Kérdés minigarzonosok felé - gyerek mozgásfejlődése?
Elég furán tettem fel a kérdést. Kisfiam 13 hónapos, és nagyon kicsi lakásban lakunk, alig van helye járni, mászni. Felállni csak az ágy mellett tud, meg a tv állványnál, de az meg veszélyes. Csak az ágy mellett tudna kapaszkodva járni, de az meg csak 40 cm magas, ő meg 80 cm, tehát alacsonyan van. Most mit csináljak? Aggódom, mert nem tudunk neki elég lehetőséget és mozgásteret biztosítani a járáshoz/mászáshoz! :(
Most kezdene már oldalazva lépegetni!
Más valaki ilyen helyzetben? Megoldások/tippek?
(Bútorátrendezés már nem megoldás, a helyzethez képest most a "legoptimálisabb"):
Mindenképpen menjetek ki, amikor van rá lehetőségetek.
Mi éppen ebben a már fel-fel kapaszkodós időszakban költöztünk el 43nm (agyonzsúfolt) emeleti,pesti lakásunkból vidéki, kertes házba, nagy nappalival. Érdekes módon, míg előtte csak bútorkba kapaszkodva ment a lányom már jó ideje, a hatalmas nappaliban a költözést követő pár napon belül elindult. És pesrze mivel akkor is még a fő mozgásformája a mászás volt, ezen a téren is sokkal aktívabb lett.
Akkor jöttem rá,hogy mennyit számít a tér.
Ráadásul Pesten keveset is mentünk le,amit ma már bánok. Emeletről macera volt lecipekedni,eleve irtóztam a büdös, szmogos levegőtől...
Köszönöm szépen a válaszokat!
Emeleten lakunk egy túlzsúfolt alig 40 m2-es lakásban, amit gyűlölök. Még én is úgy érzem magam, mint elefánt a porcelánboltban. Valaminek mindig nekimegyek.
Az asztalunkat meg eladjuk, ne foglalja a helyet, inkább hadd másszon a gyerek!
Amúgy tudom, mit jelentene a tér, mert a szüleim 200m2-en élnek, mi meg itt nyomorgunk a panelban.
Na, nem is erről van szó, csak tényleg aggaszt a mozgásfejlődése. De megpróbálunk minél többet kint lenni, meg valami körbekerített játszóteret keresni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!