Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hihetetlen Magyarországon ez...

Hihetetlen Magyarországon ez a hatalmas érdektelenség a babakocsit toló anyukákkal szemben! Csak ennyire bababarát az országunk? Bövebb. lent

Figyelt kérdés
Szinte nap mint nap tapasztalom hogy annyira tojnak az emberre ha babakocsival közlekedsz(nem mintha nélküle sokkal másabb lenne).Pl.tegnap megyünk a városba kezdődik azzal hogy a járdán nem lehet közlekedni mert több helyen le van zárva(feltúrták),aztán esetleg az uttest szélén probálkoznák ,de a parkoló autóktól lehetetlen,így két lehetőség maradt vagy kerülövel ill.a házak közt( normál babakocsival lehetetlen helyen)folytatni utunkat.Az utobbit választottuk,felfújható kerekű babakocsink van ami nem bolygósítható ,pont ezért volt(van)gondunk a továbbiakban tizenéves taknyosok teljes szélességben végigállják a járdát bicikliikkel ,szólok nekik hogy szíveskedjenek félreállni,de szinte ügyet sem vetve az emberre(kb.így "ez most minek pofázik itt?minek jött erre?"éppencsak arrébbhúzta a biciklijét kb.30cm-ert mondanom sem kell, épphogy elfértünk.De aztán megint megyünk tovább és a járokelők akik szembe jönnek velünk,nem ők, hanem nekem kell kikerülnöm őket babakocsival,maguktól nem mennek félre sokszor az elöttünk haladok se,csak ha megkérem őket, vagy idegességemben már ennyhén nekik tolom a kocsit.Már elegem van hogy a közel 1 év alatt mióta a kisfiam megszületett ez van.Ja és a zebránál sem igazán akarják a babakocsisokat átengedni!Tegnap ráadásul siettem, mint egyébként sokszor a vállalkozásunk ügyeinek intézésével,és főleg ilyenkor dühitenek mocskosul az ilyen dolgok.Én soha nem voltam érdektelen a kisfiam elött más anyukákkal szemben,és számomra érthetetlen embertársaik közönyössége.Csak Magyarországon van így vagy más országokban is?Mi a véleményetek?
2010. jún. 25. 16:25
1 2 3 4 5 6 7
 21/66 anonim ***** válasza:
23:28 vagyok, még annyi, hogy a zebránál itt sem lassítanak, véletlenül sem :( Amíg nem volt gyerekem, simán kiléptem a zebrára autó elé, hadd csikorogjon a fék, legközelebb talán elgondolkozik a sofőr, hogy zebra előtt lassítson. (Persze nem az életem kockáztatása árán.. :) De most már inkább várok 10 percet, bármennyit, amíg teljesen tiszta nem lesz a "terep".
2010. jún. 25. 23:33
 22/66 anonim ***** válasza:
51%

Kint élek Londonban, itt született a kislányunk aki most 4 hónapos. Itt minden úgy van kialakítva, hogy a babkocsival és kerekes székekkel minden akadály nélkül lehessen közlekedni. Ég és föld a két helyzet, ahogy olvastam a kommenteket. Na és azon teljesen felháborodtam, hogy valakinek a babakocsit toló anyukák aggatnak.

Csak néhány példa ami itt másként van

-minden járdaszegély le van alacsonyítva a kereszteződésekben, nem magas sehol, ha pedig találsz olyan helyet akkor a helyi önkormnyzathoz bemész és szólnni kell, másnap általában megcsinálják

- az össezs busz alacsony padlós és teljesen egyszíntbe áll meg a járdával, nem kell a kocsit emelgetni. a buszon kulon kijelolt hely van a kocsinak és ha már kettő babakocsi van egy buszon akkor már nem engednek többet felszállni, mert máshol enm állhatsz vele. ezzel ki van küszöbölve a többi utas esetleges inzultálása

- minden közterületen,közintézményben van rámpa és pelenkázó ill. szoptató helység

- metrónál elég sok helyen van lépcső, de mindig van segítőkész személyzet aki leviszi a kocsit.

