Hogy értessem meg a rokonokkal, védőnővel, hogy ne gügyögjenek és beszéljenek értelmesen?
Nagyon zavar a többeszámban beszélés, a gügyögés, de hiába mondtam a rokonoknak, hogy beszéljenek értelmesen, mintha meg sem hallanák. Ráadásul a védőnő is folyton szopcsi, tápi, gyümi, főzi és hasonló nyelven beszél. Anya vagyok, nem fogyatékos... A rokonok pedig azt kérdezgetik, hogy tudunk-e szopizni meg van-e kakink és szeretjük-e a tápit és hasonlók.
Tudom, hogy kapom majd a beszólásokat, hogy mekkora bunkó vagyok, hogy ez zavar, de akinek ez a véleménye az nem érdekel, csak abban szeretnék tanácsot kérni, hogy hogyan tudnám ezeket megértetni a körülöttem levőkkel, mert az egyszer-kétszer elmondtam sajnos nem segített.
Jaj, de értem, hogy miről beszélsz! Pedig én még csak terhes vagyok, de már most feláll a hátamon a szőr a "Hogy vagytok?" kérdéstől. Én jól, köszönöm, a baba meg remélem jól.
Azt hiszem nekem is lesz 1-2 meccsem a környezetemmel!
(Mondjuk én a pocaklakó szótól is rosszul vagyok, és a gyerek "agyonbecézésével" sem értek egyet.)
Ne hagyd magad!!!
Egyébként egyetértek veled kedves kérdező, de azért a "mérgezik a babádat" megnyilvánulást egy kicsit túlzásnak érzem. Én is mondtam anyámnak meg a rokonoknak hogy a gyerek normális és nem kell úgy vele beszéni mint egy "Hülyegyerekkel" és meg is értették, de már ne haragudj a védőnő és a doki cseppet sem érdekelne hogy beszélnek a helyedben. (azért azt irom, hogy a helyedben mert szerencsére 6 hós babámnál 2x láttam a védőnőt a doki meg nem egy beszédes) Csak magad hergeled úgyis úgy fognak bszélni és mivel nem velük élsz szerintem spórold az idegeid másra :-) engedd el a füled mellett. Mikor kicsi voltam körülöttem 2 nagyi, 2 nagypapa és egy dédi volt és gondolom így beszéltek velem mégsem "mérgeztek" meg vele. A gyerek attól nem fog úgy beszélni, lényeg hog ti otthon ne iszizzetek, kajcsi, szopcsi stb neki az a minta amit otthon lát nem a doki.
További jó babázást.
Az, hogy kivagy akadva erre a nyelvezetre ugye nem azt jelenti hogy te ilyen teljesen sznob ember vagy?
Ha például megpuszilják a rokonok, barátok a babát megengeded vagy neked az is nyálas?
azért jókat nevettem a kommentjeiden!nekem fel se tünik ha többeszszámban beszélnek hozzánk a kakikával,pisikével kapcsolatban,de ezek után figyelni fogom,no nem kötözködés miatt,de tuti,h akkor eszmbe fogsz jutni és szét fogom magam röhögni....
a kismamának meg annyit írnék,h szerintem helyénvaló,h ha úgy kérdeznek téged hogy vagytok,hisz te többesszám vagy,2in1-ben és jogos a ilyen formátumu kérdés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!