Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lelki ismeretfurdalás? Ti...

Lelki ismeretfurdalás? Ti hogy viselitek?

Figyelt kérdés

Ha nincs itthon a párom, úgy fürdünk a babával hogy én megfürdök a kádban, a pici 5 hónapos kisfiunk pedig a bébihordozóban bent ül velem a fürdőszobában.Ha végeztem, felöltözök, készítek neki is vizet és aztán fürdetem.De ma este, amikor ki akartam venni a hordozóból, nem vettem észre hogy bedugta az ujját oda ahová a biztonsági övet kell fűzni és emeltem a babával együtt az ülést is.Szegénykém felsírt én meg azt sem tudtam hogy vegyem kifelé a kis ujját.Aztán jégakkut tekertem kendőbe és "borogattam" neki.Nincs semmi rajta, ahogy sikerült kiszednem már vigyorgott rajtam, de mégis...

Tudom lesz még ilyen, de akkor is.Eddig puszilgattam és beszéltem neki hogy nem akarta "bóka anya", de olyan rosszul érzem magam, hogy fájdalmat okoztam a gyönyörűségemnek:(

2010. jún. 20. 00:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
87%
Sok ilyen lesz meg, lassan hozzaszoksz majd.
2010. jún. 20. 00:22
 2/13 anonim ***** válasza:
22%
jesszusúristen
2010. jún. 20. 00:35
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

En 62 eves vagyok. A lanyom felnott, gyonyoru szep no, boldog csaladanya, sikeres a munkajaban.

Kb 9 honapos volt, amikor furdes utan kiemelve ot a kadbol, kicsuszott a kezembol, es "leult" a foldre. A mai napig emlekszem erre, borzongok, amikor eszembe jut.

De azert vidaman elunk, es nagyon szeretjuk egymast. (Persze o nem emlekszik ra, bar azota mar elmeseltem neki az esetet)

2010. jún. 20. 06:09
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Ne legyen lelkiismeret furdalásod, hiszen nem szándékosan okoztál a babádnak fájdalmat! Ahogy írtad is, már mikor kiszedted az ujjacskáját vigyorgott rajtad! Tehát nem maradt benne rossz élményként.
2010. jún. 20. 06:17
 5/13 anonim ***** válasza:

Én is ilyen vagyok,ezt a kérdést én tettem fel.Tehát tudom mit érzel.

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

2010. jún. 20. 09:40
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszi lányok, tudom hogy lesz még de nagyon rossz amikor mi okozunk fájdalmat a gyermekeinknek:(.

A jesszusúristent nem igazán értettem

2010. jún. 21. 16:04
 7/13 anonim ***** válasza:

Tényleg borzasztó érzés, de jobb így, mint ha nem lenne.

A babák meg tudják, hogy nem szándékosan tetted.

2010. jún. 21. 16:10
 8/13 anonim ***** válasza:
Jaj, tudom, milyen ez. Én egyszer úgy jártam, hogy bevittem a szobájába aludni. Ilyenkor rendszerint van egy 5 perces bőgés, majd elalszik. Már 10 perce sírt, amikor egye fene módon megnéztem és képzeld el, hogy egy kis játék cérnával volt a kiságyhoz kötözve és valahogy belegabalyintotta az ujjacskáit, szegénykémnek tiszta lila volt vagy 4 ujja. :( Annyira megijedtem, nekem is lelkiismeret-furdalásom volt. Ilyen kis balesetek mindenhol megesnek. Mostmár én is tudom.
2010. jún. 21. 16:25
 9/13 anonim ***** válasza:
Az én esetem durvább,én majd' felpofoztam magam érte: Kb.7 hónapos volt a herceg. Délelőtt volt,Ő bébikompban közlekedett a szobában,de elég nyűgös napja volt,mindenért nyüszögött,síránkozott. Nekem meg volt egy rakat mosogatni valóm,amit nem akartam halogatni. Én kint csörömpöltem már vagy 4 perce a konyhában,mikor felfigyeltem a szűnni nem akaró ,,hisztire". Nem tulajdonítottam túl nagy jelentőséget neki. Bevittem egy kis teát,hogy elaltatom. Akkor látom,hogy belevan csúszva a kompba. Az egyik lábrészben volt szegény kis buksója, mellette meg a másik lába. Olyan balettos pozícióban. Beletelt egy kis időbe mire kibogóztam,utána elvittem a dokihoz,még pont rendelési ideje volt, ő meg jól kiröhögött,hogy ,,Lesz még sok ilyen!" Nem történt semmi baja. Azóta nem tudnék elitélni senkit akaratlanságból történt hibáért.
2010. jún. 21. 16:44
 10/13 anonim ***** válasza:

Nekem is a szívem szakad meg, mikor valami olyan történik, ami miatt fájdalmat okozok neki.

De sajnos mi sem vagyunk tökéletesek és bár egyszerre 100 felé figyelünk a pici mellett, de van, hogy 102 felé kellene.

2010. jún. 21. 18:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!