- szinte minden étteremben van etetőszék

- a nagyobb áruházakban, forgallmas boltokban a babkocsival és kisgyermekkel várakozó nőket kiveszik a sorból és külön kasszához terelik, hogy hamarabb végezzenek.

és ami a legfontosabb ezt senki nem hánytorgatja fel. mert akinek van gyermeke az már tudja, hogy milyen nehéz egy síró, éhes vagy esetleg a nagy melegtől síró gyermekkel sorban állni, meg ugye ez a többi vásárlónak sem jó hallgatni.

Összefoglalve úgy gondolom Magyarországnak sokban kell még fejlődnie mind technikailag és felfogásban, hogy a babkocsisok és tolókocsisoknak könnyebb legyen a közlekedés.

Nem mondom, hogy itt nincs negatív példa, de 80%-ban előnyt élvezünk

ja és ami a legfontosabb, minden zebránál térfigyelő kamera van és ha már 3méterre megközelítem a zebrát megáll mindenki, mert ha a kamera érzékeli hogy nem enegdtek át, fénykép és 120 font büntetés. szigorúan!

Remélem javul otthon a helyzet. Kitartást nektek!

2010. jún. 25. 23:43
 23/66 anonim ***** válasza:
100%
Hát nálunk, ahol le van alacsonyítva a járdaszegély, ott az autósok közlekednek, mert ugye minek menjen az úton, ha a járdán le tudja vágni a kanyart. Én várandósan autóztam is, gyalogoltam is, most ugye babakocsit vezetek, de szerintem tök mindegy ki hogyan, mivel és merre közlekedik, az emberek teljesen érdektelenek a egymással szemben. Amikor babakocsival mentem, simán elém állt egy teherautó a járdán, nem várta meg, amíg elmegyek, úgyhogy ki kellett mennem az útra a kocsival, de amikor pl. autóval mentem és a zebrán át akartam engedni a gyalogost, akkor ott pantomimeztünk, hogy akkor most ki menjen, mert ő meg engem akart elengedni. Na, akkor elég ideges lettem, hogy mindig a gyalogosnak áll feljebb, aztán mikor elengedik, akkor nem megy sehova. A biciklisekről ne is beszéljünk, hosszú idő után végre lett bicikliút felénk, de most meg nem használják, hanem a járdán rám csengetnek, hogy ugorjak már félre, az út közepén kepesztetnek, irányjelzés még véletlenül sem, találd ki, hogy merre megy. Sajnos nemcsak a kismamákkal szemben, hanem mindenkivel szemben érdektelenek az emberek. De én mindig azt mondom, hogy azért sem fogom rátolni a kocsit senkire, a zebránál igenis megállok, mert magamnak tartozom ezzel és nem fogok lesüllyedni, azoknak az embereknek a szintjére, akik nem figyelnek a másikra, mert én igenis megpróbálok figyelni. (Bár ahogy észrevettem a kutyát nem érdekli.)
2010. jún. 26. 00:20
 24/66 anonim ***** válasza:

kedves utolsó!

talán elérjül ezt a szintet mi is úgy vagy 50év múlva,ha nem több....

én volt,h egy órát ültem a buszmegállóban a gyekkel,mert a babakocsit nem tudtam felrakni a buszra(nagy babakocsink volt azóta vettünk kisebbet),hisz egy idö után már csak óránként indítanak alacsonypadlósat!mondjuk én szerire sok pozitívat tapasztalok az emberek részéröl,nem mondom,h nem volt negatív,de az kevesebb volt eddig!a negatívot már le se reagálom,hisz ezt már megszoktam az emberektöl!volt,h pocakosan inkább elfordították a fejüket,mint akik nem vették észre a pocakom csak hogy ne kelljen felállniuk,de olyan is volt,h látták a megállóban,h várandós vagyok és ahhoz képest szét széledtek a buszon,h le tudjanak ülni!az állt fel átadni a helyét aki már elötte is a buszon volt,ennyit az emberekröl!de szerintem ilyen "kedves"emberek mindenhol vannak nem csak nálunk

