Hogyan oldjam meg a karácsonyt és a szentestét?
Az van, hogy nem tudom, hogy hol legyünk, hogy jó is legyen és senki ne sértődjön be.
Tavasszal született meg az első babánk.
A párom szüleivel lakunk egy utcában és az én szüleim a szomdszéd faluban laknak, 60km-re. Mivel anyósék közel laknak majd mindennap átjönnek 1/2 órára, ezért a gyerekőc őket jobban ismeri.
Eddig karikor úgy volt, hogy szenteste a párom szuleinel voltunk olyan 1/2 8-8-ig és utána átmentünk az enyimekhez és ott aludtunk és másnap délután jöttünk haza.
Ez most nem lesz ok, mert a babó már alszik este 1/2 9körül.
Nem tudom, hogy most hogyan legyen.
Olyat nem szeretnék, hogy a párom szüleihez megyünk az enyimekhez nem, vagy fordítva,mert olyan nincs, h az egyiknél ottvagyunk a másiknál meg nem, mert ez nem fer és se nekem se a férjemnek nem jó, mert hiányérzetünk lenne, ha a saját szüleinekt kihagyjuk.
Az én szuleimnek nincs autojuk, ezert ők nem tudnak jönni és utána hazamenni ( itt nem tudnak aludni és azt sem akarom, hogy a párom szentestéje azzal teljen, hogy a családom furikázza)az meg kizárt,hogy a párom és az én szüleim együtt szentestézzenek, mert nem olyan a viszony.
Felmerültm hogy fordítsuk meg a sorrendet, hogy előbb menjünk hozzánk és 6 körül apósékhoz, de anyu azt mondta, hogy ő el se készül kora délutánra az ünnepi vacsival és ha 6-kor ott akarom hagyni akkor az nem űnnepi vacsi hanem karácsony délutáni és az nekik nem jó így. Após ugyanezet mondta, mikor náluk vetettük fel, hogy 6ig maradnánk.
A párom családjában nem szokás az, hogy szenteste a kiscsalád 3asban van ( nálunk igen), ezért nem akarja, hogy 3an legyünk itthon szenteste, mert neki az úgy nem karácsony. És nem akarja, hogy 25-26-án menjünk a 2-2 nagyszülőhöz...bár akkor felmerül az, hogy melyikhez menjünk első és melyikhez második nap..ebből is sértődés lenne, hogy mikor kihez..
Ez mindenkinél ilyen bonyolult?
Na? Jó kis kör, ugye? Már semmi kedvem az egész karácsonyhoz!! Ti hogyan csináljátok? Szerintetek, mit csináljak?
Szia!
Először nálunk is vita volt belőle (az első évben). Én megmondtam a férjemnek hogy a szenteste az a szűk családé, így mi úgy oldottuk meg hogy szenteste hármasban otthon első nap szüleimnél második nap az ő szüleinél. Ehhez igazodnak a testvérek is, így mindenhol együtt van a család! Persze ehhez kellett az is hogy rá tudjam beszélni a párom! Előfordul hogy még most is van vita hogy melyik nagyszülőhöz menjünk előbb de mindig marad a régiben minden.Bár én már akkor sem engedtem abból hogy a szenteste a miénk mikor csak ketten voltunk, mert tudtam hogyha engedek akkor hasonló helyzetbe kerültem volna mint most te.Próbáld meg meggyőzni. Tudom könnyű mondani de hátha sikerül.
Bár irtad hogy csak az este jelenti nektek a karácsonyt, azért leirom, mi hogy csináljuk idén. Kisfiam 5 hónapos, mi anyuéknál kezdünk délben, ott eszünk, a baba ott alszik, kb 3ig, aztán megyünk anyósékhoz, ott kb 6ig leszünk, ezután irány haza. Picúr megkapja az ajándékait, játszunk velük, fürdik, eszik és alvás. Igy mindenkinél leszünk, de az este mégis csak a miénk.
Bocs, ha igazából nem tudtam segiteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!