Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy értessem meg a rokonokkal...

Hogy értessem meg a rokonokkal, védőnővel, hogy ne gügyögjenek és beszéljenek értelmesen?

Figyelt kérdés

Nagyon zavar a többeszámban beszélés, a gügyögés, de hiába mondtam a rokonoknak, hogy beszéljenek értelmesen, mintha meg sem hallanák. Ráadásul a védőnő is folyton szopcsi, tápi, gyümi, főzi és hasonló nyelven beszél. Anya vagyok, nem fogyatékos... A rokonok pedig azt kérdezgetik, hogy tudunk-e szopizni meg van-e kakink és szeretjük-e a tápit és hasonlók.

Tudom, hogy kapom majd a beszólásokat, hogy mekkora bunkó vagyok, hogy ez zavar, de akinek ez a véleménye az nem érdekel, csak abban szeretnék tanácsot kérni, hogy hogyan tudnám ezeket megértetni a körülöttem levőkkel, mert az egyszer-kétszer elmondtam sajnos nem segített.

2010. jún. 19. 15:39
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Ez tényleg nagyon idegesítő, főleg, mikor hozzád beszélnek így. Bár szerintem a babához sem gügyögve kell beszélni. Az a legrosszabb, hogy kamaszok és sok fiatal felnőtt is így beszél egymással. A többesszámról, meg annyit, hogy ha valaki azt kérdezi pl. volt-e kakink, akkor mondd, hogy volt, vagy nem volt mindkettőnknek. Így szerintem abbahagyják legalább a többesszámba való beszélést.
2010. jún. 19. 16:55
 12/21 A kérdező kommentje:
A van-e kakink kérdésre már válaszoltam azt, hogy "igen, ma már kétszer voltam WC-n, köszi, hogy ennyire érdekel hogy mi van velem". Erre zavarba jött és mondta, hogy őt csak a baba kakija érdekli, mire akkor visszakérdeztem, hogy akkor miért nem azt kérdezed?:) De szerencsére ettől ő észbekapott és többet nem kérdezett butaságokat:D
2010. jún. 19. 16:58
 13/21 anonim ***** válasza:
77%
márpedig a véleményem azért csak meg írom még ha nem is érdekel.de kicsit tényleg sziszifuszi vagy.ha te nem használod ezeket a kifejezéseket az más,de hagyd már meg másnak,hogy azt használjon amit ő akar,ehhez meg neki van joga,főleg hogy a bántásnak még csak a csírája sincs bennük.De ha te különbnek érzed magad a legtöbb embernél talán írd ki magadra ezeket a számodra idegesítő megjegyzéseket,és majd 20 év múlva csak találsz 1,2 embert aki figyel rá.és igen,a te beszólásaid még sértők is,és bunkó is.le lehet ám pontozni mert itt amúgy is ez megy,az meg engem nem érdekel.
2010. jún. 19. 17:06
 14/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a véleményedet. lepontozni nem szoktam senkit, mindenkinek megvan a joga a véleményéhez, még ha nem is értünk egyet. De bunkónak tartasz emiatt, én meg egyszerűen azt gondolom, hogy te így gondolod, én meg máshogy. Szóval nem tudom ki tartja magát többre másoknál ketőnk közül. Igen, mindenki úgy bezsél, ahogy akar, de ne a mi gyerekünket mérgezze ezzel az idióta stílussal. Abba soha nem szóltam bele, ha a saját gyerekével vagy idegennel beszélt így, az az ő dolga.
2010. jún. 19. 17:10
 15/21 A kérdező kommentje:
Bocsánat az elgépelésekért.
2010. jún. 19. 17:11
 16/21 anonim ***** válasza:
58%

Jaj, de értem, hogy miről beszélsz! Pedig én még csak terhes vagyok, de már most feláll a hátamon a szőr a "Hogy vagytok?" kérdéstől. Én jól, köszönöm, a baba meg remélem jól.

Azt hiszem nekem is lesz 1-2 meccsem a környezetemmel!

(Mondjuk én a pocaklakó szótól is rosszul vagyok, és a gyerek "agyonbecézésével" sem értek egyet.)

Ne hagyd magad!!!

2010. jún. 19. 18:28
 17/21 anonim ***** válasza:
89%

Egyébként egyetértek veled kedves kérdező, de azért a "mérgezik a babádat" megnyilvánulást egy kicsit túlzásnak érzem. Én is mondtam anyámnak meg a rokonoknak hogy a gyerek normális és nem kell úgy vele beszéni mint egy "Hülyegyerekkel" és meg is értették, de már ne haragudj a védőnő és a doki cseppet sem érdekelne hogy beszélnek a helyedben. (azért azt irom, hogy a helyedben mert szerencsére 6 hós babámnál 2x láttam a védőnőt a doki meg nem egy beszédes) Csak magad hergeled úgyis úgy fognak bszélni és mivel nem velük élsz szerintem spórold az idegeid másra :-) engedd el a füled mellett. Mikor kicsi voltam körülöttem 2 nagyi, 2 nagypapa és egy dédi volt és gondolom így beszéltek velem mégsem "mérgeztek" meg vele. A gyerek attól nem fog úgy beszélni, lényeg hog ti otthon ne iszizzetek, kajcsi, szopcsi stb neki az a minta amit otthon lát nem a doki.

További jó babázást.

2010. jún. 19. 19:56
 18/21 anonim ***** válasza:
89%

Az, hogy kivagy akadva erre a nyelvezetre ugye nem azt jelenti hogy te ilyen teljesen sznob ember vagy?

Ha például megpuszilják a rokonok, barátok a babát megengeded vagy neked az is nyálas?

2010. jún. 19. 20:01
 19/21 anonim ***** válasza:

azért jókat nevettem a kommentjeiden!nekem fel se tünik ha többeszszámban beszélnek hozzánk a kakikával,pisikével kapcsolatban,de ezek után figyelni fogom,no nem kötözködés miatt,de tuti,h akkor eszmbe fogsz jutni és szét fogom magam röhögni....

a kismamának meg annyit írnék,h szerintem helyénvaló,h ha úgy kérdeznek téged hogy vagytok,hisz te többesszám vagy,2in1-ben és jogos a ilyen formátumu kérdés

2010. jún. 19. 23:35
 20/21 anonim ***** válasza:
Érdekes, én például az első gyerekem születése után hónapokig többesszámban beszéltem, ha arról volt szó, mit csinált. Pl, átfordultunk hasról hátra, ettünk, stb. Mintha én nem tudtam volna azon túllépni, hogy már nem 2in1, ahogy előttem írták.:) A férjem sokszor rám szólt, de valahogy az istennek nem bírtam leszokni róla hosszú hónapokig. És nem volt szándékos, egyszerűen úgy volt természetes.
2010. jún. 20. 01:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!