Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A fiam szeret korbe-korbe...

A fiam szeret korbe-korbe forogni, elszediti magat. Ez bajra utalhat?

Figyelt kérdés

Masfel eves a kisfiam, szep fejlett gyerek, nagysagra is, mozgasban is es szellemileg is.

Mostanaban szereti, ha korbe-korbe porgetem, illetve mar regen, amikor zenet hall, akkor ugy tancol, hogy korbe forog. Mivel tetszik neki a szedules (jatszoteren is a forgo a kedvence es nagyon jokat kacaraszik), igy most rajott, hogy egyedul is csinalhatja.

Korbe forog a tengelye korul, kozben meg vigyorog.

Szerintem ez teljesen normalis, tetszik neki es azert csinalja. De a ferjem anyukaja attol fel, hogy ez valami bajra utal, mert szerinte a szellemi fogyatekosak szoktak ilyet csinalni. Egyebkent joban vagyunk, nem kotekedo, jo indulatu asszony, de teny, hogy hozzam kepest tul aggodo (ket tusszentes miatt mar orvoshoz kuldene).

Biztos vagyok benne, hogy a fiamnak nincs baja, latom rajta, de mar nagyon unom, hogy idorol idore elokerul ez a tema, nagyon bantja a lelkemet es estenkent, amikor nezem a gyonyoru, alvo fiamat, akkor eszembe jut es pityeregni is szoktam, hogy miert kell azt mondani ra, hogy esetleg beteg.

Most mar ott jarunk, hogy gyermekorvoshoz kulon ezert szeretne bennunket elkuldeni.

A ti gyermeketek is csinalta ezt? Ismertek esetleg olyan cikket, oldalt, ahol tisztan es erthetoen leirjak, hogy ez egy normalis jelenseg? Szeretnem megmutatni a nagyinak, hogy megnyugodjon.

(Hozzateszem, hogy ezt a porgetest nem mindig csinalja a fiam, van, hogy napokig eszebe sem jut, majd rajon, hogy ez is van es akkor egymas utan nehanyszor.)

2010. júl. 7. 12:44
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Szia.Az én kisfiam 22hónapos,és ő is szereti,pörög-forog,szereti ha pörgetjük és dobáljuk,sőt:leül az ülőgarnitúrára és dobálja hátra a fejét(szinte visszapattan).Van, hogy még a babakocsiban is ezt csinálja.Szerintem ez tök normális,mi a nővéremmel kicsikénz,imádtunk pörögni,volt, hogy hányásig forogtunk:-).És,itt vagyunk,semmi bajunk.Szerintem csak elszórakoztatja magát,én nem bánom,bár figyelek rá,mert néha úgy bepörög,hogy elesik:(.Nincs a fiaddal semmi baj.

Szép napot.

Üdv:Vera

2010. júl. 7. 12:54
 2/16 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs semmi baja. 17 hónapos lányom is csinálja néha. Ő is úgy, hogy a saját tengelye körül, néha úgy is, hogy egy kis körben futkozik.
2010. júl. 7. 12:59
 3/16 anonim ***** válasza:

Jajjj dehogy beteg. Nincs semmi baja.

Az én fiam is csinálja, kb. 1 éves kora óta, most 21hónapos és még mindig mániája a forgás. Táncolni is úgy táncol, de valamikor csak úgy rájön és elkezd forogni.

2010. júl. 7. 13:09
 4/16 anonim ***** válasza:

13 hónapos lányomnak ez az új szokása...és más babákat is ismerek, akik pörögnek-forognak.

Nincs baj.:)

2010. júl. 7. 13:09
 5/16 anonim ***** válasza:
Én azt hallottam egy Gekkoba járó anyukától, hogy kifejezetten fejleszti az idegrendszerüket a forgás meg a hintázás és szokták direkt forgatni őket, hogy elszédüljenek kicsit. Az enyém is forog sokat (az a baj, hogy esés a vége)és nem is lehet megakadályozni mert tetszik neki.
2010. júl. 7. 13:44
 6/16 anonim ***** válasza:
87%
Szia! Az én fiam is csinálja! Ő is a tengelye körül forog körbe-körbe, amíg el nem esik. Van neki ugrálós zebrája is, ezen is állandóan forogni szokott ugrálni nem igazán. Viszont hiteles oldalt erről nem ismerek, de vannak netes dokik, nekik írhatnál, és a választ kinyomtathatod a nagyinak!
2010. júl. 7. 13:49
 7/16 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat, nagyon halas vagyok Nektek!

Gondoltam, hogy semmi baj, de ha tobbszor hallgatja az ember, hogy esetleg beteg a gyereke, akkor azert mar kezd felni...

Nah, mindjart hivom es megnyugtatom, hogy rendben van az unokaja.

Jah, igen, ugralozebra: nekunk is van, o ugral is rajta, de azon is forog. :-)

2010. júl. 7. 13:56
 8/16 anonim ***** válasza:

13.44.es vagyok.

Ezt találtam, a végén írja, hogy jó dolog ha forog a gyerek.

[link]

2010. júl. 7. 14:04
 9/16 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam is amint megtanult járni már rá egy hétre forgott maga körül és hangosan nevetett magán.Mára már olyan szintre fejlesztette a forgási tudományát,hogy elkezdi az egyik irányba majd a másikba és egy idő után már olyan gyorsan forog,hogy szépen popóra huppan.És persze röhög magán:)De volt már olyan is,hogy popóra esett de nagyon nagy volt a lendület és szépen még pördült oldalra kettőt a földön.Persze ezen is csak röhögött.Nyugi semmi baja a kisfiadnak.:)
2010. júl. 7. 22:32
 10/16 kisszsolt válasza:
szia.szerintem ez normális dolog.ezzel köti le magát. bármilyen zenére táncolni.bárhol bármikor. én csak tudom.én is ilyen voltam kiskoromban. szerintem ez még csak most kezdödik.és nem lehet megjósolni.hogy meddig tart.
2010. szept. 27. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!