Hihetetlen Magyarországon ez a hatalmas érdektelenség a babakocsit toló anyukákkal szemben! Csak ennyire bababarát az országunk? Bövebb. lent
Szia!
A közlekedés nem egyszerü babakocsival,pont ma szóltam rá valakire,hogy most mégis a járda melyik oldalán közlekedik mert vagy 300métert sétáltam mögötte és egyszerüen nem lehetett kikerülni!!!!!!!!!!!
Zebra?Az is jó hely,már a 12éves nagyfiam is rájött,hogy csak azok elözékenyek a közlekedésben akiknek van gyerekük!Nem is szeretek babakocsival kimenni az utcára csak ha dolgom van akkor megyünk.Én sem értem miért ilyen közönyösek az emberek.Remélem kicsit megnyugodtál már!További szép napot neked!
Én is így látom, hogy közönyösek. Másrészt az emberek általában is undokok egymással. Tipikus magyar mentalitás, hogy csak jókedvükben segítenek, rosszkedvükben ártanak a másiknak, egyszerűen nem tudnak viselkedni. "Dögöljön meg a szomszéd tehene is " a mentalitás.
A médiából ömlő bababarát műsorok inkább ellenszenvet váltanak ki az emberekből, mint együttérzést. Hiába szültem még nekem is hányingerem van, amikor ilyen műsort látok a sok szentimentális hozzászólóval.
Hozzá kell tenni, hogy a rokonok és barátok és a média, politikusok úgy állítják be, hogy hőstettet hajtunk végre ha szülünk egyet.
Aztán a munkahelyekről teljesen szabálytalanul kirúgják a nőket, a terheseknek nem adják át a helyet a metrón és sorolhatnám. A férfiak/férjek meg egy idő után emberszámba sem vesznek, ha nem keresel pénzt.
Babakocsis gondom nem volt, de a lányomat már majdnem elütötte egy biciklis a járdán! Hivatalos ügyet intézve húzták a szájukat, hogy gyerekkel vagyok, pedig nem tudtam kire hagyni, 10 e ft-t meg nem adok egy napért a baby-szitternek. Ráadásul a gyerek megfiatalít és gyakran gondoltak ostobának, csak azért mert gyerekkel vagyok és rendszeresen rájátszottak arra, hogy átverjenek.
Meg időnként azok az áludvariaskodások és gyönyörű baba megjegyzések, nevetségesek voltak, közben látszott az illetőkön, hogy majd elhányják magukat a gyerekem láttán.
Terhesen az utolsó héten is inkább autót vezettem, mert még mindig biztonságosabbnak éreztem, mint a tömegközlekedést!
A déli államokban sok családban jobban tisztelik az anyaságot, de jobban el is nyomják a nőket, nincs szavuk.
Talán a sokat emlegetett skandináv államokban más a helyzet, de a magyarok ezt a szintet nem fogják elérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!