Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hihetetlen Magyarországon ez...

Hihetetlen Magyarországon ez a hatalmas érdektelenség a babakocsit toló anyukákkal szemben! Csak ennyire bababarát az országunk? Bövebb. lent

Figyelt kérdés
Szinte nap mint nap tapasztalom hogy annyira tojnak az emberre ha babakocsival közlekedsz(nem mintha nélküle sokkal másabb lenne).Pl.tegnap megyünk a városba kezdődik azzal hogy a járdán nem lehet közlekedni mert több helyen le van zárva(feltúrták),aztán esetleg az uttest szélén probálkoznák ,de a parkoló autóktól lehetetlen,így két lehetőség maradt vagy kerülövel ill.a házak közt( normál babakocsival lehetetlen helyen)folytatni utunkat.Az utobbit választottuk,felfújható kerekű babakocsink van ami nem bolygósítható ,pont ezért volt(van)gondunk a továbbiakban tizenéves taknyosok teljes szélességben végigállják a járdát bicikliikkel ,szólok nekik hogy szíveskedjenek félreállni,de szinte ügyet sem vetve az emberre(kb.így "ez most minek pofázik itt?minek jött erre?"éppencsak arrébbhúzta a biciklijét kb.30cm-ert mondanom sem kell, épphogy elfértünk.De aztán megint megyünk tovább és a járokelők akik szembe jönnek velünk,nem ők, hanem nekem kell kikerülnöm őket babakocsival,maguktól nem mennek félre sokszor az elöttünk haladok se,csak ha megkérem őket, vagy idegességemben már ennyhén nekik tolom a kocsit.Már elegem van hogy a közel 1 év alatt mióta a kisfiam megszületett ez van.Ja és a zebránál sem igazán akarják a babakocsisokat átengedni!Tegnap ráadásul siettem, mint egyébként sokszor a vállalkozásunk ügyeinek intézésével,és főleg ilyenkor dühitenek mocskosul az ilyen dolgok.Én soha nem voltam érdektelen a kisfiam elött más anyukákkal szemben,és számomra érthetetlen embertársaik közönyössége.Csak Magyarországon van így vagy más országokban is?Mi a véleményetek?
2010. jún. 25. 16:25
1 2 3 4 5 6 7
 51/66 anonim ***** válasza:
100%

Egy történet : 2004, Peking. Apa a magyar nagykövetségen dolgozik, anya a fél éves gyerekkel próbál egy idegen kultúrában boldogulni. Elindult bevásárolni - babakocsival. A zebrán szépen elindul a tömeggel a szabad jelzésnél. A túloldalon 40 cm magas a járdapadka. Megpróbál "felugratni" - nem megy. A "csorda" csaknem eltapossa, amikor megfordítja a kocsit és megpróbálja felhúzni - sikertelenül. Megemelni nem bírja - a gyerek 9 kg, a kocsi is megvan 8-10kg, az aljában a cuccok - lehetetlen... Kétségbeesetten újra "orral" próbálkozik, amikor elkezd jelezni a lámpa, hogy mindjárt vált. Kétségbeesetten tolja-löki a babakocsit - eredménytelenül. Döntést hoz : kiveszi a gyereket és sorsára hagyja a babakocsit - eluralkodik rajta a rettegés, hogy eltapossák őket... Nincs visszaút, néhány másodperc alatt nem teszi meg újra a távolságot a 6 sávos úton ... És amikor venné ki a gyereket, egy öltönyös, fehér férfi megy el mellettük, aki egyszerűen lenyúl, az első tengelynél megemeli a babakocsit és felteszi a járdára. Felérnek és elindul a forgalom. Az anya a megkönnyebbüléstől zokogva nem angolul, hanem magyarul köszöni meg a segítséget, mire a férfi mosolyogva válaszol : "Nagyon szívesen!"

Szóval szerintem nem nemzet, hanem egyénfüggő a bunkóság vagy épp az előzékenység ...

