Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az én nehéz döntésem lesz...

Az én nehéz döntésem lesz ugyan, de leírnátok ti mit tennétek? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Ma hívott a főnököm, hogy vissza tudnék-e menni mielőbb dolgozni, mert kilépett egy kollégám, és mivel januárban úgyis bölcsibe adnám a gyerkőcöm, mennék-e már most, akkor nem vesznek fel embert.

Derült égből villámcsapásként ért.

16 hónapos a kislányom, már az is nagy szívfájdalmam, hogy januártól bölcsibe kell majd adnom, de hogy már most elszakadjak tőle...

Azt mondták, mehetek akár négy órában is először...

Nem tudom, mit tegyek?

Nézzetek rá a gyerekeitekre, és mondjátok meg, hogy Ti mit tennétek a helyemben?

Nem tudok racionálisan gondolkodni, csak bőgök, hogy a kislányommal töltött mindennapok ilyen hirtelen véget érhetnek.

Anyukám tudna rá vigyázni, amíg nem lesz helye a bölcsiben.

Őrület az egész!

Tisztára belebetegedek!

2010. jún. 22. 12:28
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
81%
Menj 4 órában! Szuper lesz! És legalább nem ezen agyalsz jsanuárig.
2010. jún. 22. 12:31
 2/15 anonim ***** válasza:
79%
Gondoljátok végig a férjeddel, hogy anyagilag megengedhetitek-e magatoknak, hogy esetleg otthon maradj, hiszen a szíved mélyén Te is ezt szeretnéd. Ha nem kerülne az állásodba, és megérti a főnököd, illetve, ha így is meg tudnátok élni, maradj otthon. Mennyivel kevesebb a gyeded, mint a fizud?
2010. jún. 22. 12:33
 3/15 anonim ***** válasza:
66%

Szia

Ezt neked kell érezned.

Én az első lányom után a lányom 13 hónapos korában mentem vissza dolgozni. Rá 4 hónapra terhes lettem :-D. Végigdolgoztam a terhességem, most megint itthon vagyok a picivel, aki most 6 hónapos. Januárban megyek vissza dolgozni. Én nem bántam meg.

Nekem fontos szempont volt, hogy van munkám a településünkön és nem kell naponta ingáznom. Ami itt vidéken fontos szempont. A másik, hogy nem kell attól rettegnem, hogy mi lesz velünk hó végén és hogy hova megyek vissza dolgozni később.

Viszont egy biztos, ezt a döntést neked és a párodnak kell meghoznotok. Az én gyerekeim szeretik a nyüzsgést. Előtte is folyton valamelyik babaklubban voltunk.

2010. jún. 22. 12:35
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Könnyebb lesz visszaállni a rendes munkába és megszokni, hogy nincs melletted folyamatosan a baba, hogyha most 4 órában elmész dolgozni. Elhiszem, hogy fáj, de valahol ez sokkal könnyebb, mint majd egyik napról a másikra 8 órára elszakadni tőle és vadidegenek közé betenni. A te lelkednek is könnyebb és ő is szokja, hogy most kevesebbet van anyuval.
2010. jún. 22. 12:36
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Napi 4 óra? Királyság!

Anyukád tud vigyázni a picire? Nagyon jó!

Szerintem csapjál le az ajánlatra, nyomban!

2010. jún. 22. 12:37
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom, ha januártól bölcsis lenne a kicsi, akkor anyagilag szükségetek van a te fizetésedre is. Ha megoldható a 4 óra, biztos elvállalnám, pláne, ha a nagymama vigyázna addig a kicsire. Ha ezt most kihagyod, lehet, hogy januárban már nem lesz hova visszamenned.

Bocs, ha túl nyers vagyok, csak próbálom reálisan vázolni a helyzetet. Ha a szívedre hallgatsz, akkor maradj otthon a kicsivel.

2010. jún. 22. 12:40
 7/15 anonim ***** válasza:

Szia! Az én kincsem 15 hónapos, januártól fog bölcsibe járni.Teljesen megértelek, én is elgondolkoztam ezen milyen nehéz lenne lelkileg, ha már szeptembertől mennie kellene,mert először azt hittem nem lehet januárban kezdeni. Hát nem könnyű, de sajnos az anyagiak miatt muszáj "elszakadni." Én azzal próbálom nyugtatni magam, hogy jó lesz ott neki, gyerekekkel lesz,sokat játszanak, nem fog unatkozni, és a délután már otthon lesz velünk.

Sztem minden anyukát megvisel az elválás, amikor először megy bölcsibe,oviba a gyerkőc, de ez az élet rendje.

2010. jún. 22. 12:40
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
én 4órában bevállalnám. Könnyebb fokozatosan,mint hipp-hopp! Neked is és a babádnak is ez a jobb megoldás.
2010. jún. 22. 12:44
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Valójában Neked minden megadatik, amiről legtöbben csak álmodozunk:

- egy főnök,aki visszavár és számít rád

- eleinte 4 órás munkaidő, hogy fokozatosan megszokhasd Te is és a babád is

- szerető nagymama, aki vigyáz a gyermekedre abban a pár órában.

A döntés persze a Tiétek! ;-)

10/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez tényleg ritkán adatik meg, én is elfogadnám!!

Lehet, hogy 1-2 hétig sirdogáltok majd, de beáll a rend, menj 4 órásban nyugodtan!

1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!