Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy oldjátok meg, hogy a...

Hogy oldjátok meg, hogy a gyereket elviszitek mindenféle programra és közbe a házidolog is el van végezve?

Figyelt kérdés
Nekem ez magas. És nekem az is az, miért minden reggel 8-10 között kezdődik ami gyereknek jó foglalkozás. Az én kisebbik gyerekem akkor kel és reggelizik, utána játszik és alszik ebéd előtt. A nagyobb akkor már iskolában van. Régen (9 éve) volt ilyesmi délután is. Szépen elkészítettem az ebédet délelőtt meg mostam/takarítottam és így is eljutottunk a jatszohazba. Valamit most nagyon elrontok, mert a gyereknek szüksége lenne a korban vele egyidosekre. :'(

2018. jún. 22. 10:35
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
69%

Hmm, azért van részedről is személyeskedés bőven. :)

""letojom a gyerek igényeit, a lakás sikalast, hovatovább utalok a gyerekkel kettesben lenni, és inkább azt is letojom h aludna meg nem érdekel, hogy a férjem nem tésztát akar enni meg mirelitet egesz héten, de én nem adok lejjebb abból ami NEKEM JÓ és egész nap csavarogjak..?"

Én írtam azt, hogy egy 1 év alattival még inkább az anyuka érdeke a kimozdulás, de eljön az az időszak, amikor már a gyerek miatt megy az ember.

Na nem feltétlen a pénzes programokra, de elég erősen sugallod, hogy aki délelőtt nem a lakást gancolja, hanem kimozdul, az biztos trágyadombon él. :)

Mi a 2 évessel minden nap kint vagyunk minimum 3-4 órát (játszótér, séta). Mellette nem úszik a lakás és enni is szoktunk, és koszos ruhában se járunk (csak a játszóról hazafele).

Egyáltalán nem bonyolult máshogy beosztani a napot.

2018. jún. 22. 15:54
 32/45 A kérdező kommentje:

Esküszöm nem akarom ezt éreztetni, de egyik nő amúgy ilyen amit leírtam. És az sztem gáz.

Vele személyeskedés de nem neked szántam ha nem te vagy az a no. (nyilvan nem mert neki egy kislánya van)

Tényleg hagyjuk is. Amit idéztel az ki uannyi rá végletes ahogy az első írta h ganyezunk. Túlzásnak szántam.

2018. jún. 22. 16:09
 33/45 anonim ***** válasza:
85%

"(nyilvan nem mert neki egy kislánya van)"

Miből gondolod, hogy nekem fiam? :)

2018. jún. 22. 16:19
 34/45 anonim ***** válasza:
69%

A személyes véleményem az, h főzni, gyerekprogramra járni és takarítani nem lehet. Én erre a háromszögre bontottam le az életünket és rangsoroltam. 1. gyerekprogram (nálunk a Ringató 700 Ft/alkalom, okés vannak drágábbak is kb. 1000-1500 Ft, de ha mindennap járnánk, amúgy nem megyünk, akkor is kb. 15-20 e ft lenne egy hónapban, nekünk ennyi belefér) 2. főzés (nekem fontos, h mindennap legyen meleg, friss, főtt kaja, nemcsak nekem, hanem a kicsinek is) és a 3.-nak marad így a takarítás. Így értelemszerű, h erre marad a legkevesebb idő és energia.

A mi napirendünk a következő: felkelés után egyből odateszem a kaját, az elkészül míg nem indulunk el, kb. délre érünk haza, utána ebéd és altatás. Szerencsém van kb. 2 órát alszik délután a kicsi. Ezalatt pakolok, takarítok vagy csak szusszanok, attól függ milyen volt az éjszaka. ha szerencsém van, tudok mellette is pakolászni kicsit.

A napi szinten való takarítás az tökéletesen beválik, amíg nincs gyerek. Utána hiába mondják, hogy "csak pár perc" a szintentartás, sokszor az sem fér bele. Utána csak gyűlik és gyűlik a koszos ruha, az összehajtogatásra váró, a piszkos edény.