2010. júl. 2. 08:43
 52/66 anonim ***** válasza:
100%

Én mióta babakocsizom mindig úgy indulok el itthonról, hogy na ez nehéz menet lesz:D

Mikor még nem voltam sem várandós, sem anyuka, akkor még én is átvágtam a zebrán, hagy csikorogjon a kerék, de most már teljesen nyugodtan várom ki a sorom, és szinte mindig csak pozitív tapasztalatom van. Sok helyen van nálunk nagyon messze a zebra,de két zebra közt szokás átmenni és érdekes módon az ilyen helyeken is átengednek általában. Boltokban is éppen tegnap este voltunk és megfogták nekem az ajtót, pedig az esernyőkocsinkkal simán be tudok menni:)

na de mindegy is. Én senkitől nem várom el, hogy előzékeny legyen, így sosem csalódok:D

És tényleg igaz, hogy az esetek nagy többségében a férfiak az előzékenyebbek.

2010. júl. 2. 08:56
 53/66 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ne hidd azt, hogy csak Magyarországon ilyen rossz a helyzet. Egyáltalán nem értem, hogy miért mondják sokszor, hogy más Európai országokban Így , meg úgy. Én Olaszországban élek már egy ideje. Itt a közlekedésben még rosszabb a helyzet, alig hittem a szememnek....itt ha átmegyek az úttesten a közeledő autós még belelép a gázba, hogy még előttem átérjen az úttesten. És ez teljesen átlagos. :( Itt autóval mindent lehet.

Tényleg előzékenyebbek az emberek, mondjuk szupermarketekben, de csak úgy ha kéred. Ha viszont kéred...(legtöbb esetben) szó nélkül előre engednek. Viszont szerintem ezt otthon is megteszik...

2010. júl. 2. 09:18
 54/66 anonim ***** válasza:
47%
Igen, Olaszországban ugyanaz a vezetési morál, mint itthon.
2010. júl. 2. 09:19
 55/66 anonim ***** válasza:
100%

A kedvencem: mész babakocsival, nem szűk utcácskában, nagy téren, jön veled szembe valaki (felnőtt ember!, nem is taknyos gyerek), pont ugyanazon nyomvonalon mentek egymással szemben, és neked megy szinte, mintha azt várná el, hogy Te kerüld ki Őt egy babakocsival, mert az útjában vagy pont, egy téren ráadásul, persze nála még egy táska sincs. Na ez kész, ettől ki tudok borulni. Be is szoktam szólni ilyeneknek.

Másik, ami jó tapasztalat, pár napja boltból kifelé a tolós kocsiban bepakoltam egy szatyorba (nem babakocsival voltunk, hanem kocsival, csak megálltunk egy helyen bevásárolni, lányom 16 hónapos). Szatyrot kivettem, felakasztottam a karomra, és pont nyúltam volna kislányomért, hogy kivegyem a tolós bevásárló kocsiból, mikor odapattant két kis csajszi (olyan 15-16 évesek lehettek), és megkérdezték, hogy segítsenek-e, visszatolják-e a kocsit, vagy megfogják a táskám. Teljesen elképedtem. Szóval tényleg emberfüggő, és sajnos túlnyomó többségben vannak az érdektelen parasztok.

2010. júl. 2. 09:29
 56/66 anonim ***** válasza:

Néhány gondolat, ill. tapasztalat:

A férfi vezetők tényleg udvariasabbak!!!

Én testvérbabakocsizok, jó hosszú a járgány, de általában nincs gondom a közlekedéssel. Szerencsére keskeny (ellenben sok hiper-szuper méreg drága babakocsival, ami olyan széles, hogy tényleg elfoglalja az egész járdát.)

Ha jönnek szembe és ráérek, szívesen félre állok, azt viszont tapasztalom, hogy sok a bunkó ember, aki egy "köszönöm"-öt sem tud odavakkantani.

