. Aki meg rászorul a családban forgó sokéves használt cuccokra, az meg nincs felkészülve anyagilag a babvállalásra.
2015. máj. 5. 11:16
 46/52 anonim ***** válasza:
Én megértelek kérdező, ez nem önzőség, szerintem igazad van. Én is elintézném annyival, hogy használjuk még, vagy ha ez nem elég akkor pedig megmondanám, hogy szükségetek van most pont a pénzre, így inkább eladjátok a babakocsit. Ha megsértődik megsértődik, ha az egyik gyerekének adott ajándékot akkor a másiknak is illik, és nem az elsőtől visszakérni. Elég pofátlan a kedves mama... Amúgy sógornőd mit mondott? Lehet el sem fogadnák, így az anyós hiába kavar. Mi sem kapunk sok mindent. csak anyukámtól, férjem családjától semmire nem számítunk, de ha mégis akkor is jobban szeretnénk mi kiválasztani a babakocsit, bútort meg a nagyobb dolgokat legalább, hogy a mi ízlésünk lehet. Simáén lehet hogy sógornődék is így gondolják, és nem is szívesen fogadnák el, mert ilyenkor megbántani nem akar az ember de csak mindenki olyat szeretne főleg az első gyereknek amit kinéz, és nem amit hozzávágnak.
2015. máj. 5. 12:36
 47/52 anonim ***** válasza:
100%

"A babakocsi jó állapotban van,nem látszik rajta,h 3 gyerek használta,ezek a kocsik 40 ezerért mennek "

Ez azért nem ilyen egyszerű, hogy használtan ennyit érnek. Nem mindegy mennyit lett használva. Általában 1 gyerek után érik az eredeti ár felét.

Mint mindennek a babakocsiknak is van egy bizonyos élettartamuk, míg feltehetően jól működnek, aztán bizony elhasználódnak, kopnak az alkatrészek. Még akkor is ha márkás kocsiról van szó. Azért 6 év (mire feltehetően eladnád már annyi idős lesz) és 3 gyerek után nem lesz olyan állapotban (még ha neked elsőre úgy is tűnik) mintha csak egy gyereket tologattál volna benne. Bizony meglátszik rajta a sok használat. Nem beszélve arról, hogy már nem lesz megbízható, bármikor elromolhat.

Ezt csak azért jegyzem meg, hogy azért képbe legyél, mikor túl akarsz adni rajta. 40-et szó szerint pofátlanság lenne kérni érte.

Ettől függetlenül a helyedben nem adnám oda. Egyrészt ne kötelezzenek rá, a ti tulajdonotok. Másrészt meg én mondjuk bő 2,5 éves korig használtam a babakocsit a hosszabb utakra, úgyhogy szerintem akkor még nektek is kelleni fog. Harmadrészt amint írtam, azért annyira nem is jó a kapcsolatotok velük.

2015. máj. 5. 14:54
 48/52 anonim ***** válasza:
44%
Ó te jó ég, mennyi idióta válaszoló! A gyereked ajándéka, miért adnád másnak? Kérdező, ezt te sem gondoltad komolyan... Ha arany fülbevalót kapott volna, amit 2 év múlva ki fog nőni, azt szedetné ki a füléből? Tiszta röhej. Szerencse, hogy nekem nincs ilyen hülye anyósom, sem rokonok a családban... Anyósod amit csinál: saját ajándékát ruházná tovább másra, ez olyan, mintha a keresztelőre kölcsön ajándékot adott volna. Grrr...
2015. máj. 17. 16:38
 49/52 anonim ***** válasza:
22%
Utolsó vagyok, még annyit a sok idióta válaszolónak: a 100 ezres babakocsi mióta luxus? 3 gyereknek meg pláne. Nézzenek azok magukba, akik halomszámra vásárolják a sok kocsit mert egyik sem jó... Na, a 100 ezressel sokkal kevesebb az esélye, hogy mellélőnek.
2015. máj. 17. 16:40
 50/52 anonim ***** válasza:
0%

Utolsó, sztem anyós nem adott volna 50E-et ajándékba a keresztelőre, lehet csak egy 10-est. De lehet, úgy volt vele, ad többet, h vegyenek kocsit, ha már úgyis kell és az jó lesz az összes unokájának.

Anyóst kéne megkérdezni, hogy értette ő ezt az ajándékozást, lehet az 50E-ből csak 10E a keresztelői ajándék, 40E meg inkább szívesség, ha úgy tetszik kölcsön.

2015. máj. 17. 16:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!