Hihetetlen Magyarországon ez a hatalmas érdektelenség a babakocsit toló anyukákkal szemben! Csak ennyire bababarát az országunk? Bövebb. lent
Kint élek Londonban, itt született a kislányunk aki most 4 hónapos. Itt minden úgy van kialakítva, hogy a babkocsival és kerekes székekkel minden akadály nélkül lehessen közlekedni. Ég és föld a két helyzet, ahogy olvastam a kommenteket. Na és azon teljesen felháborodtam, hogy valakinek a babakocsit toló anyukák aggatnak.
Csak néhány példa ami itt másként van
-minden járdaszegély le van alacsonyítva a kereszteződésekben, nem magas sehol, ha pedig találsz olyan helyet akkor a helyi önkormnyzathoz bemész és szólnni kell, másnap általában megcsinálják
- az össezs busz alacsony padlós és teljesen egyszíntbe áll meg a járdával, nem kell a kocsit emelgetni. a buszon kulon kijelolt hely van a kocsinak és ha már kettő babakocsi van egy buszon akkor már nem engednek többet felszállni, mert máshol enm állhatsz vele. ezzel ki van küszöbölve a többi utas esetleges inzultálása
- minden közterületen,közintézményben van rámpa és pelenkázó ill. szoptató helység
- metrónál elég sok helyen van lépcső, de mindig van segítőkész személyzet aki leviszi a kocsit.
- szinte minden étteremben van etetőszék
- a nagyobb áruházakban, forgallmas boltokban a babkocsival és kisgyermekkel várakozó nőket kiveszik a sorból és külön kasszához terelik, hogy hamarabb végezzenek.
és ami a legfontosabb ezt senki nem hánytorgatja fel. mert akinek van gyermeke az már tudja, hogy milyen nehéz egy síró, éhes vagy esetleg a nagy melegtől síró gyermekkel sorban állni, meg ugye ez a többi vásárlónak sem jó hallgatni.
Összefoglalve úgy gondolom Magyarországnak sokban kell még fejlődnie mind technikailag és felfogásban, hogy a babkocsisok és tolókocsisoknak könnyebb legyen a közlekedés.
Nem mondom, hogy itt nincs negatív példa, de 80%-ban előnyt élvezünk
ja és ami a legfontosabb, minden zebránál térfigyelő kamera van és ha már 3méterre megközelítem a zebrát megáll mindenki, mert ha a kamera érzékeli hogy nem enegdtek át, fénykép és 120 font büntetés. szigorúan!
Remélem javul otthon a helyzet. Kitartást nektek!
kedves utolsó!
talán elérjül ezt a szintet mi is úgy vagy 50év múlva,ha nem több....
én volt,h egy órát ültem a buszmegállóban a gyekkel,mert a babakocsit nem tudtam felrakni a buszra(nagy babakocsink volt azóta vettünk kisebbet),hisz egy idö után már csak óránként indítanak alacsonypadlósat!mondjuk én szerire sok pozitívat tapasztalok az emberek részéröl,nem mondom,h nem volt negatív,de az kevesebb volt eddig!a negatívot már le se reagálom,hisz ezt már megszoktam az emberektöl!volt,h pocakosan inkább elfordították a fejüket,mint akik nem vették észre a pocakom csak hogy ne kelljen felállniuk,de olyan is volt,h látták a megállóban,h várandós vagyok és ahhoz képest szét széledtek a buszon,h le tudjanak ülni!az állt fel átadni a helyét aki már elötte is a buszon volt,ennyit az emberekröl!de szerintem ilyen "kedves"emberek mindenhol vannak nem csak nálunk
Sziasztok!
Amit a Londonba elo anyuka irt az nalunk is igy van(Kanada) kiveve az uj kassza nyitas a gyerekesek miatt.Itt is nagyon erzeketlenek az emberek.Mar terhesen a tomeg kozlekedesbe is tapasztaltam volt olyan eset,hogy mindenki ult csak en alltam:(
Multkor egy aszony meg a nagylanya vegig neztek ahogy kiszerencsetlenkedek a babakocsival,kozbe fogni kellett az ajtot mert csapo ajto volt es mire kitudtam volna nyitni annyira,hogy kitoljam a babakocsit kisurrantak mellettunk,tehat gyakorlatilag en tartottam az ajtot nekik is,nem is hagytam szo nelkul...
Nekem csak rossz tapasztalatom van itt.
Azt pedig en is eszrevettem,hogy a ferfiak meg mindig elozekenyebbek mint a nok.
1 eves kisfiu anyukaja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!