Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tudtátok hogy a hipp üveges...

Tudtátok hogy a hipp üveges tejbegríz (jóéjt) bio TEHÉNTEJBŐL készül?

Figyelt kérdés

El sem akartam hinni, amikor rákérdeztem a hippnél h. milyen tej és ezt válaszolták. Ennyit arról, hogy a gyártókban meg lehet bízni, hogy a babáknak való ételt kínálnak. Mivel ez 6 hós kortól adható.

Visszakérdeztem, hogy legalább módosított tej vagy tiszta tehéntej, ami 12 hóig nem javasolt - azóta nincs válasz...

2010. júl. 2. 12:29
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
De legalább bio ...
2010. júl. 12. 23:39
 32/38 anonim ***** válasza:
52%
Kit kérdeztél meg? A bolti eladót, vagy valamilyen szakembert? És az, hogy azóta sincs válasz, azért van, mert a pénztáros elfelejtette a bugyuta kérdésedet.
2010. júl. 12. 23:46
 33/38 anonim ***** válasza:
52%

A tejet is lehet adni 6 hós kortól, felforralva, lehetőleg felestejként, igazi tejből, nem tescosból. :)

Egyre több a pánikolás az etetéssel kapcsolatan...

2010. júl. 13. 00:12
 34/38 anonim ***** válasza:
100%
A hozzátáplálásról csak annyit, hogy minden országban mást javasolnak, más időben. A sógornőmék Svédországban élnek, 2 gyerekük van, egy hónapja találkoztunk, ki volt akadva, hogy miket adok az 5 hónapos babánknak. Náluk a céklát csak egy éves kor felett lehet adni, viszont banánt már szinte 3 hónaposan. A módosított tehéntejet (ami itt babatej néven fut)meg ugyanúgy lehet adni 4 hónapos kortól, mint bármilyen adható gyümölcsöt. Azok a gyerekek is felnőnek, ugyan úgy, mint Magyarországon. Miről is beszélünk?????
2010. júl. 13. 07:36
 35/38 anonim ***** válasza:
55%
nagyon ráérsz,inkább .... na mindegy.különben kint ausztriába láttam olyan bébiételt 4 hos kortol hogy bolognai spagetti,meg volt olyan amibe kukorica volt.kérdem én az osztrák gyerekek nem nőnek fel egészségesen.miről is beszélünk?
2010. júl. 13. 08:27
 36/38 anonim ***** válasza:
87%
Én sem értem mire gondolt a kérdező, a tápszerek milyen tejből észülhetnének, kecsketejből vagy anyatejből? :-) Módosított tehéntejből készülnek. Kivonják a baba veséjére és májára megterhelő anaygokat. Szerinte a Hipp nem teszi ezt meg. Pl. Hipp áfonya-alma. Abban sincs benne az allergizáló áfonyamag. Vagy Kecseméti alma-málna, nincsenek benne málnamago amik allergizálnak, mindkettő 4 hós kortól ajálott. Gondolodjunk mielőtt felháborodunk.
2010. júl. 13. 10:03
 37/38 anonim ***** válasza:
49%

Azért felesre higitott tehéntejet ne adjunk már csecsemőnek! Én sem vagyok egy tápszerpárti, de ha nincs anyatej, akkor százszor inkább tápszert, mint tehéntejet!

Az orvostudomány meg a táplálkozástudomány folyamatosan fejlődik, nem kell az 50 évvel ezelőtti trendet követni! Akkor nem volt más lehetőség, mint a tejhigitás meg a kecsketej, örüljünk, hogy most van!

2010. júl. 13. 12:18
 38/38 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszolók! Igenis, utánajártam mielőtt felháborodtam volna és közhírré tettem volna az információt!

Magát a HIPP Kft-t kérdeztem meg és a HIPP Mamaszolgálattól kaptam meg a válaszokat. A HIPP Jóéjt Tejbegríz tehéntejből készült. Tiszta tehéntejből és NEM módosított tejből. Ha módosított lett volna, egy szót sem szólok.

Azóta már fel is hívtak, hogy elmagyarázzák miért van ez. A tehéntej állításuk szerint ÖSSZETEVŐként nem káros a babára semmilyen formában. Tehát szerintük, ha tehéntejből és valami másból készítesz ételt a babának, akkor nyugodtan odaadhatod. Ezt mindenki fontolja meg, mint választ, de nekem vannak fenntartásaim.

Ugyanakkor a tehéntejet a babának önmagában adni ők sem javasolják!

És annak a kedves Válaszolónak, aki cinikusan megjegyezte, hogy inkább töltsem mással az időmet, üzenném, hogy nekem megér ennyi időt, hogy a babámnak olyan ételt adjak, amitől biztosan nem lesz baja!

2010. júl. 19. 09:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!