2018. jún. 22. 19:03
 35/45 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Nem akartam vitát. Tényleg nem. Ringatot mi is szoktunk heti egyszer, az szuper, szeretjük és annyi belefér nekünk is a kasszába,, emellett itthon sok játék és naponta nagy séták, attól függ milyen az idő, de tesoert mindig együtt megyunk. Nekem a vásárlás szükséges rossz. Ha tehetjük online vásárolunk vagy a férjem kocsival.

Köszi aki érdemben szólt hozzá. Szép napot.

2018. jún. 22. 19:21
 36/45 anonim ***** válasza:
60%

30# kerdezo, ENGEDD EL.

Írtad, hogy nehéz evek vannak mogotted. Akkor most konnyitsd meg a dolgod es ne masokhoz hasonlítsd magad.mert nem fer magaddal szemben.

2018. jún. 22. 22:05
 37/45 anonim ***** válasza:
78%

Én sajnos alapból borzadtam a babas-mamas programoktol. Kimaradt a baba úszás is, pedig erősen töprengtem rajta. Minden nap kisétáltam a gyerekkel, ha elaludt, leültem egy padra és olvastam vagy bambultam. Mikor már járni tudott, szaladgált, ezzel-azzal elfogalalta magát, jöttek az élmények, a járókelők, stb.

Kicsivel a második születésnapja előtt történt, hogy nagyon játszott volna egy gyerekkel, aki a szüleivel együtt elhúzott előle. Keservesen sírt a gyermekem, és rájöttem, most már szüksége van gyerektarsasagra. Beutottem a gugliba, hogy mi van a környéken, így jutottunk el bolcsis jatszocsoportba, addig én sem tudtam, hogy létezik. Párszor voltunk egy Ringato szeru foglalkozáson, de annyira nagyon nem jött be neki (a játszócsoport igen).

Kevéssel egyéves kora előtt elkezdtünk ritkán jatszohazba menni, max.heti egyszer.

Amúgy inkább játszótér, de az sem túl gyakori, főleg séta (közben eljatszik a pocsolyakkal, botokkal, legurul a feljarokon, találkozik más gyerekekkel, motorozik, stb.).

Szóval én tudatosan behatároltam, hogy heti max.ketszer viszem foglalkozásra - de inkább ritkábban.

Kérdésedre a válasz: nem főzök minden nap, inkább annyit, hogy két napra elég legyen. Egy időben sűrűn volt pizza vagy sajtos tészta. Kerestem gyors és finom recepteket, vagy olyat, ami mellett nem kell strázsálni.

Gyenge pontom a lakás, szerintem napi félóra ahhoz nem elég, hogy mosogatas, mosás, pakolas, rendrakas, por törlés és porszívózás, mosdó és vécé, felmosas, bútortisztitas, stb.beleferjen. Folyton futok magam után. Mindig az akutakat kezelem, vagy ami legjobban irritál.

És ha hosszabb programra megyünk a gyerekkel, akkor van, hogy fut a lakás, és veszünk valamit egy kifozdeben. Én azt hiszem, tőlem megnyugodnal. 😃

Amúgy van, hogy 9 után kel a gyerek, de nem zavar, mert 2 éves, nem kell rohannia sehova. Lesz bőven ideje frusztralodni az életben.🤨

