Tudtátok hogy a hipp üveges tejbegríz (jóéjt) bio TEHÉNTEJBŐL készül?
El sem akartam hinni, amikor rákérdeztem a hippnél h. milyen tej és ezt válaszolták. Ennyit arról, hogy a gyártókban meg lehet bízni, hogy a babáknak való ételt kínálnak. Mivel ez 6 hós kortól adható.
Visszakérdeztem, hogy legalább módosított tej vagy tiszta tehéntej, ami 12 hóig nem javasolt - azóta nincs válasz...
Egyébként rá is van írva, vagyis az nincs ráírva, hogy tejfeherje mentes. Nem vezetnek félre senkit. Az összetevőknél is le van írva. Nem kell meglepődni.
Egyébként egy nagycsomóan lehurrogják az üveges kaját, de amellett tömik a tejpéppel. Egyik sem különb.
No, akkor öntsünk egy kis tiszta vizet a pohárba. A címkén az áll, hogy tej (nem tehéntej). Mint olyan, akár babatej is lehetne. Vagy nem?!
De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a HIPPtől kapott válaszból az következett, hogy tiszta tehéntej és nem módosított. Azóta egyébként választ kaptam, miszerint nem tudják és elküldték kérdésemet a németországi gyárba. Amint megkapják a választ, továbbítják nekem.
Én meg itt nektek - márha valakit érdekel.
A babám soha nem kapott tápszert, így igen, én még meg tudok ilyeneken lepődni és nem, nem tudtam h. a tápszer tehéntejből van.
Úgy alakult, hogy nem tudtam mást adni a babámnak, így odaadtam neki. Reménykedtem, hogy 6 hós kortól adható ételben csak olyan lehet, amit tényleg kaphat is a baba.
Tökre örülök neki, hogy ennyi anyuka van itt, aki ilyen jól tud mindent, minden címkét elolvas és soha nem ad a babájának üveges ételt. Remélem, amit ti főztök, abban a zöldség-gyümölcs is a biokertben készült, távol a világ káros tényezőitől, úgy mint kipufogógőz. :)
Ma felhívtak a HIPPtől, hogy elmondják, mit tudtak meg a gyártól, Németországból. Megnyugtattak, hogy a bébiételük nem káros és igenis adható 6 hós kortól. Ugyan valóban tehéntejből készült, DE (és ez nagyon fura számomra) állítólag a tej mint összetevő adható a babának, de magában nem. Azaz, ha tejbegrízt főzünk belőle (mint ők), akkor az simán mehet.
Hát mindenki döntse el, hogy hogyan értékeli ezt a magyarázatot...
A tápszerben is van, de módosítva, és nem káros, mintha adnál neki egy doboz tejet, hogy igya meg. Azt is birom, amikor anyukák itt megkérdezik, hogy a fél éves gyereknek reszelhetnek-e az almához háztartási kekszet. Abban meg tojás van, ami szintén nem adható. Azért ennyire nem kell felhúzni magatokat!
Az én gyerekem pl. csak üvegeset volt hajlandó enni 1 éves koráig és életben van, semmi allergia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!