A tanárok (általános középiskola gimnázium) akkor is arra az időre is kapnak fizetést mikor otthon vannak?
Értem itt a nyári tavaszi őszi és téli szünet.
Valamint a tanárok fix bért kapnak vagy órabérbe vannak és a ténylegesen ledolgozott óra után fizetik őket ?
Valamit hány órát dolgozik egy tanár hetente ?
A szünetre is kapnak fizetést, de közel sem annyi a szünet, mint a diákoknak.
Fix bért kapnak.
40 órát dolgoznak.
Hogy magyarázkodnak.
Na persze:)
Nyári szünet kapásból a tanároknak is vagy másfél hónap.
Július szinte végig, augusztus fele is ott van meg júniusból is jut.
Emellé ott az őszi, téli, tavaszi szünet, ami megint legalább 2-3 hét.
Plusz egy héten nem is dolgoznak 40 órát, max 30-at.
Kedves utolsó!
Te tanár vagy, hogy így tudod????
Én igen, s mától vagyok szabin!
Augusztus elején ügyelek 1 hetet!
Az őszi, téli szünet pár nap lesz, de ez is szabadság, ha nincs elég megyünk dolgozni!
A munkaidő 8-4-ig tart, de van, hogy 5-kor is ott vagyunk!
Ne röhögtess már!
Júniusban mit csináltok azon kívül, h bejártok kávézni meg bizonyítványt tölteni?
Augusztusban komolyan ügyelsz egy hetet?
Más ember egész évre kap 20 napot, te meg játszod itt a hattyú halálát, mert egy hónap szabadság után be kell menni egy hétre(gondolom akkor is vakulásig fogsz dolgozni)
Arról nem is beszélve, h a téli szünet 24-től kezdődik és 3-ig tart, 10 nap.
Az nem pár nap, főleg ha sikerül kifogni lehet több is, akár 14.
Jah és én nem vagyok tanár, de van a családban több is meg az ismeretségemben, látom nagyon jól h megy.
Az meg csak egy dolog, h 8-4ig vagytok, a 1/3-a lyukasóra, hiszen általában nem annyi tanár van, ahány osztály....
Az iskolai tanárok ha kiszámolnák a ténylegesen munkával töltött időt éves szinten és az éves fizetésükkel elosztanák, Kirívóan magas órabér jönne ki.
Az órára felkészülést ne számoljuk már bele (mikor a munkatársammal hazafelé megbeszéljük hogy holnap így meg úgy fogjuk csinálni azt nekünk se fizetik ki hogy felkészülünk a holnapi napra. )
egy tanár heti 18 órát ha,dolgozik.
Napi 4-5 órára felkészülni, dolgozatot javítani kedves hozzánemértő nem annyi, mintha te megbeszéled hazafelé útközben a másnapi munkát!!!
Bizony sokszor éjjelig tartó munka!
Sosem értettem ezt az "órára felkészülés" dumát... Már nem azért, de felkészültem én az óraadásra előtte az egyetemen... Tartottam én is előadásokat meghívott előadóként az egyetemen egy éven át. A kollégák állandóan ott is rinyáltak, hogy húúúúú mennyit kell készülni az órákra. Mennyit? A tudás a fejemben van, maximum egy óra tematikát kell összehoz, hogy mi fér bele az adott időkeretbe. Az meg meg van otthon egész évre előre, -tól - ig kikapom belőle 30 mp alatt azt a tervezett anyagot, ami belefér és kész.
Az egy elég érdekes tanár, akinek pl. egy középiskolai matematika óra előtt át kell néznie a hatványozást... A felkészülés max. annyi, hogy ránézek a mai tanrendre, ah, hatványozás alapjai, köszipuszi és leadom.
A dolgozatjavításnak meg az a trükkje, hogy olyan dolgozatot kell iratni, amit könnyű javítani...
Én sose értettem mi olyan nehéz a programozásban, olyan programot kell csinálni, amit könnyű leprogramozni.
A cipőkészítés trükkje az, hogy olyan cipőt kell csinálni, amit könnyű összevarrni.
Na kb. ilyen szintű a te hozzászólásod is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!