A tanárok (általános középiskola gimnázium) akkor is arra az időre is kapnak fizetést mikor otthon vannak?
Értem itt a nyári tavaszi őszi és téli szünet.
Valamint a tanárok fix bért kapnak vagy órabérbe vannak és a ténylegesen ledolgozott óra után fizetik őket ?
Valamit hány órát dolgozik egy tanár hetente ?
Kicsi baj van a buksi fejedben, remélem igazából nem vagy tanár...
Programot olyat kell csinálni, ami a célnak megfelel és optimalizálva van.
Dolgozatot is olyat kell csinálni, ami a célnak megfelel - tehát felméri a diák tudásszintjét - és optimalizálva van, azaz nem tart 40 percig kijavítani egyet.
Nagyon földhözragadt példa:
HA arra vagyok kíváncsi, hogy a diák tudja-e a kör területének képletét akkor nem adok neki egy 3 oldalas levezetendő feladatot, amit utána végig kell olvasni / ellenőrizni, hogy jól vezette-e le, ha nem akkor hol hibázta el, miért nem jó a végeredmény (elszámolta csak vagy rosszul tudta a képletet...) hanem felteszek neki 1 db kérdést, hogy "Mi a kör területének képlete". Ha oda be tudja karcolni, hogy ernégyzetpí akkor nyert. Ha nem akkor meg nem. És akkor így 2 mp javítani egy kérdést. 10 kérdés egy dolgozatban, 20 mp. 30 fős osztály 10 perc + 5 perc tökölés és lapozgatás. Van az embernek 4 matekosztálya, irat hetente egy röpdolgozatot. Eltölt így heti ~ 1 órát dolgozatjavítással... Húha, komoly. Lyukasórákban simán megvan.
Összetett dolgozatnál még egyszerűbb a satírozós megoldó táblázat, ráfekteti az ember a megoldókulcsot és kész is a javítás.
Egyedül az összetett feladatok javítása időigényes. Ezért lehet nagy szívás magyar tanárnak lenni, ahol 30-40 oldal macskakaparást kéne elolvasni "verselemezés" vagy valami hasonló címen.
De tulajdonképpen a magyaron és a történelmen kívül ez kihagyható minden alaptantárgyból.
Ha csak órákat ad nem sokat.
Vannak pótlékok, osztályfönöki, szakköradás, ilyen olyan. Az se sok, de valami.
Aki kicsit kreatív az úgyis ad külön és felkészítő órákat fusiba, az már szép fizetéskiegészítés.
Összességében nem egy potenicális milliomos szakma a tanáré. De az nyugodtan be lehet látni, hogy halálra dolgoznia nem kell magát egy tanárnak sem, illetve szakmájában sem kell kiemelkedőnek lennie (sőt, egy általános és középiskolai tanárnak a középszerű szakmai tudás is bőven több, mint amennyire szüksége van).
Ennek megfelelően kell kezelni a helyzetet.
Engem nem érdekel a tanári pálya meg nem is irigykedek rájuk, de most tényleg ne játszuk már túl a szerepünket ezzel a reggeltől estig suliban vagyok, utána meg hajnalig készülök másnapra az összeadásból dologgal.
Ez a két hónapos fizetett szabadság meg csak hab a tortán.
Szal maradjunk annyiban, h valóban nem dolgozzák magukat azért halálra.
Régen jártam egy csajjal , középiskolai tanár volt , amikor megmondta , hogy 150 nettó a fizetése és szerinte ez kevés,majdnem padlót fogtam ,mivel én 90 nettó körül kerestem.
Középiskolai osztálytársammal aki tanár lett , rendszeresen péntek 11 - kor szoktam találkozni a postán , mindig mondta , hogy végre vége a hétnek....
Szóval szerintem sem nagyon kell sajnálni szegény tanárokat , a ledolgozott órákhoz képest jó a fizetésük és nagyon sok a szabijuk....
Nekem úgy tűnik , mintha a tanárok valamiért többre tartanák magukat a többi embernél , mintha kicsit lenéznék nemcsak az alacsonyabb végzettségűeket , de a többi diplomást is .
Az órai felkészülés nem azt jelenti, hogy "átnézi a hatványozást", hanem azt, hogy az adott tanulócsoport számára ki kell választani a legmegfelelőbb módszereket ahhoz, hogy minél jobb hatásfokon el tudják sajátítani a tananyagot. (Nemcsak az a módszer van ám, hogy én nagyon okos elmondom nektek kis butáknak.)Ez azt jelenti, hogy személy szerint végig kell gondolni, hogy egy adott osztályban kivel milyen feladatokat végeztetek el. Ez az általános iskolától a középiskoláig tuti, hogy igaz. Szerintem a felsőoktatásban is (természetesen az előadásokra nem), viszont ott kutatómunkát is kell végezni.
Ugye te is azt szeretnéd, hogy a te gyerekedre maximálisan odafigyeljenek, kihozzák belőle a maximumot? Képzeld minden szülő ezt szeretné.
Ettől nehéz pedagógusnak lenni. De a szépségét is ez adja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!