Kíméletes ciciről való leszoktatás?
Figyelt kérdés
Vida Ági módszere nem vált be. 16 hónapos a kisfiam, még éjjel is 1-2x ébred és csak cicin alszik vissza. Nappal pedig 3x szopik. Lassan leszeretném választani, de először az éjszakait akarom tőle elvenni.2010. jún. 22. 20:48
1/12 anonim válasza:
Ahogy en csinaltam. En az ejszakait hagytam utoljara, a nappaliakkal nem volt baj, az konnyebben ment. Kicsit hosszabb folyamat ez a modszer, de eleg fokozatos. Lefekves elott a cumisuvegebe adtam neki egy kis tejet. Megitta, utana jott a szopi. Ejszaka, ha felebredt csak odamentem hozza, ha nem volt eleg cicit adtam neki. De sose nyomban a cici. Kicsit hosszan kell csinalni, h napi rutinna valjon ez is, mint a cicizes. A legdrasztikusabb lepes volt, amikor csak a cumisuveget kapta, es aztan nincs cici. Egy nap nyoszorges volt. Masodik nap mar automatikusan csak a cumisuvegbol itta ki a tejet, es azon aludt el. Most mar poharbol issza a tejet lefekves elott. Ket eves. 14 honaposan valasztottam le a cicirol, mert vissza kellett mennem dolgozni.
2/12 A kérdező kommentje:
ezt kifogom próbálni, köszi.
2010. jún. 22. 21:02
3/12 anonim válasza:
Én egyik napról a másikra nem adtam neki, azt hittem tragédia lesz, de nem volt. 1-1 alkalommal megemlítette, 4 nap után nem kereste már.
Az éjjeli lesz a nehezebb, inkább nappal vedd el tőle...
4/12 anonim válasza:
mi 20 hósan szoktattuk le, azt mondtam neki, hogy elromlott a cici, nincs benne tejcsi. Valószínű, hogy érett volt már a leszokásra, mert megértette és elhitte, amit mondtam neki, utána még kb. 1 hétig mindig hozzábújt, megsimogatta, de már nem akart cicizni. Sem éjszaka, sem nappal nem lett belőle gond. Helyette reggel-este 1 év feletti tápszert adok neki és azóta átalussza az éjszakákat is.
5/12 anonim válasza:
Nálunk a családban mindenki minimum 2 éves koráig szopizott, szerintem előtte leválasztani elég kegyetlen. Kérdezhetném, hogy ha valaki pár hét után már dolgozni akar meg ilyenek, akkor minek szül egyáltalán?
6/12 anonim válasza:
Szia! Nekem is ugyanez a gondom, hogy most vagyunk 14 hósak, és éjszaka is kétszer, meg nappal is, amikor neki úgy tetszik cicizünk... Én megmondom őszintén nekem igenis fársztó már ez, állandóan készen feküdni félmeztelenül egész nap, várni,hogy éppen kedvünk van cicizni... Imádom a kisfiamat, de hiszem hogy nem csak ezen múlik a szeretetem kimutatása, hogy meddig szopizik... Én sem tudom hogy csináljam, nekem a cumisüvegből csak a vizet issza meg, azt sem tudom, hogy rátudnám e venni hogy mást megigyon üvegből...Tanácsotok esetleg nincs?
7/12 anonim válasza:
Az utolsó válaszoló elég nagy butaságokat írt.
Énis egyik napról a másikra szoktattam le a kisláynomat, mégpedig úgy, hogy cumisüvegben adtam neki tejet. Ezt elfogadta és már nem is kereste a cicit.
8/12 anonim válasza:
Bocsi azóta már írtak választ, szóval a 13:04-esre értettem
9/12 anonim válasza:
20 hónapos lányomat én úgy szoktattam le,mondtam neki ,hogy bibis a mámám/így nevezi/,reggel még kellett neki aztán délután már úgy aludt cici nélkül! Könnyű dolgom volt mert már megértette ,éjszaka volt kis nyügi akkor kapott vizet,de már nem kell fel éjszaka! Egy hónapja kezdtük ,még ma is megemlítette,hogy -bibis a mámám fáj-! Amúgy kíméletes leszoktatás nincs!!! Jobb ha egyik napról a másikra elveszed mint egyszer kap nem kap!
10/12 anonim válasza:
Én is próbáltam mindenféleképpen leszoktatni a 18 hónaposomat, de nem jött össze mert nagyon sírt a ciciért és nem volt szívem ezt tenni vele. Most lett 2 éves, eddig vártam hátha magától abbahagyja, de nem hagyta. 2nappal ezelőtt lefekvésnél közöltem vele, hogy nincs többé szopi ő már nagy lány. Azóta nincs szopizás és még csak nem is sír érte, megértette és kész. persze időnként még bepróbálkozik hátha kap egy kicsit, de nem adok neki és ennyi. Mondjuk nála a szobatisztasággal is ez volt, hogy nem akarta aztán egyik percről a másikra ment az is. Azt hiszem érettség kérdése a szopi elhagyása is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!