Tudtátok hogy a hipp üveges tejbegríz (jóéjt) bio TEHÉNTEJBŐL készül?
El sem akartam hinni, amikor rákérdeztem a hippnél h. milyen tej és ezt válaszolták. Ennyit arról, hogy a gyártókban meg lehet bízni, hogy a babáknak való ételt kínálnak. Mivel ez 6 hós kortól adható.
Visszakérdeztem, hogy legalább módosított tej vagy tiszta tehéntej, ami 12 hóig nem javasolt - azóta nincs válasz...
A tejet is lehet adni 6 hós kortól, felforralva, lehetőleg felestejként, igazi tejből, nem tescosból. :)
Egyre több a pánikolás az etetéssel kapcsolatan...
Azért felesre higitott tehéntejet ne adjunk már csecsemőnek! Én sem vagyok egy tápszerpárti, de ha nincs anyatej, akkor százszor inkább tápszert, mint tehéntejet!
Az orvostudomány meg a táplálkozástudomány folyamatosan fejlődik, nem kell az 50 évvel ezelőtti trendet követni! Akkor nem volt más lehetőség, mint a tejhigitás meg a kecsketej, örüljünk, hogy most van!
Kedves Válaszolók! Igenis, utánajártam mielőtt felháborodtam volna és közhírré tettem volna az információt!
Magát a HIPP Kft-t kérdeztem meg és a HIPP Mamaszolgálattól kaptam meg a válaszokat. A HIPP Jóéjt Tejbegríz tehéntejből készült. Tiszta tehéntejből és NEM módosított tejből. Ha módosított lett volna, egy szót sem szólok.
Azóta már fel is hívtak, hogy elmagyarázzák miért van ez. A tehéntej állításuk szerint ÖSSZETEVŐként nem káros a babára semmilyen formában. Tehát szerintük, ha tehéntejből és valami másból készítesz ételt a babának, akkor nyugodtan odaadhatod. Ezt mindenki fontolja meg, mint választ, de nekem vannak fenntartásaim.
Ugyanakkor a tehéntejet a babának önmagában adni ők sem javasolják!
És annak a kedves Válaszolónak, aki cinikusan megjegyezte, hogy inkább töltsem mással az időmet, üzenném, hogy nekem megér ennyi időt, hogy a babámnak olyan ételt adjak, amitől biztosan nem lesz baja!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!