Hihetetlen Magyarországon ez a hatalmas érdektelenség a babakocsit toló anyukákkal szemben! Csak ennyire bababarát az országunk? Bövebb. lent
Hát tegnap volt egy személyes élményem az esettel kapcsolatban de nem igazán értettem mi volt a baja az anyukának.
Egy zebrához értünk én az egyik oldalon én álltam velem szemben pedig az anyuka babikocsival. Én a szemem sarkából láttam hogy jönnek mennek az autók de hát drága a festés ugyebár leléptem az úttestre és elindultam a másik oldalra babikocsis anyuka felé. Nagyon lassan mentem halál nyugodtan de a nő velem szemben nem mozdult csak várt.(az autó megállt nekem , ő is jöhetett volna nyugival) Amikor melléértem dicsa' beja valami válogatott káromkodás hagyta el a száját. ( anyád vagy valami ilyesmi) Nem értem hogy rám vagy a kocsisra mondta. Az autós állt egy helyben jöhetett volna amikor én leléptem. Én voltam a baj nem fért el?85-90 kg vagyok de nem valami széles elfért volna mellettem szal nem értem.
Tegnap. Tolom a babakocsit a szűk járdán szemben velem kb. 20 méterre egy 17-18 év körüli srác ül a robogón. Hogy ne kelljen az utamból elállnia, rám nézett, leszállt a robogóról, bement az udvarra a monstrumot előttem hagyva!!
Legszívesebben neki toltam volna a babakocsit, hogy felboruljon. Nem szoktam mérgelődni az ilyeneken, mert nem éri meg, de ehhez már pofa kell!
Bocsi
de feltalálták a bolygósítható kerekeket. Mi is ilyet használunk. Bármilyen terepen eltolom fixálva, ha meg manőverezni kell, akkor kiengedem őket. Nem kell panaszkodni, tényleg a szép oldalát kellen nézni a várandóságnak, anyaságnak.
Az én lányaim (3 van, ebből egy kocsiban :-D) mindig megállank az út szélén. Eszükbe sem jut morogni, hogy mennyi autó megy el, míg átmehetünk. Számoljuk hangosan :-D
Volt, hogy több mint százig eljutottunk, de örültünk a sok számnak.
A bolti ajóknak is megvan a trükkje. Nem betolni kell a babakocsit, hanem befarolni. Egyből egyszerűbb.
A FIX kerekek viszont nagyon behatárolják a közlekedést. Tehát nem a tásadalom a ludas, hanem a babakocsi fajtája nem megfelelő.
Hogyan közlekednél 3 gyerekkel (egy sétál, egy motorozik, egyet tolok) ???
Amúgy autóval is közlekedem, és tényleg vannak olyan kismamák, anyukák, akiknek az arcára van írva messziről : "miért nem állsz meg, nem látod, hogy meleg van és haladnék?"
A pozitív anyukák válaszaival azonosulok, nem kell mindig az országot szapulni, hisz ti is részei vagytok, ti is formáljátok!
07:57-es valászadónak üzenem, hgy jó hallani ilyen pozitív hozzáállást.
Teljes mértékben egyetértek.
Gratulálok a 3 gyermekedhez! Minden jót kívánok!
olvasok itt fehéret -feketét..az én véleményem,illetve tapasztalatom inkább pozitív.Többnyire figyelmesek,segítőkészek "velünk" az emberek..Sokat jövök-megyek villamoson ,buszon stb...és nagyon ritkán kell nekem kérnem segítséget pl. le-fel szálláshoz..ez szerintem jó.Zebrán soha nincs gond ,általában pár másodperc várakozás után átenged valaki,hozzáteszem női sofőrök is.Egy kicsit vidámabban kellene szemlélni a világot..A jó dolgokat is észre kell venni!Az tény..nem mondom hogy minden tökéletes!SŐT!Velünk is megeik néhányszor bosszantó dolog,de el kell fogadni az emberi butaságot,ilyen a világ..Pozitív hozzáálással ----jó dolgokat vonzunk be..Na,de nem kell azt hinni hogy megszállott optimista vagyok,csak ez az én tapasztalatom.Viszont,Veszprémben jártam ahol tapasztaltam hasonlókat...vicces..azt gondolná az ember kis városban közvetlenebbek az emberek..hát én nem így tapasztaltam!
23 éves anyuka,5 hós fiucska
Szerintem az utcán ténfergő emberekkel nincs gond.Nem akadályoznak a sétában.De!!!!A járdák minősége,na az a nem semmi.Az az ami cseppet sem bababarát!Akkora repedések vannak rajta,hogy szegény gyerek majd kirepül a kocsiból amikor áttolom rajta.És ami még dühítő az a hivatal!Mentem a polgármesteri hivatalba ügyet intézni,és a portás kivetette a 10 hetes kisfiamat a kocsiból,és a kocsit otthagyva,gyerekkel a karomon kellett mennem az ügyintézőhöz,az épület másik végébe.Na ez a nem mindegy!Hogy még a folyosón se lehetett tolni,pedig nem keskeny.
Az utca emberéről még annyit,hogy szerintem akad ilyen is olyan,mint mindenben.Zebránál vagy akkorát fékeznek,hogy simán meglepődök,vagy úgy belegyorsítanak,hogy szinte füstöl a gumi...de kit érdekel.Benézek a babakocsiba,és: Nekem van egy ilyen gyönyörűségem,neki meg valószínűleg nincs,azért ilyen (_)! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!