Ti hogy éltétek túl az első napokat?
Nekünk is rettenetes volt az első néhány hét, minden szusszanására felébredtem, 2*2 órát aludtam hetekig. A szülés után nehezen épültem fel, tejem egyáltalán nem volt, bármit csináltam, emiatt depressziós lettem. Hasfájós baba volt, együtt sìrtunk sokszor...
Kb 2 hónap volt, mire rendeződtek a dolgok. A hasfájás csillapodott, én is helyrejöttem, ahogy fejlődött, nőtt a kicsi, egyre jobb lett a helyzet.
Szóval kitartás, az eleje nehéz, hozzá kell szokni az új felálláshoz, el kell fogadni, hogy sosem lesz olyan az életetek, mint előtte. Az első bizonytalan napok után rájön az ember, hogy nem is olyan nehéz egy ilyen csepp embert életben tartani. :-)
Igaz, nekem a harmadik babam most 11 napos, de nagy korkulonbseggel es 4 ev varakozas utan olyan, mintha elso lenne. :)
Mi kulfoldon vagyunk, csak egy ejszakat voltunk korhazban, de elhuzodo szulesem volt, igy mar elotte is bent voltam es mire hazajottunk mar 4. napja alig aludtam, talan napi 2 orat 20 reszletben.
Azt sem tudtam, hpgy merre vagyok arccal elore, plusz mihhez nyuljak otthon (SOS rohantunk be a korhazba, ott hagyva mindent), a korhazi cuccok egymas hegyen-hatan, a babaszobaban is volt meg pici rendeznivalo, mert kicsit korabban jott a fiatalember.
Szoval akkor en is ugy ereztem, hogy kipurcanok, pedig leirhatatlanul boldog voltam.
Sajat agyunkban altatni en sem akartam, de hiaba a legzesfigyelo, bebior, plusz a babaszoba mellett van a mi halonk, de en nem tudtam egyedul hagyni ejszakara. De a nagyobb gyerekekbol kiindulva eleve ugy rendeztuk be a babaszobat, hogy raktunk be egy normal agyat is.
Az elso nehany este vegig ott aludtam, majd hianyzott a sajat helyem. Igy azota azt csinalom, hogy este a sajat szobankban vagyok, ha melyen bealudt a baba, de az elso, max masodik ebredesenel mar az o szobajaban alszom vissza. Ugyis van minden ejjel egy nyugtalanabbul alvos 1-2 oraja, igy nem kell a masik szobabol atjarnom allando jelleggel, felebresztve a tobbieket
Nekem a kislányom 20 percenként hívott az első otthon töltött éjszaka. Át is mentem a fotelágyra aludni, a szobájába.. második baba.
Az első 3 hónapos korig a mi szobánkban aludt de kiságyban. Az első éjjel nagyon sokszor néztem rá arra emlékszem, de kórházban 6 napot töltöttünk szóval nagyon hulla voltam.
2. este már ennyi gond se volt, viszonylag nyugodtan aludtam.
1. gyerekkel egyébként kellett 2-3 hét, mire mindenhez lazábban tudtam állni, de agyonféltettem nagyon sokáig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!