Tápszeres babánál mikortól lehet elkezdeni a hozzátáplálást?
Mi is tápszeresek vagyunk,és a doki nénink 4 és 4,5hónapos korban javasolta.
Az anyatejes babáknál szokták javasolni a 6hónapot általában!
Szia!
Tápszeres babáknál is ajánlott megvárni a 6 hós kort.
Persze te úgy csinálhatod, ahogy gondolod, de mindeig jusson eszedbe, hogy ő még picike, és tudom kinézi a szádból a falatot már most,de inkább tejcsizzetek,mert ha később lesz is bármi gond, legalább magadnak nem tehetsz szemrehányást.
Mi 4 hósan kezdtük tejpéppel, 4,5 hósan jöttek a gyümik, 5 hósan pedig a zöldségeknél jártunk, de ezek nem ízlenek, úgyhogy zöldséget még nem eszünk 5,5 hósan.
Ha szereti és érdekli a kaja, akkor add neki, ha nem akkor ne erőltesd. Pl nálunk a banánra nyitja a száját, annyira imádja, a krumplit meg megkóstolta és csak nyámnyogott, látszott hogy nem ízlik, így azt nem kap. Majd 2 hét múlva újra megpróbálom.
Nekem mindkét gyermekem tápszeres volt.A fiamnál viszonylag "későn", 4,5 hós kora körül kezdtem a hozzátáplálást,de ha a védőnőn múlott volna,lett volna sztem 6 hónap,mikor elkezdjük.A kislányomnál már bátrabb voltam,nála 3 hós kora végén már elkezdtem.
Mindkét gyermekem szeret és megeszik mindent,nem válogatósak,a hozzátápinál mindig azt adtam,amit lehetett az adott hónapban és megismertettem velük az izeket fokozatosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!