Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy a kormány gyerekeknek akarja adni az új alkotmányt, h olvassák el és beszéljenek róla?

Figyelt kérdés
2011. aug. 30. 14:33
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
91%
Iskolákban nincs helye a politikának. Legalább a gyerekeket hagyjuk ki ebből.
2011. aug. 30. 14:35
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
???
2011. aug. 30. 14:35
 3/17 anonim ***** válasza:
47%
Ha az Alkotmány az iskolában politika, akkor a gyerekek jogai is...
2011. aug. 30. 14:37
 4/17 anonim ***** válasza:
73%
A felnőttek se értik, a gyerekek se fogják.
2011. aug. 30. 14:38
 5/17 anonim ***** válasza:
44%

Én azt nem értem, hogy a politika miért nem tartozik az iskolákba. Az iskolában lévő gyerekek is köztünk élnek, az iskolában vannak közösségeik, van diákönkormányzat, önkormányzati tagok, vannak nemzeti ünnepek, amik szintén a politikára tartoznak, hiszen minden forradalmunk és szabadságharcunk, aminek emléket állítunk, az mind-mind a politika miatt tört ki. A politika maga az élet, az emberi viselkedés tárháza és a világunkat alakító nagy tényezők mind a politika részei, tehát aki megtiltja a gyermekektől a politikát, az arra akarja nevelni a gyerekeket, hogy ne törődjenek az élet nagy kérdéseivel, hogy mi miből jön és miért, csak éljék a saját kis élvhajhász életüket és legyenek beszűkültek. Aki politizál, az az élet nagy egészét próbálja megérteni. Ez szerintem csak nem lehet baj. Ráadásul a gyerek 18 éves korától szavazni megy majd, nem árt, ha kap egy kis felkészítést az emberi történelem politikájáról.

Persze, attól is függ, hogy mekkora a gyerek. Nem mindegy, hogy 10 vagy egy 16 éves gyereket akarunk a politikába bevonni és az sem mindegy, hogy az Alkotmány elemzését akarjuk ráerőltetni, vagy például elkezdjük megbeszélni egy csapat gyerekkel Platon gondolkodásmódját és eszméit.

2011. aug. 30. 14:47
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

"Ha az Alkotmány az iskolában politika, akkor a gyerekek jogai is..."

Ez olyan mint a nemzeti együttműködési nyilatkozat. AZokat is ki akarták függeszteni. Pedig az is eléggé politika szagú volt. Persze az indok az, hogy ez mutatja az összefogást. A valóság meg az, hogy ez a fidesz győzelmét hirdeti.

2011. aug. 30. 14:53
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

14:47 - "Én azt nem értem, hogy a politika miért nem tartozik az iskolákba."

A történelmi politika igen, a jelenlegi nem. És azért nem, mert mivel nincs pártatlan ember, így azt nem tudják pártatlanul tálalni a gyerekek felé. Így aztán agymosás lesz belőle, ami a gyerekekre különösen veszélyes. Gyerek- és fiatal korban hajlamos az ember érzelmek alapján politizálni, így könnyen agy nélküli szavazógépek válnak belőlük. Bár a pártoknak más egyéb se kell, mint agy nélküli szavazógépek.

2011. aug. 30. 15:21
 8/17 anonim ***** válasza:
78%

Tök logikus, szerintem.

Mármint a Fityisz hozzáállása és gondolkodásmódja ismeretében tök logikus, egyenesen következik abból. Olyanok, mint a Star Trek-ben a Borg: mindenhol ott akarnak lenni, mindenkit asszimilálni akarnak, minél hamarabb, annál jobb. Ha pedig már a legkisebbeket is sikerül Fityiszesnek nevelni, akkor ugye még húsz év múlva is lesz, aki szavazzon rájuk (nem véletlenül mondták, hogy ekkora távlatban gondolkodnak).

Ez is kicsit olyan, mint amit anno 2001-ben csináltak, az "első választói" kis "igazolvánnyal" vagy mi a nyavalyával, amit a frissen érettségizett, először szavazó fiataloknak adtak. Na, ez kb. ugyanaz, csak már nem várnak vele érettségiig.

Szóval nem meglepő. Újabb Fityisz-maszlag.

2011. aug. 30. 15:22
 9/17 anonim ***** válasza:
65%
Orbánjúgend...
2011. aug. 30. 15:29
 10/17 anonim ***** válasza:
Túl friss, és túl fideszes ez még ahhoz! Majd egyszer megérik erre is a helyzet.
2011. aug. 30. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!