Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bátrabb, esetleg többgyerekes...

Bátrabb, esetleg többgyerekes anyukák! 6 hónapos babáknak miket adtok? Nem főzelékre gondolok, hanem desszert féleségekre.

Figyelt kérdés
Joghurtot, vagy túrót ilyesmiket adtatok már? Nem akarok vitát, hogy mit mikortól lehet adni, csak újítani akarnék fél éves babám étrendjén. 4 hónaptól hozzátáplálok. Mindent eszik, amit LEHET, de olyan érdekel, ami nem "szabvány", és adtatok.
2010. jún. 27. 10:33
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Szia! A kislányom 6 hónapos múlt, kb. egy hónapja kezdtük a kóstoltatást. Eszik már almát, meggyet, barackot, szilvát, gesztenyét, mindezt valamilyen gabonapéppel keverve. Pár napja volt nálam a védőnő, és a következőket mondta: kaphat már keményre főtt tojássárgáját, rizst (ezt lehet gyümölccsel is keverni), narancsot, körtét, banánt. Lassan kezdhetek neki adni natúr joghurtot és kefírt (szintén finom gyümölccsel). A babapiskótát és a kekszet nem javasolta még, már nem emlékszem pontosan, hogy miért, valami az állaga miatt. Azt viszont mondta, hogy szikkadt, másnapos kiflivéget már adhatok neki rágcsálni, csak arra vigyázzak, hogy ne legyen levegős a tésztája, ahol a héj kb. egy centire eláll a belsejétől.
2010. jún. 29. 19:24
 12/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy van, aki tud normálisan válaszolni. :))
2010. jún. 29. 22:07
 13/21 anonim ***** válasza:

A lányom ( 4éves ) 6 hónapos koráig kizárólag anyatejet kapott. A iam ( 1,5 éves ) 4 hónaposan "kóstolgatott", majd 5 hónapos korától- amikor a férjem súlyos balesete miatt hirtelen kismamából "családfenntartó" lettem - anyukám segítségével "mindenevővé" vált.

Íme a mama "bűnözései" ( ja, a gyerek 1,5 éves, 98 cm és 13 kg és SEMMI BAJA NEM LETT a kajáktól ) :

- túrókrém : zsírszegény túró sárgabarackkal összepépesítve

- natúr joghurt ( Aktívia ) banánnal turmixolva

- reszelt babapiskóta ( házi sütésű, nem cukrozott ) reszelt almával

- dinnyelé (sárga és görögdinnye "átküldve" a gyümölcscentrifugán )

- reszelt sárgabarack banánnal

- alma-körte-őszibarack turmixolva

- párizsikrém ( Sága sajtos párizsi keményre főtt tojással és mogyorónyi vajjal összeturmixolva - ezt 7 hónaposan ette )

- Mildipép tejpépek ( az én gyerekem nem hízott el tőle , de biztos vannak kivételek )

A szomszéd kismama 5 hónaposan simán adta a Danoninot és a vaníliás krémtúrót a kislányának...

Szerintem mindenből csak egy kanálnyit adj neki és várd meg a hatást! Nagyon eltérő szervezete van a gyerekeknek, amitől az enyémnek semmi baja, attól a tiéd megbetegedhet. Csak óvatosan és türelmesen! Az én gyerekeim a mai napig "felpörögnek" a tejszelettől és a túró ruditól, nem is adok nekik semmi hasonló "boltit". Sok szerencsét és örömet az új ízek felfedezéséhez ! :)

2010. jún. 29. 23:13
 14/21 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszod. :)
2010. jún. 29. 23:25
 15/21 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező, ne haragudj, de nem nagyon értelek. Mi az, hogy valaki tud normálisan válaszolni??? Szerintem egyetlen válasz sem volt "nem normális".

Olyan nincs, hogy egy 6 hónapos baba hozzátáplálásánál valami nem szabvány. Meg van adva, hogy mit lehet ilyen korban, és kész. Azért nem normális válaszoltunk egy páran, mert nem tömjük édességekkel a gyereket ilyen korban? Egyszerűen nem tudom, mit értesz ezalatt, ne haragudj...

2010. jún. 30. 08:01
 16/21 A kérdező kommentje:
Ha végig olvastad volna a kommentjeimet, tudnád, hogy nem édes szarokra gondoltam. A "normális válasz" alatt meg azt értem, hogy leírtam azt is, hogy nem kioktatást, és vitát kérek, tehát aki ilyet írt, az nem " normális választ" adott. De senkit nem pontozgattam egyébként. A babajogurtokra , meg a jó éjt desszertekre gondoltam, amit elméletileg lehet adni 6 hónaptól. de nem baj, mert egyből mindenki (tisztelet a kivételnek) arra gondolt, hogy bolti cukrozott joghurttal, meg túrórudival, esetleg csokival akarok tömni egy fél éves gyereket.
2010. jún. 30. 08:34
 17/21 anonim ***** válasza:

Egyetlen választ olvastam, ami arra irányult, hogy ne adj ilyesmit (túrórudi és társai) a babádnak, a 14.21-est.

Senki nem vitázott, senki nem erre gondolt rögtön, úgyhogy szerintem te ezt eléggé benézted. (Erre a kérdésre adott válaszokat olvastad egyáltalán?)

Én írtam még, hogy nem adok a kisfiamnak tejpépet, mert szerintem az az édes szar (és hizlal mint állat), inkább babajoghurtot, babapudingot.

2010. jún. 30. 08:55
 18/21 A kérdező kommentje:

Hát akkor te is benézted, mert mikor azt a kommentet írtam, hogy köszönöm a normális válaszokat, azt az azelőtti utolsó válaszra írtam (azelőtt volt megint kommentem) és abba a te válaszodat is beleértettem. :)

Amúgy tejpépet én se adok neki. Csak azért kérdeztem, mert még nem mertem adni üveges pudingot, vagy desszertet, vagy minek hívják. Pedig már adhatnám, csak kicsit tartok tőle valamiért. Az én fiamnak a sárgabarack babakeksszel bébiétel nagyon bejött, meg a szilvás.

2010. jún. 30. 09:03
 19/21 A kérdező kommentje:
Bocsánat, a "3" lemaradt: tehát az utolsó 3 válaszra írtam.
2010. jún. 30. 09:03
 20/21 anonim ***** válasza:
Nyugodtan adhatod, azért van ráírva, hogy 6 hónapos kortól. Szerintem még mindig jobb, mint pl. a babapiskóta. Az üvegesekben pedig én azt szeretem, hogy vannak olyanok is, amiket én itthon nem tudnék megcsinálni (az allergizálókra gondolok főleg, alma málnával, alma áfonyával, ilyesmi). Ezek úgy vannak készítve, hogy az allergizáló magokat kiszedik, ezért nyugodtan adható. Ilyenekből inkább az üveges, minthogy adjam a kétes eredetű piacit, na meg a magokkal bíbelődni...
2010. jún. 30. 09:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!