Van más, aki a gyerekkel együtt a nagyszülőkkel tölti a Szentestét?
Baráti körben nagyon kevés. Mindenki otthon tölti.
Nálunk a férjem, a fiunk és én, megyünk anyuékhoz is, meg anyósomékhoz is.
Nekünk így jó. Azokkal vagyunk,akiket szeretünk. De ahogy látom, ez egyre ritkább!
Most már 3 éves a lányom, a férjem dolgozik két ünnep között, mindd a kèt Mami 200 km-re lakik.
Eddig úgy volt, egyIknél voltunk karácaonykor pár napot, ott aludtunk 3-4 éjszakát, majd a másiknál szilveszterkor szintén pÁr napig.
Most ezt nem tudjuk megoldani, így Anyuék jönnek karácsonyra, itt lesznek pár napot, majd a férjem családja jön.
Igazából a benzin is annyi, mintha megvendégelném őket.
:)
Nekünk meg valahogy az a fontos,hogy Szenteste is azokkal legyünk,akiket szeretünk! Ebben nyilván beletartoznak a szüleink is. Igaz, kocsival mindkét család 5 percre lakik tőlünk!:)
Hát azért az anyósom nem mindig van oda értem!:))
A nagyszülők 250 km-re laknak. Mi ott töltjük a karácsonyt. Már alig várom és a gyerek is emlegeti mamát, papát. Előző hétvégén itthon, 3-an kiskarácsonyozunk.
Egyet értek veled.
A család nálunk a nagy családot jelenti.
Nekünk, míg nem volt gyerekünk a 24-ét kettesben töltöttük a férjemmel, 25-én egyik szülőkhöz, 26-án másikhoz mentünk, ott találkoztunk a tesóinkkal is. Úgy gondoltuk, ha gyerek lesz, akkor is marad ez a rendszer. (Mi is utazunk egyébként, igaz csak 80-90 km-t a szülőkhöz, közel 300-at a tesókhoz, de tömegközlekedéssel.) Aztán az első közös, hármasban töltött Szentesténken (6 hetes volt a kisfiunk) egyszer csak, váratlanul beállítottak anyósomék. Én ezen teljesen kiakadtam, a hormonok is dolgoztak még, mert amúgy elég jól kezelem anyósékat, ez megszokott dolog VOLT náluk egyébként.
Eldöntöttem, hogy a következő évben akkor anyuékat elhívom Szenteste. Sajnos, már csak anyukámat tudtam elhívni, mert apukám meghalt fél évvel előtte, amúgy se hagytuk volna, hogy anya egyedül karácsonyozzon!
Aztán mondtam a férjemnek, ennek így nincs értelme, legyen mindenki nálunk Szenteste, és kész! Nincs belőle sértődés, én szeretek mindenkit (apósom nem annyira, de jár a csomaggal :D), ott lesznek a tesók is (az öcsém a férjem húgával házas, úgyhogy nincs gond, hogy másik szülőkhöz is kell menni :D), aztán 25-26-án meg útra kelünk a dédikhez, akik hál isten, vannak még 4-en.
Egyébként, lehet azért, mert messzebb kerültünk otthonról, de én el sem tudnám az ünnepeket képzelni a nagyszülők és tesók nélkül. Húsvétkor meg a tesóméknál vagyunk mindannyian pl.
Köszi!:)
Nálunk is az volt a szokás gyerekkoromban,hogy jöttek a nagyszülők is. A pároméknál is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!