Olyan is van, hogy az autóval olyan jól sikerül felparkolni a járdára, hogy nem lehet elférni, ilyenkor én is legszívesebben nekitolnám, de az azt jelenené, hogy a gyerekemet nyomom neki, azt meg ugye mégse. (A férjem úgyis szokta mondani, nem az a szerencsétlen autó a hibás, hanem a hülye vezetője).

Van ilyen is, olyan is. Én annyira nem látom katasztrófálisnak a helyzetet, mint ahogy a kérdező és néhányan írták.

Csak a JÓ példát is észre kell venni!!!

2010. júl. 2. 09:32
 57/66 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, még annyi, hogy amikor még "sima" babakocsival jártunk, és lépcsőnél emelni kellett, legtöbbször akadt valaki, aki segített. (Sokszor éppen az volt a gondom, hogy kérdés nélkül fogta a babakocsit, ahol érte. A jó szándék vezérelte, csak éppen nem ott kellett volna megfogni a babakocsit, ahol nem biztonságos, pl. karfa, mindig féltem, hogy mikor törik le.)
2010. júl. 2. 09:37
 58/66 anonim ***** válasza:

Ilyenkor ne félj szólni, hogy hol fogja meg!

Inkább, mint kárt tegyen benne.

Nekem is mindíg segítettem. Talán azért mert mindig mosolyog.

De hol van a kérdés felvetője?

Talán épp bosszankodik valami miatt?

2010. júl. 2. 10:03
 59/66 anonim ***** válasza:

Ezt már én is észrevettem. De nekem eddig nem nagyon volt ilyen problémám. Egyrészt a mi babakocsinkkal szlalomozni lehet, más részt mikor jön valaki szembe én is félre húzódok amennyire tudok vagy lelassítok , hogy lássa azért, mert babakocsival megyek nem képzelem, hogy enyém az egész járda. Mert én sajnos ezt is észrevettem, hogy vannak, akik tényleg úgy tolják a babakocsit, hogy az ember nem győz félreugrálni.

A zebrás dolgot még hál' istennek nem tapasztaltam. Sőt pont múltkor mondtam meglepődve a páromnak, hogy legtöbbször átengednek. (pedig nem számítok rá)

De teljesen megértelek.

2010. júl. 2. 12:12
 60/66 anonim ***** válasza:
100%

Valóban sok ember van, aki tojik a babakocsisokra. De én az ellenkezőjét is tapasztalom, sőt, azt gyakrabban. A közértben előzékenyek, a járókelők is segítőkészek, a zebránál általában megállnak az autósok. Én egy lakótelepen lakom, itt szélesek a járdák és sok a sétálóutca, itt bőven elfér mindenki, tehát a gyalogos közlekedéssel nincs gond. A gyerekek szoktak a legudvariatlanabbak lenni, keresztbe állnak a biciklivel a járdán, ott fociznak. De ez nem a babakocsisok felé irányul, mindenkivel figyelmetlenek. Tényleg csak egy-két rossz tapasztalatom van, az is főleg öreg nénikhez kötődik, de ezzel se általánosítani akarok. Buszon még nem utaztunk, de arról én is sok negatívat olvasok (főleg itt).

Évekig a belvárosban laktam, ott tényleg gond volt, hogy az sok autós úgy parkolt le, hogy még gyalogosan is alig lehetett elférni, nemhogy babakocsival. Ott az volt a jellemző, hogy a babakocsis anyukák a járda közepén tolták a babakocsit, és nem húzták el, ha jött valaki szemben, inkább oldalazzon, vagy lépjen le a padkára. Vagy ketten két kocsit toltak, és nem mozdultak arrébb, mintha nekik előjogaik lennének. Utáltam a babakocsisokat, el is határoztam, hogy én nem ilyen anyuka leszek, én tekintettel leszek másokra is, nem csak én várom el ugyanezt felém, és így is lett.

2010. júl. 2. 13:31
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!