Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kutya-gyerek kérdés?

Kutya-gyerek kérdés?

Figyelt kérdés
Egy éves lesz a fiam, amikor új házba költözünk hatalmas udvarral. A férjem akar kutyát (ez azt jelenti, hogy lesz is). Írjatok már tapasztalatot légyszi, hogy hogy megy az élet egy kinti kutyával és pici gyerekkel (gyerekekkel)?! Olyanokat ne írjatok légyszi, hogy "ha jól van nevelve a kutya...", mert ez új kutya lesz, nekünk kell nevelni. Egyáltalán mennyi ideig tart, míg a kutya felfogja, hogy a gyerek nem játékszer? Milyen kutyát érdemes venni? Hogy lehet az udvarra akárcsak egy homokozót is ásni, hogy ne másszon oda a kutya? Mennyi idős kortól lehet egyáltalán kiengedni egyedül a babát az udvarra, amikor ott a kutya (amikor nem automatiusan teszi a szájába a kezét)? Hogy lehet akármilyen labdajátékot játszani, hogy ne a kutya legyen a középpontban, és ne kelljen percenként beszaladgálni kezet mosni, meg a labdát megmosni? Vagy ilyesmiről csak akkor álmodhatok, ha a kutya már öreg és lomha? Bocs, ha megsértettem a kutyások önérzetét, nem volt szándékos, de anyámnál is és anyóséknál is kint-bent lakik egy-egy koszos, neveletlen és büdös kutya, úgyhogy bennem olyan kutyaundor alakult ki, hogy már én is szégyellem. Pedig kis koromban szerettem az ebeket... Szóval írjatok már legyetek kedvesek tapasztalatokat! Köszönöm szépen! :)
2010. jún. 29. 09:29
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

én kiskoromtól fogva a dobermannjainkal nőttem fel ( durván másfél éves koromtól) soha még csak oda sem kapott, pedig kapták a kutyák tőlem a kiképzést szegények rendesen. anyukám mesélte hogy bármit csinálhattam velük, csak feküdtek és türték :) amikor kitett pici koromban járókában vagy babakocsiban a kertben, leültek mellém, néha megszuszogtak. sose rohant be vele anyám kezetmosni, ha hozzámért a kutya szája , semmi bajom sem lett.

"Olyanokat ne írjatok légyszi, hogy "ha jól van nevelve a kutya...", mert ez új kutya lesz, nekünk kell nevelni."

hát látod ezt a mondatod nem értem teljesen. senki nem úgy kapja a kiskutyáját hogy a tenyésztő már megnevelte! ez 100%ban tőletek függ! és bizony, akkor lesz az együtélés tökéletes, ha a kutya jól van nevelve. vegyetek könyveket a témában, járjatok utána, ha igy állsz hozzá a kutyadologhoz, felkészülés nélkül tényleg ne vegyetek kutyát.

ha foglalkoztok vele, le van mozgatva minden nap, nagy séták, stb, nem lesz hiperaktív, és nyugtot hagy nektek amíg a kertben játszotok. viszont ha arra lesz a kutya hogy csak a kertben éldegéljen, hidd el, hogy nem fog menni a nyugodt labdázás...

meg kel tanulnotok fegyelmezni, nevelni a kutyát, lehetőleg még mielőtt hozzátok kerül tényleg tájékozódjatok a témában, és akkor nem ér meglepetés.

de csak úgy hazavinni egy kutyát minden előkészület nélkül egy kisgyerek mellé tapasztalatlan kutyásoknak, na azt tényleg nem ajánlom.

homokozó: lehet kapni ilyen kagyló formájú homokozót, aminek rácsukható teteje van, nálunk a cicák miatt használják azt, mert éjszaka belepiszkítanak a homokozókba, így viszont le lehet zárni. egyébként meg a kutya nem fog odajárni a dolgát végezni, vagy ásni. amég kölyök, esetleg megrághatja a homokozó lapátot :)

engem egészen kicsi koromtól fogva magamra hagytak a kutyákkal, remekül eljátszottam velük :) és már irtam, de nem rohant be velem anya 10 percenként megmosdatni, mert összekutyáztam magam! ha kutyának megvannak az összes oltásai, illetve rendszeres féreghajtás megvan, akkor nem kell ezt túlaggódni! tényleg nem lett semmi bajom :)

2010. jún. 29. 09:53
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Kertesházban élünk, van két kutyánk, és 3 gyerekünk.

