Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tudtátok hogy a hipp üveges...

Tudtátok hogy a hipp üveges tejbegríz (jóéjt) bio TEHÉNTEJBŐL készül?

Figyelt kérdés

El sem akartam hinni, amikor rákérdeztem a hippnél h. milyen tej és ezt válaszolták. Ennyit arról, hogy a gyártókban meg lehet bízni, hogy a babáknak való ételt kínálnak. Mivel ez 6 hós kortól adható.

Visszakérdeztem, hogy legalább módosított tej vagy tiszta tehéntej, ami 12 hóig nem javasolt - azóta nincs válasz...

2010. júl. 2. 12:29
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%

persze, miért, miből lenne???

az összes tápszer, tejpép abból van! nem is tudom, talán a sinlac és a dmes kölespép az egyetlen amiben nincs

2010. júl. 12. 18:04
 22/38 anonim ***** válasza:
22%
óóó ez semmi! Én ÜVEG SZILÁNKOT találtam a Kecskeméti brokkoli pulykahússal c. bébi ételben. Nagyon-nagyon ritkán (amikor tényleg vészhelyzet van) kap ilyen "ételeket" a babám. És azt tudtátok, hogy a sütőtök püré sem sütő tök püré? Épp ma néztük a párommal a Tescoban le volt árazva mondom kíváncsiságból megnézem már miből készült és valami burgonya pehely volt írva rá. Na az mi a franc? És még egy ami nagyon tetszett CUKOR öcsém!!! Hogy az minek bele? Én azt hívom sütőtök pürének amit leszedek a kertben vagy megveszem a piacon megfőzöm/megsütöm és leturmixolom. Az sütőtök püré, de ezek a üvegesek valami kommersz sz@rok. Akinek esze van nem tömi ilyenekkel a kölköt.
2010. júl. 12. 18:30
 23/38 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem nincs ezzel semmi gond, csak most lett divat ekkora felhajtást csinálni a tej körül. Még az 1 év hagyján is, de már 3 éves kor alatt sem ajánlják, és sajnos sokan bedőlnek ennek, és tényleg képesek 3 éves korig tápszert adni a gyereknek. Nagy üzlet van ám ebben, csak közben azt nem értem miért nem tűnik fel senkinek, hogy mióta ez az új hozzátáplálási hóbort van, miért egyre több az ilyen-olyan allergiás gyermek, és ezt most nem csak a tehéntejre értem, hanem általánosságban. Mellesleg a babatej is tehántejből van.
2010. júl. 12. 19:23
 24/38 anonim ***** válasza:
92%
Milyen hülyeségeken fent tudsz akadni? Szerinted miből van? Anyatejből? A babatej is tehéntejből van, tejpép is, tápszer is, a pudingok is, joghurtok is. Ezeket sem adsz majd a gyereknek?
2010. júl. 12. 20:33
 25/38 anonim ***** válasza:
82%
Kérdező, elhiszem, hogy kiakadtál, de szerinted a babatej miből készül? Őszintén, minden bántás nélkül érdekelne, mert nagyon sokan azt hiszik, hogy a babatej valami misztikum, holott az is tehéntej:)
2010. júl. 12. 21:04
 26/38 anonim ***** válasza:
100%

Na, öntsünk tiszta vizet a pohárba... :)

