Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aki babával van otthon annak...

Aki babával van otthon annak mennyit, miben segít a férje otthon? Fizetést leadja?

Figyelt kérdés
2019. jan. 24. 14:00
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
41%
A baba nagyobb részt az en "feladatom". Persze viszi setalni, furdesben segít, jatszik vele, ha pl.el akarok menni kocogni. Ami az anyagiakat illeti, kozos a kassza, de kulon bankszamlaink vannak, ez meg a hazassagkotesunk elottrol -8ev- maradt. Mióta gyeden vagyok, atutal egy meghatarozott osszeget, haztartasra, koltopenzre, ilyesmi. Szerintem tul sok, a nagy resze megmarad. Most a nagyobb kiadasokat o fizeti, meg a takaritonot is. Mindketten jol keresunk, illetve en csak kerestemy most ugye a gyed van. De szerintem az ilyesmi csaladonkent nagyon változó. Gondolkm, nalatok sem varja el senki, hogy a kisebb bevetelbol ugyanugy fedezd a kiadasokat.
2019. jan. 24. 14:29
 12/28 anonim ***** válasza:
35%

Nekem a férjemnek nem kellett ennyit segíteni a babáknál, mert azért nem volt az a babás korszak olyan vészes. Pedig nekünk még rokon sem élt a közelben.

Igazából ha 18 körül haza ért semmit nem kellett csinálnia. Àltalában azért babázott. Ettünk, akkor segít elpakolni az asztalról, bepakolni a mosogató gépbe. A mosogató gépet ha látja hogy végzett bármikor kipakolja. De kb ennyi. Fürdetés, öltöztetés vegyesen van, sokszor mindketten ott voltunk.

Èjszaka csak hétvégén kelt a babához, és csak akkor ha tényleg nyügösebb idöszak volt.

Mi külön kasszán vagyunk, az ok leginkább azért mert mindketten magas fizetéssel rendelkeztünk a gyerek elött. Ìgy mindkettönknek volt egy számlája és van egy közös számlánk. A közös számlára jön a családipótlék plussz a férjem oda átutal minden hónapban egy fix összeget. A ház és rezsi költségeit mind a saját számlájaról vonják. A közös számláról meg fizettem minden mást.

2019. jan. 24. 14:31
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Mindenben segít, főleg délután, amikor hazaér, mivel engem addigra épp eléggé kimerítenek a gyerkőcök, egy órát kapok mindig pihenni. Az esti fürdetés is az ő feladata, ezt nem is engedi át nekem, ha kérem sem. 😊

Közös a kassza, nincs én gyedem meg ő fizetése, csak mi pénzünk.

2019. jan. 24. 15:11
 14/28 anonim ***** válasza:
Az első pár hónapban segített, később már nem kellett, meg tudtam csinálni mindent, ő meg sokat dolgozott. Anyagiakban nem volt hiány.
2019. jan. 24. 15:12
 15/28 A kérdező kommentje:
Szóval mindenki jómódú és szuper férjjel rendelkezik 🤗
2019. jan. 24. 15:32
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Szuperferjem van, de nem jómódú. :D A fizetést ha úgy tetszik az egészet leadja. De csak mert még nem dolgozok és kell az egész fizuja a hónapra. De azt vesz magának amit akar. Nem osztom be. Kifizetjuk a csekkeket, veszek amit kell a gyereknek, ha kell. Plusz ami kell a háztartáshoz. Mindig van otthon is kp es a ferjemnel is. Ha elfogyna az otthoni akkor vesz még le a kártyáról. Odafigyelek, hogy ne költsünk feleslegesen. Nagyobb kiadást megbeszeljuk. Kb ennyi. Mindenketten ertelmesen allunk a penzhez. Haztartas es gyerek nagyobb részt az enyem, de en vagyok itthon. Ha hazajon megszusszan, majd foglalkozik a gyerekkel. Ha melozom rosszabb lesz neki ilyen szempontbol, h nem lehet csak ugy majd megpihenni, hiszen ha mind2en pihenunk akkor se kaja, se a gyerekkel nem leszunk...
2019. jan. 24. 15:38
 17/28 anonim ***** válasza:
47%
A férjem házimunkában szinte semennyire nem segít, inkább abban, hogy elmegy vásárolni, vigyáz a kicsire, ha én elmennék valahová, volt, hogy éjszakai etetést is vállalt lefejt tejből, hogy tudjak egyhuzamban 5-6 órát aludni. Meg óriási szeretettel vesz körül minket, ez nekem többet jelent, mint egy mosogatás. A fürdetésnél és a pelenkacserénél ott van mellettem, de én csinálom az érdemi részt. Mi nem vagyunk közös kasszán, a csed-ből költök, de tudom, hogy adna pénzt, ha kérnék.
2019. jan. 24. 15:42
 18/28 anonim ***** válasza:
66%

Mindenben segít. A fürdetés kifejezezten az övé,ha itthon van ( több műszakban dolgozik)

Nem adja le a fizetést. Ő fizeti a lakás törlesztőt, én a rezsit. A bevásárlás is többnyire az ő fizetéséből megy.

Mivel ő keres többet, az ő fizujából költünk többet h az én számlámon is maradjon "spórolt pénz"

2019. jan. 24. 15:55
 19/28 anonim ***** válasza:
17%
Miért kérdező, te heti hány nap mész be dolgozni a férjed helyett? Hiszen minden közös nem igaz? Akkor ne csak a te munkád legyen közös hanem az övé is.
2019. jan. 24. 16:38
 20/28 A kérdező kommentje:
Ez tuti egy férfi írta 😂
2019. jan. 24. 17:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!