Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tápszeres babánál mikortól...

Tápszeres babánál mikortól lehet elkezdeni a hozzátáplálást?

Figyelt kérdés
4 hónaposan elvileg már lehet a gyümölcsöket, de azt is hallom hogy elég elkezdeni 6 hónaposan. Vagy ez az anyatejes babáknál van hogy elég 6 hósan?
2010. júl. 6. 12:05
 1/7 anonim ***** válasza:

Mi is tápszeresek vagyunk,és a doki nénink 4 és 4,5hónapos korban javasolta.

Az anyatejes babáknál szokták javasolni a 6hónapot általában!

2010. júl. 6. 12:07
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem már elkezdheted, a tápszeres babákkal hamarabb kezdik. Kezd almával, barackkal, ebbe rakhatsz egy kis meggyet, utána 2-3 hét múlva jöhetnek a zöldségek, a répa, krumpli, sütőtök, cékla...stb. A lényeg a kóstoltatás és a fokozatosság. Ha ízlik neki valamelyik, és nincs baja tőle, akkor adhatsz többet, de először csak pár kanállal. Ja! És feltétlenül itasd is. Érdemes délelőtt kóstoltani, mert ha valami nem stimmel, azt délutánra megtudod. Ha nem ízlik neki valamelyik íz, azt hagyd pár napra, és újra próbálkozz!
2010. júl. 6. 12:09
 3/7 anonim ***** válasza:
Kétféle álláspont létezik. Az egyik amit eddig írtak, hogy négy hónapos korban kezdik. A másik (ez a legújabb), hogy a tápszeres babáknál is hat hónaposan kezdik a hozzátáplálást. A mi dokink a hat hónapos verziót vallja, mi úgy csináltuk, a lányom él és virul. Gondolom ugyanígy van a négy hónaposoknál is.
2010. júl. 6. 12:14
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Tápszeres babáknál is ajánlott megvárni a 6 hós kort.

Persze te úgy csinálhatod, ahogy gondolod, de mindeig jusson eszedbe, hogy ő még picike, és tudom kinézi a szádból a falatot már most,de inkább tejcsizzetek,mert ha később lesz is bármi gond, legalább magadnak nem tehetsz szemrehányást.

2010. júl. 6. 12:25
 5/7 anonim ***** válasza:

Mi 4 hósan kezdtük tejpéppel, 4,5 hósan jöttek a gyümik, 5 hósan pedig a zöldségeknél jártunk, de ezek nem ízlenek, úgyhogy zöldséget még nem eszünk 5,5 hósan.

Ha szereti és érdekli a kaja, akkor add neki, ha nem akkor ne erőltesd. Pl nálunk a banánra nyitja a száját, annyira imádja, a krumplit meg megkóstolta és csak nyámnyogott, látszott hogy nem ízlik, így azt nem kap. Majd 2 hét múlva újra megpróbálom.

2010. júl. 6. 12:40
 6/7 anonim ***** válasza:
4 hós kortól. Kezdve a gyümölcsel. 5 hótól a züldségek. 6 hótól a húsok.
2010. júl. 6. 12:56
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem mindkét gyermekem tápszeres volt.A fiamnál viszonylag "későn", 4,5 hós kora körül kezdtem a hozzátáplálást,de ha a védőnőn múlott volna,lett volna sztem 6 hónap,mikor elkezdjük.A kislányomnál már bátrabb voltam,nála 3 hós kora végén már elkezdtem.

Mindkét gyermekem szeret és megeszik mindent,nem válogatósak,a hozzátápinál mindig azt adtam,amit lehetett az adott hónapban és megismertettem velük az izeket fokozatosan.

2010. júl. 6. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!