(Az egyik kutya magyar vizsla, a másik egy nagytestű keverék, dog-féle. Ők hamarabb voltak, mint a gyerekek. A vizsla télen bejöhet az előszobába, ott is alszik. a ház többi részére nem.)

1 éves korág mindegyik gyerek csak messziről nézte a kutyákat, ahogy játszanak, ugrálnak.

Akkor engedtük oda őket, azóta a legjobb barátok.

Egész nap nyúzzák a kutyákat.

Nincs is annál jobb dolog, mint a gyereket az állatszeretetre tanítani, nevelni. De ha te így állsz hozzá, azt megérzi a gyerek, és ő sem fogja szeretni.

És tényleg nagyon fontos a kutya nevelése, járjatok vele kutyasuliba, remek hétvégi családi program. Mi mentünk a kuytyákkal. Olyan lesz, amilyenné ti nevlitek, alkalmazkodni fog a ti szabályaitokhoz, de tényleg még következetesebben kell nevelni, mint egy gyereket.

Nálunk van egy rész, ahová el lehet keríteni, ha kell. Egyedül nem szoktam kiengedni a kutyákkal, amíg picik voltak. Bár ugye a gyereket sem lehet egyedül kiengedni.

Kell szerintem mindenképp egy eész, ahová el lehet zárni.

2010. jún. 29. 10:03
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem körültekintően válasszátok ki a kutya fajtáját,gyerekbarát családi többgazdás kutyát(nem álltalánosítok,minden típusban van idegbeteg is és fordítva)csak mivel most kezditek a kutyázást ez talán megfontolandó.Az hogy nem a babátok az új családtag így a kutyának természetes lesz a pici.Az első válaszolóval egyetértek a neveléshez,higéniához sok segítséget kaptok a a szakkönyvekből,viszont szerintem az ALAPSZABÁLY hogy felügyelet nélkül SOHA NEM szabad a kutyát és babát együtt hagyni!!!És írtad hogy hatalmas a kert,esetleg azt is megtudjátok oldani hogy legyen lehetőség egy kerítéssel elkülöníteni a kutyát alkalmanként.Mi együtt élünk egy Francia-bulldoggal(ő benti) és egy Cane-Corsó-val és 22 hónapos a kisfiúnk és 20 h.kismama vagyok.Hidd el lehet ezt is harmónikusan rengeteg örömünk van bennük!
2010. jún. 29. 10:17
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Azt, hogy ez a kutya nem lesz előre megnevelve úgy értettem, hogy sokaknak a kutya van előbb, nem a gyerek. Az viszont tényleg hülyeség, hogy "nekünk kell megnevelnünk", bocsi. Nyilván mindenki magának neveli. Haajj, tudom én, hogy baj van a hozzáállásommal! Legszívesebben pszichológushoz mennék vele, hogy beszélje ki belőlem ezt a kutya-iszonyt. Mindenesetre ezek segítenek, ha ilyeneket olvasok, amiket írtok, és kicsit így tudom azt is, hogy mire lehet számítani. Köszönöm még egyszer, és várok további tapasztalatokat!
2010. jún. 29. 10:21
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon fontos a fajta választás, vannak gyerekbarát és nem annyira gyerekbarát kutyafajták. Van olyan kutya, amelyik annyira vigyáz a gyerekekre, mintha a kölykei lennének. Nekünk jó tapasztalataink vannak keverék kutyákkal, soha nem volt gond, a járókát kitettük, a kutya mellette feküdt mindig, és vigyázott rá. Persze mindig figyeltük, nem hagytuk egyedül őket, amíg kicsi volt a baba. Ha a kutya úgy kerül oda, hogy már van a baba, akkor eleve ezt szokja meg. Egy kutya biztonságosabb, mint kettő. És vannak nevelési módszerek, amivel éreztetjük a kutyával, hogy nem ő a falkavezér, pl. előbb üdvözöljük a gyereket, mint őt, stb. Kölyökkutyánál ne nagyon hagyd egyedül, mert játékból is fellökheti a kutya, de ha együtt nőnek fel, jóban lesznek, az biztos. A homokozót, vagy bármit megtanulj a kutya, hogy az nem az ő területe, erre is vannak módszerek. A nevelés a kulcsszó, és a választás.
2010. jún. 29. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!