Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti hogy éltétek túl az első...

Ti hogy éltétek túl az első napokat?

Figyelt kérdés
Ma jöttünk haza a kislányommal a kórházból.És tiszta ideg vagyok h mi hogy lesz itthon. A kórházba ugye megszoktam a dolgokat,meg h ott mindig volt valaki aki segít ha kell. A kiságyába szeretném altatni,szomszéd szobában. Bébiőr,légzésfigyelő van.Mégse fogok tudni aludni. Ti akik szintén így csináltátok hogy aludtatok? Mennyi idő mulva nyugodtatok meg?

2018. nov. 11. 17:59
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is rettenetes volt az első néhány hét, minden szusszanására felébredtem, 2*2 órát aludtam hetekig. A szülés után nehezen épültem fel, tejem egyáltalán nem volt, bármit csináltam, emiatt depressziós lettem. Hasfájós baba volt, együtt sìrtunk sokszor...

Kb 2 hónap volt, mire rendeződtek a dolgok. A hasfájás csillapodott, én is helyrejöttem, ahogy fejlődött, nőtt a kicsi, egyre jobb lett a helyzet.

Szóval kitartás, az eleje nehéz, hozzá kell szokni az új felálláshoz, el kell fogadni, hogy sosem lesz olyan az életetek, mint előtte. Az első bizonytalan napok után rájön az ember, hogy nem is olyan nehéz egy ilyen csepp embert életben tartani. :-)

2018. nov. 11. 20:30
 12/22 anonim ***** válasza:

Igaz, nekem a harmadik babam most 11 napos, de nagy korkulonbseggel es 4 ev varakozas utan olyan, mintha elso lenne. :)

Mi kulfoldon vagyunk, csak egy ejszakat voltunk korhazban, de elhuzodo szulesem volt, igy mar elotte is bent voltam es mire hazajottunk mar 4. napja alig aludtam, talan napi 2 orat 20 reszletben.

Azt sem tudtam, hpgy merre vagyok arccal elore, plusz mihhez nyuljak otthon (SOS rohantunk be a korhazba, ott hagyva mindent), a korhazi cuccok egymas hegyen-hatan, a babaszobaban is volt meg pici rendeznivalo, mert kicsit korabban jott a fiatalember.

Szoval akkor en is ugy ereztem, hogy kipurcanok, pedig leirhatatlanul boldog voltam.

Sajat agyunkban altatni en sem akartam, de hiaba a legzesfigyelo, bebior, plusz a babaszoba mellett van a mi halonk, de en nem tudtam egyedul hagyni ejszakara. De a nagyobb gyerekekbol kiindulva eleve ugy rendeztuk be a babaszobat, hogy raktunk be egy normal agyat is.

Az elso nehany este vegig ott aludtam, majd hianyzott a sajat helyem. Igy azota azt csinalom, hogy este a sajat szobankban vagyok, ha melyen bealudt a baba, de az elso, max masodik ebredesenel mar az o szobajaban alszom vissza. Ugyis van minden ejjel egy nyugtalanabbul alvos 1-2 oraja, igy nem kell a masik szobabol atjarnom allando jelleggel, felebresztve a tobbieket

2018. nov. 11. 20:56
 13/22 anonim ***** válasza:

Nekem a kislányom 20 percenként hívott az első otthon töltött éjszaka. Át is mentem a fotelágyra aludni, a szobájába.. második baba.

Az első 3 hónapos korig a mi szobánkban aludt de kiságyban. Az első éjjel nagyon sokszor néztem rá arra emlékszem, de kórházban 6 napot töltöttünk szóval nagyon hulla voltam.

2. este már ennyi gond se volt, viszonylag nyugodtan aludtam.

1. gyerekkel egyébként kellett 2-3 hét, mire mindenhez lazábban tudtam állni, de agyonféltettem nagyon sokáig.

2018. nov. 11. 21:08
 14/22 anonim ***** válasza:
0%
Segítséggel. Első babánál 1 hétig itt volt velem anyukám, és a hùgom. A második babánál 10 napot volt itt anyukám, a férjem, meg a férjem szülei. Szépen besegített mindenki a háztartásba, ha fogytán volt a türelmem, átvették a babát, játszottak a "naggyal". A pelenkázást, fürdetést már a kórházban is magunk csináltuk a férjemmel, így otthon sem volt ez probléma. Azt javaslom, hogy egyrészről szervezz magad köré társaságot. Szüleid, barátnőid, szomszédnéni, akárki. Csak hogy legyen kihez szólnod. Keress fel szoptatási tanácsadót. Ha 2-3 hèt múlva is aggódsz, hogy nem jól làtod el a babát, arról mindenképp szólj a védőnőnek! Ez az érzés szülés utáni depressziót jelezhet.
2018. nov. 12. 00:08
 15/22 anonim ***** válasza:
Nulla segitseggel,elso perctol!! Nehez volt,en egesz ejjel neztem,h biztos vesz levegot?!😹de hamar megszokod,az elso ket het volt a nehez! (Csaszaros anyuka).
2018. nov. 12. 07:40
 16/22 anonim ***** válasza:
Jah,es ha van segitseget adj halat,mert ugy sokkal konnyebb!! Nekem mar 8 honapos a babam,es a nagymama meg egyszer sem latogatta meg mert neki sok a dolga es nagyon messze lakik 150km).
2018. nov. 12. 07:42
 17/22 anonim ***** válasza:
Én nem aggódtam, hiszem pont ezért vettünk légzésfigyelőt. Harmadik naptól a saját szobájában alszik, a bébiőrt nem raktam be mert úgyis hallom ha sír (a légzésfigyelő riasztó egysége meg az előtérben van). Nekem az első 4-5 hét volt pokol de most 7 hetesen is nehéz. Én nagyon durva depresszióba zuhantam amikor kb 1 hetes lett, hogy vége az életemnek, a gyerekvállalás egy életfogytiglani börtön... most már kezd mosolyogni és reagálni, illetve éjszaka csak 2x ébred, így javul a helyzet de rettenet sokat sír és nappal alig alszik. Kva nehéz nekem ez a totális önfeladás. Állítólag 3 hónaptól jelentősen javul a helyzet...
2018. nov. 12. 08:52
 18/22 anonim ***** válasza:
Ja és családi segítség! Anyukám 3 hétig minden másnap jött, olyan is volt h itt aludt és lefejt tejjel megetette h tudjak aludni...
2018. nov. 12. 08:53
 19/22 anonim ***** válasza:
Le lehet pontozni ,de hozzank nem jott a draga anyos ,munkara hivatkozva!
2018. nov. 12. 10:38
 20/22 A kérdező kommentje:
Férjem sokat itthon lesz, mamák is jönnének,de nem akarom h nagyon besegítsenek mert félek h "ellustulok!" Majd ha férjemmel valami programot szeretnénk késöbb akkor jöhetnek vigyázni.
2018. nov. 12. 15:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!