Féltékeny vagyok a páromra és az anyósomra, mert úgy érzem őket jobban szereti a babám, mint engem, mit tegyek?
11:24 vagyok. Egyáltalán nincs arra szükség, hogy minden percben vele foglalkozzál. Amikor látsz benne hajlandóságot, hagyjad magában játszani, akár egyedül, akár másokkal. Azonkívül a babák az újszerű dolgokat találják viccesnek, legalábbis az enyém így van vele. Mutatok neki valami új dolgot, pl csettintgetek a kezemmel, vagy mondókát mondok neki, amit még nem hallott, és érdekes a hangzása, és máris virul, mint a vadalma. Ezt te is kipróbálhatod. Ami számodra hétköznapi, az lehet, hogy neki újnak hat, és jókedvre deríti.
Azonkívül fontos, hogy csak olyan dolgokat tilts neki, amik tényleg szükségesek (mert ártana vele magának, másoknak, vagy a berendezésnek). Olyankor általában beválik, ha semleges hangszínnel mondod azt neki, hogy "nem", és vidd el onnan a kezét, vagy akár őt magát is. És hívd fel valamely más tevékenységre a figyelmét, hogy pl inkább játsszon a kockáival, vagy valami, és akkor nem fogja azt érezni, hogy te olyan vagy, mint a rendőr, aki csak tilt neki dolgokat, és neki semmit sem szabad csinálnia. Mondjuk így egy dolgot többször is el kell neki mondanod, de végül így fogja megtanulni, és akkor is be fogja tartani, amikor nem is vagy a szobában.
Itt találsz néhány hasznos cikket a fegyelmezésről:
Szeretgesd meg, amikor eteted, pelenkázod, vagy öltözteted.
Öltöztetéskor játssz vele kukucsot,
ha rosszalkodik, próbáld játékosan elkapni, mókázni vele, stb. Szerintem ezek válnak be.
Esetleg reggelente vezess naplót, és írkáld ki a negatív gondolatokat magadból, hogy oldottabb tudj lenni napközben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!