Én sem értem igazán a felháborodásod. 6 hónapos koráig csak és kizárólag anyatejet kapott a babám, mégis elolvastam egy csomó cikket ami a hozzátáplálásról szólt, így én onnan tudtam már akkor is, hogy a tápszer, a tejpép, a babatej is tehéntejből készül (kivéve néhány speciális terméket)! Amúgy a babatej is tápszer, csak hígabb, ezért más a neve. A tehéntejet azért nem ajánlják, mert olyan fehérjék vannak benne, amit nem az ember emésztőrendszerének "terveztek". De a nagyüzemi előállítás során olyan formában módosítják, hogy az alkalmas legyen kisbabák táplálására. Ettől még a tej nem méreg, és bár én sem adtam a babámnak 1 éves koráig, azért nem fogom máglyára tenni aki igen. Mindenkinek megvan a saját meggyőződése. Sajna ma már sosem tudni, hogy mit eszik-iszik az ember, miben van méreg. Én úgy gondolom, hogy az üveges babakajákat sűrűn és szigorúan ellenőrzik, ettől függetlenül becsúszhatnak hibák. Azonban a piacon megvásárolt zöldség-gyümölcs is lehet mérgező, így én nem feltétlen hiszem el, hogy amit én főzök, az biztos, hogy egészségesebb mint az üveges kaja. Az, hogy bizonyos hónaptól adható, az csak egy jelzés. Mivel én 6 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást, így akkor adtam a fiamnak először üveges kajákat és a 4 hónaposakkal kezdtem. De attól, hogy kap egy üveg olyan babakaját a gyerek, ami elvileg még korai, nem lesz semmi baja, kivéve persze, ha nem iszonyatosan allergiás rá. A tápszeres babákat már 4-5 hónapos kortól elkezdik hozzátáplálni, ezért vannak már 4 hónapos kortól bébiételek. Én pl. úgy csináltam, hogy hiába volt a babám már 6 hónapos, mikor üveges kaját vettem, megnéztem, hogy mi van benne, mert ő pl. 8 hónaposan evett először húst, így húsos kaját nem kapott akkor sem, ha azt 6 hónapos kortól jelezték. Mindenki másképp csinálja... De ilyeneken tényleg nem kéne kiakadnod. Ki tudja, hogy 10-20 év múlva mit találnak ki, mi a káros. :)

2010. júl. 12. 21:10
 27/38 anonim ***** válasza:
83%

Anno én is írtam itt erről a gykérdéseken, de én a DM babylove tejbegrízeiről. Aztán írtam a DM-nek, hogy tényleg higyjem-e el, hogy 4 hós (!!!!!!!!!!) kortól ajánlják a TEHÉNTEJES tejbegrízeiket és megírták, hogy értik a problémát, de a német szabályozásba nem ütközik, blablabla ezért Mo-on is így árulják 4 hós kortól...

És igen, az is és a HIPP is tehéntejes.

2010. júl. 12. 21:30
 28/38 anonim ***** válasza:
89%

De rajta van, jó éjt tejbegríz- mire utalhat ez az elnevezés TEJBEgríz? vajon vízre?

Szerinted a TEJalapú tápszerek, amit egy újszülöttnek lehet adni, miből van? Hiszen rajta van TEJalapú. Persze hogy tejből. Atyaisten micsoda felfedezés, a tejbegríz tejből van. Nahát. Micsoda sokk. Szerintem ha nem tejből lenne lehet nem tejbegríz lenne a neve, hiszen törvény van rá, csak az az élelmiszer viselheti nevében a tej elnevezést ami tejből van.

2010. júl. 12. 21:54
 29/38 anonim ***** válasza:
Ja és egyébként a gyár sem írt akkora hülyeséget, most nem tejbegríz témában, de például hasmenés után tehéntejet nem szabad adni mert érzékeny lehet a gyomra, viszont savanyított tejtermék kifejezetten ajánlott És tejből készül. Egyébként pedig vannak laktózmentes tejek- ergo az allergizáló laktózt, amit nehéz megemészteni nem bonyolult kivenni a tejből. Készülhet ilyenből is.
2010. júl. 12. 21:58
 30/38 anonim ***** válasza:
22%

Igen, tudtam, hogy tehéntejből meg egy rakás cukorból készül, ezért nem is bánom, hogy nincs pénzem rá, hogy ilyesmit vegyek. Nem értem, hogy hogy találhattak ki ekkora hülyeséget a Hipp -nél, ha annyira hozzáértőek a gyermektáplálás terén, mint amilyennek vallják magukat.

A mai álláspont szerint 1 éves kor alatt tehéntej adása ellenjavallt. Az igaz, hogy a tápszerek, babatejek is tehéntej - alapúak, csakhogy ezekben a tejfehérje humanizált, azaz a gyermekek számára "barátibb", könnyebben emészthető formában van jelen, ráadásul az összetétele is a csecsemők, kisgyermekek igényeinek megfelelően van kialakitva.

2010. júl. 12. 22:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!