Kutya-gyerek kérdés?
én kiskoromtól fogva a dobermannjainkal nőttem fel ( durván másfél éves koromtól) soha még csak oda sem kapott, pedig kapták a kutyák tőlem a kiképzést szegények rendesen. anyukám mesélte hogy bármit csinálhattam velük, csak feküdtek és türték :) amikor kitett pici koromban járókában vagy babakocsiban a kertben, leültek mellém, néha megszuszogtak. sose rohant be vele anyám kezetmosni, ha hozzámért a kutya szája , semmi bajom sem lett.
"Olyanokat ne írjatok légyszi, hogy "ha jól van nevelve a kutya...", mert ez új kutya lesz, nekünk kell nevelni."
hát látod ezt a mondatod nem értem teljesen. senki nem úgy kapja a kiskutyáját hogy a tenyésztő már megnevelte! ez 100%ban tőletek függ! és bizony, akkor lesz az együtélés tökéletes, ha a kutya jól van nevelve. vegyetek könyveket a témában, járjatok utána, ha igy állsz hozzá a kutyadologhoz, felkészülés nélkül tényleg ne vegyetek kutyát.
ha foglalkoztok vele, le van mozgatva minden nap, nagy séták, stb, nem lesz hiperaktív, és nyugtot hagy nektek amíg a kertben játszotok. viszont ha arra lesz a kutya hogy csak a kertben éldegéljen, hidd el, hogy nem fog menni a nyugodt labdázás...
meg kel tanulnotok fegyelmezni, nevelni a kutyát, lehetőleg még mielőtt hozzátok kerül tényleg tájékozódjatok a témában, és akkor nem ér meglepetés.
de csak úgy hazavinni egy kutyát minden előkészület nélkül egy kisgyerek mellé tapasztalatlan kutyásoknak, na azt tényleg nem ajánlom.
homokozó: lehet kapni ilyen kagyló formájú homokozót, aminek rácsukható teteje van, nálunk a cicák miatt használják azt, mert éjszaka belepiszkítanak a homokozókba, így viszont le lehet zárni. egyébként meg a kutya nem fog odajárni a dolgát végezni, vagy ásni. amég kölyök, esetleg megrághatja a homokozó lapátot :)
engem egészen kicsi koromtól fogva magamra hagytak a kutyákkal, remekül eljátszottam velük :) és már irtam, de nem rohant be velem anya 10 percenként megmosdatni, mert összekutyáztam magam! ha kutyának megvannak az összes oltásai, illetve rendszeres féreghajtás megvan, akkor nem kell ezt túlaggódni! tényleg nem lett semmi bajom :)
Kertesházban élünk, van két kutyánk, és 3 gyerekünk.
(Az egyik kutya magyar vizsla, a másik egy nagytestű keverék, dog-féle. Ők hamarabb voltak, mint a gyerekek. A vizsla télen bejöhet az előszobába, ott is alszik. a ház többi részére nem.)
1 éves korág mindegyik gyerek csak messziről nézte a kutyákat, ahogy játszanak, ugrálnak.
Akkor engedtük oda őket, azóta a legjobb barátok.
Egész nap nyúzzák a kutyákat.
Nincs is annál jobb dolog, mint a gyereket az állatszeretetre tanítani, nevelni. De ha te így állsz hozzá, azt megérzi a gyerek, és ő sem fogja szeretni.
És tényleg nagyon fontos a kutya nevelése, járjatok vele kutyasuliba, remek hétvégi családi program. Mi mentünk a kuytyákkal. Olyan lesz, amilyenné ti nevlitek, alkalmazkodni fog a ti szabályaitokhoz, de tényleg még következetesebben kell nevelni, mint egy gyereket.
Nálunk van egy rész, ahová el lehet keríteni, ha kell. Egyedül nem szoktam kiengedni a kutyákkal, amíg picik voltak. Bár ugye a gyereket sem lehet egyedül kiengedni.
Kell szerintem mindenképp egy eész, ahová el lehet zárni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!