Ti hol toltottetek a Szentestet abban az évben, amikor már lett egy babátok?
Természetesen otthon tölöttük a saját szentesténket, igaz, már a gyerek előtt is. Hiszen így vagyunk egy család.
25 az egyik, 16 a másik nagyszülőké.
*26 a másik nagyszülőke
Szép is lett volna, ha 40 éves koromig nincs saját karácsonyom a saját férjemmel a saját otthonomban, mert akkor lett gyerekünk, és egész 24-én autóztam volna összesen 700 km-t ... Na ne.
11-es vagyok
Szenteste nálunk hagyományos menü van, halászlé, töltöttkáposzta, valami süti, bejgli. Mikor vendégek jönnek hidegtál fasírt golyó, sajttekercs, ilyenek salátákkal (francia, burgonya, kukorica).
Édesanyám tyúkhúslevest főz mindig, van sült kacsa, töltött káposzta, valami hal (általában rántva).
Anyósomnak nincs megszokott karácsonyi menüje.
3 hónapos volt az első karácsonyán, "szenteste" otthon voltunk, másnap mentünk a pàrom anyukájához, következő nap a mamájához aki szomszédjában a nagybátyja családja él, náluk mindig együtt van egy karácsonyi ebéd. Ez volt az első, hogy ide utaztunk, addig ők csak a kórházban látták a babát amikor megszületett (volt aki csak akkor, 3 hónaposan).
Azóta is mindig így van, bár màr naaagyon jó lenne egyszer ezt az egészet kihagyni, mert unom, hogy egy estéből áll otthon a karácsony... 😠
De a gyerekek nagyon élvezik, úgyhogy nincs nagyon mit tenni :/
Nálunk a 24-e a kiscsaládé, gyerek előtt kettesben voltunk a férjemmel. 25-e az én szüleimé, es utána szoktunk elutazni vidékre a férjem családjához.
Az első babás karácsonyunkon a kisfiunk épp 6 hónapos volt, 24-én otthon voltunk, 25-én anyukáméknál, 26-án pedig felültünk a vonatra, nekünk nincs autónk.
Tavaly ugyanez, csak a sógoromék jöttek fel Budapestre.
Itthon es anyukáméknál töltött káposzta a menü, de így, hogy tavaly vendégséget tartottunk, es először főztem egyedül 7 emberre, sütőtök krémleves, fűszeres pulykamell, krumplipüré, és édes párolt lilakáposzta volt. A sógorék is megdobtak egy rakás kajával :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!