2010. jún. 26. 00:27
 25/66 anonim ***** válasza:
uccsó vagyok!a címzett nem az utolsónak ment hanem az elöttinek,bocsi!arra írtam,h odébb van az még amikor nálunk is ilyen szint lesz...
2010. jún. 26. 00:29
 26/66 anonim ***** válasza:
Nekem volt olyan,hogy mentem volna be a boltba,elég nehéz ugye egyik kézzel nyitni az ajtót(főleg hogy tartani is kellett,mert egyből becsapódott),a másikkal betolni a babakocsit.Egy nő bement előttem,látta hogy be akarok menni,de ahelyett hogy tartotta volna nekem az ajtót,rámvágta....
2010. jún. 26. 00:31
 27/66 anonim ***** válasza:
74%

Sziasztok!

Amit a Londonba elo anyuka irt az nalunk is igy van(Kanada) kiveve az uj kassza nyitas a gyerekesek miatt.Itt is nagyon erzeketlenek az emberek.Mar terhesen a tomeg kozlekedesbe is tapasztaltam volt olyan eset,hogy mindenki ult csak en alltam:(

Multkor egy aszony meg a nagylanya vegig neztek ahogy kiszerencsetlenkedek a babakocsival,kozbe fogni kellett az ajtot mert csapo ajto volt es mire kitudtam volna nyitni annyira,hogy kitoljam a babakocsit kisurrantak mellettunk,tehat gyakorlatilag en tartottam az ajtot nekik is,nem is hagytam szo nelkul...

Nekem csak rossz tapasztalatom van itt.

Azt pedig en is eszrevettem,hogy a ferfiak meg mindig elozekenyebbek mint a nok.

1 eves kisfiu anyukaja

2010. jún. 26. 01:57
 28/66 anonim ***** válasza:
68%
Hihetetlen hogy azért lettem lepontozva mert nem tartom magamat különleges embernek mert babakocsival vagyok. Talán pont ezért van veletek ellentétben kevés negatív tapasztalatom, mert nem az sugárzik belőlem, hogy "ugorjatok félre, babával vagyok!" Mindenki szívesebben segít, ha nem kell kötelességének érezni.
2010. jún. 26. 08:00
 29/66 A kérdező kommentje:
Én nem pontoztalak le,mindenkinek tiszteletben tartom a véleményét,bár azért látom nem vagyok egyedül ezzel a dologgal.Ezek szerint hazánkon kívül is vannak eltérések ezekben a esetekben.Még közben eszembe jutott most így azolvasgatás közben,hogy még a németek,osztrákok is normálissabbak e területen.Mi egy balatonhoz közeli városban lakunk,sok a külföldi és a túrista,és a zebrán sokszor átengettek még anno gyerek elött a külföldi rendszámú autók sofőrjei.És mit szoltok ahhoz is pl.mikor a kigyózó kocsisor ki akar kanyarodni a másik utra mi simán mehetnénk,de hogyan, ha zebrán is autó áll(mert ugye ott nem állhatna!)és mögötte,elötte nem férsz el,és a dugó és az ilyen remek sofőrök miatt szivhatjuk a jó kis kipufogófüstöt.
2010. jún. 26. 10:05
 30/66 anonim ***** válasza:
81%
egy kicsit szerintem már kezded eltulozni a panaszkodást!ha zavar a kipufogófüst akkor költözz olyan helyre ahol nincs autó....azt,h a zebrán állnak azt szinte van,h gyalogosan se tudod kikerülni
2010. jún. 26. 20:04
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!