2018. jún. 23. 00:07
 38/45 anonim ***** válasza:
65%
A 18-as válaszoló volnék, már amennyiben nem töröltek azóta választ. Nos. Az említett blöki gondolom a kislányod segítő kutyája, azért is írod több helyütt, hogy nem hobbi állat. Nálunk is van, egy labrador(szintén segítő kutya)hihetetlen mi szőrt takarítok utána, evvel együtt imádjuk természetesen, a fiamnak meg szinte már "létszükség" úgy összenőttek. A kisebbik fiam autizmussal él, mellette ADHD-s és még egyebek is befigyelnek, koordinációs zavar stb..., egy kiló alatti koraszülött volt anno (nagyobbik fiammal minden rendben). Nézd. Amit az azóta leírt kiegészítéseid alapján még inkább mondani tudok, az az, hogy engedd ezt az egészet el a fenébe. Ne érdekeljen az Erzsi meg a Klári a lakótelepről, sem joguk, sem kompetenciájuk neked sem tanácsot adni, sem elítélni téged azért, ahogyan az életeteket élitek. A legtöbb embernek halvány lila elképzelése sincsen, hogy milyen egy olyan családot managelni, ahol él egy sajátos nevelési igényű gyerek is, hordják a cipődet akár csak 3 napig, aztán utána ugassanak bele. Teljesen más a logisztika, a különprogram, össze kell hangolni, hogy mindkét testvérnek jó és tartalmas legyen, ez már önmagában sem apró feladat. A Te kisebbiked még ténylegesen pici, semmi hátrány, nopláne lemaradás nem éri attól, hogy nem jár baba-mama jógára vagy rinagtóra naponta, most még egyedül és elsősorban rád van szüksége, meg persze a családjára, kerek egész ez a miliő veled, a férjeddel és tesóval. Azt gondolom ignoráld a kioktatóakat az életedben, sőt, ha valaki úgy érzi a környezetedben, hogy kizárólag kritizálni tud, (lásd elítélő anyukák a lakótelepről) és semmi konstruktív javaslata nincsen, hovatovább a legkisebb segítő szándék sincsen benne, akkor egyszerűen építsd le, meg se hallgasd őket, bőven elég lesz egy szia is, nem kell végighallgatni a "bölcsességeiket". Ahogy nő majd a pici, változnak az igények, de bizonyára meg fogod tudni oldani, hiszen ha felállítasz egy prioritási sorrendet, akkor egészen egyszerű lesz majd látni, mi az igazán lényeges. Ne hasonlítsd magadat/magatokat a többi családhoz, semmi értelme. Örülj a kialakult napi rutinnak, becsüld meg, fokozatosan változni fog, látni fogod magad is, hogy az alakuló változások közepette mit hova illessz be, csak ne akard folyton másokhoz mérni magad és bízzál jobban az ösztöneidben, nem csinálsz semmit rosszul, csak elbizonytalanodtál, mert a maximumot szeretnéd nyújtani a gyerekeidnek.
2018. jún. 23. 08:42
 39/45 anonim ***** válasza:
73%

9 hós a lányom. Nem járunk programokra, mert a délelőtt nekünk sem jó. Nem a főzés vagy a takarítás miatt, azokat lehetne délutánra halasztani, hanem mert a párom déltől dolgozik, egyedül reggel tud együtt lenni a család. Nekünk hobbi kutyánk van, őt sétáltatjuk a babával, ez a napi kinti program, közben ha szép idő van, megállunk hintázni. Van egy pici kertünk, ott tud homokozni, fűben mászni is, ennek nagyon örülök,szerintem ennél jobb fejlesztés ebben a korban nincs. Heti 1x megyünk hordozós tornára, én edzek, ő a hátamon alszik, előtte picit játszik a többi babával, ezen kívül kétszer fél órára kb rábízom kizárólag az apjára (máskor is játszik vele, csak ilyenkor nem zavarnak, olvasok vagy eldőlök kicsit) ez az énidőm.

Felváltva hol főzök, ha rendesen takarítok, nekem ennyire van időm, energiám. Sokat hurcizom őt, alváshoz, takarításhoz, ügyintézéshez. Segítségre (pl takarító, bébiszitter) egyelőre nem költünk, de néha eszünk kifőzdében.

2018. jún. 23. 10:17
 40/45 anonim ***** válasza:
10%
Nem kötekedésképpen, de kérdezted h mikor főznek mikor programokon vannak. Lehet este vagy hajnalban. Pl. mióta az eszemet tudom Anyukám 5 órara levest, másodikat kifőzi és van, hogy a süti is kész addigra. Fél 5.40kor indul dolgozni este 6ig van minden hétköznap. De mikor kicsik voltunk is így volt. Mi már vasárnap húslevest reggeliztünk. Én meg sokszor vacsorát főzök és marad belőle másnap ebédre. De a vacsi mindig friss.
2018. jún. 23. 13:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!