Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hihetetlen Magyarországon ez...

Hihetetlen Magyarországon ez a hatalmas érdektelenség a babakocsit toló anyukákkal szemben! Csak ennyire bababarát az országunk? Bövebb. lent

Figyelt kérdés
Szinte nap mint nap tapasztalom hogy annyira tojnak az emberre ha babakocsival közlekedsz(nem mintha nélküle sokkal másabb lenne).Pl.tegnap megyünk a városba kezdődik azzal hogy a járdán nem lehet közlekedni mert több helyen le van zárva(feltúrták),aztán esetleg az uttest szélén probálkoznák ,de a parkoló autóktól lehetetlen,így két lehetőség maradt vagy kerülövel ill.a házak közt( normál babakocsival lehetetlen helyen)folytatni utunkat.Az utobbit választottuk,felfújható kerekű babakocsink van ami nem bolygósítható ,pont ezért volt(van)gondunk a továbbiakban tizenéves taknyosok teljes szélességben végigállják a járdát bicikliikkel ,szólok nekik hogy szíveskedjenek félreállni,de szinte ügyet sem vetve az emberre(kb.így "ez most minek pofázik itt?minek jött erre?"éppencsak arrébbhúzta a biciklijét kb.30cm-ert mondanom sem kell, épphogy elfértünk.De aztán megint megyünk tovább és a járokelők akik szembe jönnek velünk,nem ők, hanem nekem kell kikerülnöm őket babakocsival,maguktól nem mennek félre sokszor az elöttünk haladok se,csak ha megkérem őket, vagy idegességemben már ennyhén nekik tolom a kocsit.Már elegem van hogy a közel 1 év alatt mióta a kisfiam megszületett ez van.Ja és a zebránál sem igazán akarják a babakocsisokat átengedni!Tegnap ráadásul siettem, mint egyébként sokszor a vállalkozásunk ügyeinek intézésével,és főleg ilyenkor dühitenek mocskosul az ilyen dolgok.Én soha nem voltam érdektelen a kisfiam elött más anyukákkal szemben,és számomra érthetetlen embertársaik közönyössége.Csak Magyarországon van így vagy más országokban is?Mi a véleményetek?
2010. jún. 25. 16:25
1 2 3 4 5 6 7
 11/66 anonim ***** válasza:
69%

Én meg pont attól vagyok kiakadva ha a babakocsis anyukák elvárják hogy különleges bánásmódban részesítsék őket. Én is rengeteget tolom a lányomat, mindenhova gyalog megyünk, elfogadom, hogy vannak hepehupás utak, vannak közömbös emberek, akik amúgy is azok és nem fognak egy babakocsi láttán kifordulni önmagukból. Úgy gondolom ráérek megvárni még a zebrán át tudok haladni anélkül, hogy emiatt leállítsák a forgalmat, mert szerintem gyesen lévő anyukaként van pár percem hogy ezt megtegyem. Ja és szívesen kikerülök bárkit mert nekünk is bolygókerekes kocsink van és azzal igazán nem nehéz megtenni.

Szerintem sokkal felháborítóbb az, hogy szegény kerekesszékes embertársainknak szinte sehol sem megoldott a közlekedése!!!

2010. jún. 25. 18:04
 12/66 A kérdező kommentje:
Igen igazad van abban utolsó hogy van pár percünk várni a zebránál,DE én főleg arra gondolok mikor azt írtam hogy a nem engednek át:az egyik sofőr átenged balról,a másik jobbról meg majdnem elcsap.És azért a babakocsival nem olyan egyszerű menekülni a zebrán vissza a járdára,főleg ha jó magas az útpatka.A kocsink pedig nem bolygós,ami az általam leírt szempontok miatt hátrány,de a remek kátyus járdákon viszont nagyon jó.
2010. jún. 25. 18:25
 13/66 anonim ***** válasza:
78%
ez sajnos mentalitás kérdése,pont ma reggel halottam a rádióban,hogy Amerikába ha látnak egy embert sétálni a járda felé,már megállnak,és megvárják még oda ér a járdához és átsétál.Mi magyarok hirtelen jutottunk sok szép olcsó nagyon szép kocsihoz,ami megy mint az álom.és nyomják mint a barom.mert majd én megmutatom,hogy gyorsabb vagyok.a járdán közlekedéssel viszont nem értek egyet.ugyan miért kéne a járdán elengedni más gyalogosnak azért mert én babkocsival vagyok,sajnos a kismamák is átesnek néha az ló túlsó oldalára.
2010. jún. 25. 18:39
 14/66 A kérdező kommentje:
Kedves új utolsó nem értem az utolsó mondatod értelmezését,ha azt mondod a járdán elengedni miért kell a babakocsit,talán azért mert a járda nem a bicikliseké,talán azért mert aki egymagában megy,áll,szembe jön egyszerűbben kikerül mint pl.én a nagy babakocsival,legalábbis részemről, ez gyerek elött ,és most is teljesen evidens.
2010. jún. 25. 20:19
 15/66 A kérdező kommentje:
Ja és kismamaként kisebb üzletekben préseltek v. majdnem löktek odébb a polcok között,nem tudom ez kinek tetszik.És most is csak azt mondom én nem voltam ilyen közönyös soha sem a terhesség elött,talán ezért is háborit fel az embereknek az efajta közönyössége!!!!!
2010. jún. 25. 20:24
 16/66 anonim ***** válasza:
40%

