Hogy értessem meg a rokonokkal, védőnővel, hogy ne gügyögjenek és beszéljenek értelmesen?
Nagyon zavar a többeszámban beszélés, a gügyögés, de hiába mondtam a rokonoknak, hogy beszéljenek értelmesen, mintha meg sem hallanák. Ráadásul a védőnő is folyton szopcsi, tápi, gyümi, főzi és hasonló nyelven beszél. Anya vagyok, nem fogyatékos... A rokonok pedig azt kérdezgetik, hogy tudunk-e szopizni meg van-e kakink és szeretjük-e a tápit és hasonlók.
Tudom, hogy kapom majd a beszólásokat, hogy mekkora bunkó vagyok, hogy ez zavar, de akinek ez a véleménye az nem érdekel, csak abban szeretnék tanácsot kérni, hogy hogyan tudnám ezeket megértetni a körülöttem levőkkel, mert az egyszer-kétszer elmondtam sajnos nem segített.
Igen megértelek! Végre egy normális felfogásu anyuka, aki nem IDÉTLEN!
Miért kell kényeskedni, meg nyálaskodni annyira idegesitő! Én az ilyen anyukákkal beszélgetni se szeretek, mert ha van egy komoly betegsége a gyereknek akkoris igy beszélnek és olyan mintha elkomolytalankodnák az egészet ilyenkor nekem felmegy a pumpa az agyamba!
Miért nem lehet normálisan beszélni nem értem!
Mennyi idős a babád? Gyanús, hogy pár hónapos csak. Ha majd betölti az 1 évét, na jó, lehet, hogy valamivel később, de hidd el, leszoknak a környezetedben lévők a gügyögésről. Ahogy nő a gyerkőc, úgy szoknak le.
Nálunk anyám csinálta azt, hogy mondta a fiamnak, gyere iszikézni. A férjem rászólt, hogy az ő fia nem iszikézik, hanem iszik. Na erre anyu megsértődött és mikor nem volt ott a férjem, akkor közölte a gyerekkel, hogy na most tudunk iszikézni, mert nincs itt apád. (?!?!?!?!) Na akkor én szóltam rá, hogy ez azért nem vicces.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!