Én megfigyeltem, hogy a női söfőrök 99%-a NEM áll meg a zebránál, ha ott állok a babakocsival, a férfiak 75%-a megáll viszont!

Nem értem miért hiszik, hogy egy anyuka annyira ráér, főleg pici babával, annyira köt az idő, hogy mikor lesz újra éhes.

2010. jún. 25. 20:48
 17/66 A kérdező kommentje:
Hát igen az éhség az nagy úr volt nálunk 6hónapig,pontban 3 óránként szopi,ha nem volt akkor sírás,és borzasztó gyorsan eltelt.Úgyhogy valoban ez is egy nyomos indok sokszor.
2010. jún. 25. 21:50
 18/66 anonim ***** válasza:
100%
Debreceni vagyok, és elhűlve olvasom soraid, most 7 hós a fiam, de se pocakosan, se babakocsival nem volt negatív tapasztalatom, sőt ellenkezőleg! Nagyon figyelmesek és kedvesek az emberek.
2010. jún. 25. 22:51
 19/66 anonim ***** válasza:
41%

Gyalog könnyebb kikerülni a babakocsit, mint a babakocsival körbemanővereznia szembejövőt. Nekem ez a véleményem. Nem különleges bánásmódot várok csak egyszerű udvariasságot.

Engem szó szerint leugattak egy másik kategóriában, hogy hogyan merészelek babakocsival BKV-zni, miért nem dugom a gyereket kenguruba, hogy ne legyek terhére az embereknek. Meg hogy milyen felháborító, hogy a kutyának kell jegy, a babakocsinak meg nem. Volt egy picsä, akinek volt pofája leírni, hogy őt rohadtul zavarja ha megy haza fáradtan a melóból, és egy baba rámosolyog, mert hogy szálljon már le róla, és hogy a sok paraszt babakocsis az ő drága kiskutyáját eltapossa a babakocsival. Kábé az volt a dumája, hogy a baba dögöljön meg, míg az ő jeggyel utazó kutyája a zisten. De megtépném ezt a nőt...

Mindegy, egy szó mint 100, amíg ilyen emberek élnek, mint ez a válaszoló, addig mindig lesz bunkózás meg érdektelenség.

Engem egyszer majdnem elütött a zebrán kocsitul egy kedves nőtársam. Egy kocsi megállt hogy átengedjen, ő meg kivágott mögüle és leelőzte a zebrán.

Egyébként meg tök hülyeség, hogy ráérek álldigállni a zebránál, mert nekem van elsőbbségem, mint gyalogosnak, tehát kocsi nélkül is meg kellene állniuk. Én már tiszta anyatigris lettem, lehet hogy parasztság, de a zebránál hangosan szentségelek mindig, hogy behallatsszon a lehúzott kocsiablakon. Főleg ha meleg a helyzet.

2010. jún. 25. 22:58
 20/66 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én is debreceni vagyok - egyelőre... :)

Pocakosan 1 kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor adták át a helyet :( (Pedig napi szinten tömegközlekedtünk).

Babakocsival kb. 4 hónapos koráig közlekedtünk, konkrét negatív tapasztalatra nem emlékszem.

4 hónapos korától pedig mei-tai-t használunk, és hihetetlen, de mindig van van valaki, aki át akarja adni a helyét!!!

Ebben csak az a vicc, hogy mindig szabadkoznom kell, mert ha leülök, akkor a kisfiam elkezd nyekeregni, rosszabb esetben sírni, mert ugyebár csak állva kényelmes neki:)

Most fontolgatom esernyőkocsi vásárlását, de csak a környéken fogjuk használni, a tömegközlekedésre meg marad a mei-tai, mert különben "telibe kapná" a szmog... :(

De olyan hatalmas érdektelenségről én sem tudok beszámolni szerencsére :) (Kivéve pocakos időszakomat).

2010. jún. 25. 23:28
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!