Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy oldjátok meg, hogy a...

Hogy oldjátok meg, hogy a gyereket elviszitek mindenféle programra és közbe a házidolog is el van végezve?

Figyelt kérdés
Nekem ez magas. És nekem az is az, miért minden reggel 8-10 között kezdődik ami gyereknek jó foglalkozás. Az én kisebbik gyerekem akkor kel és reggelizik, utána játszik és alszik ebéd előtt. A nagyobb akkor már iskolában van. Régen (9 éve) volt ilyesmi délután is. Szépen elkészítettem az ebédet délelőtt meg mostam/takarítottam és így is eljutottunk a jatszohazba. Valamit most nagyon elrontok, mert a gyereknek szüksége lenne a korban vele egyidosekre. :'(

2018. jún. 22. 10:35
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
92%
Életkorilag nincsen szüksége még a vele egykorúak társaságára. Az ikrek is kb letojják egymást másfél-2 éves korukig. Egyszerűen nem tudnak még együtt játszani.
2018. jún. 22. 12:30
 22/45 anonim ***** válasza:
34%
Bakker, szétoltasz mindenkit, holott egy egyszerű takarítást sem tudsz gyakorikerdések nélkül menedzselni. Vegyél vissza szerintem......
2018. jún. 22. 12:44
 23/45 anonim ***** válasza:
75%

Nyugi kérdező, itt mindenki több hektáros kertet és 500 nm-es palotát takarít ki napi szinten max. 2 óra alatt, amibe a főzés is benne van, meg persze a sminkelés is, és mindez persze min. 3 kicsi gyerek mellett, akik még csak szétszedni tudják a lakást.

Csak azt nem értem, hogy miért vannak babysitter és takarító kereső csoportok a facebookon és egyéb helyeken, ahol nyüzsögnek az anyukák és nyájaskodva próbálják bekönyörögni a sittert/takarító személyzetet stb. Meg azért elég sok kisgyerekes lakásban jártam életem során, ahol ha tisztaság volt is, de rend szinte sehol se, mert mindenhol játékok meg a tiszta ruhák még hegyekben, mert nem volt ideje elpakolni stb.

Úgyhogy nyugi, itt arc nélkül mindenki a szuper anyák legszuperebbje, csak még véletlenül se keveredjen senki a lakásukba, mert kiderül, hogy mégsem.

De visszatérve a kérdésedre az idő megléte persze attól is függ, hogy hol laktok és van e kocsi a feneked alatt, mert akkor könnyebb. Én annyira nem vezetek és annyira egy eldugott Isten háta mögötti lakóparkban lakunk, ahol egyetlen egy bolt nincs és csak egy játszótér és szó szerint semmi más (de tényleg se kozmetikus, se cukrászda, se uszoda, szó szerint semmi), hogy már attól is égnek áll a hajam, ha egy órát kell sétálnom csak azért, hogy vegyek egy liter tejet a központban (mert csak ott van minden!) és erre úgy kell felkészítenem a 3 éves fiam, mintha kirándulni mennénk (ital, pelus, babakocsi stb.). Szóval nekem a bevásárlás is kb. 3 órába telik, meg rengeteg ősz hajszálba. Szerencsére költözünk.

2018. jún. 22. 12:58
 24/45 A kérdező kommentje:

22. Rendben. Nem az volt a kérdés, hogy hogyan takaritsak ki. Úgy tűnt neked? Nem.. Biztosan állítom, hogy azt megoldom a te okoskodásod nélkül is. (de azért remélem boldoggá tette a napod, hogy ide f o stad ezt a pár mondatot ;) ) Az értelmesebbje felfogta, válaszolt.

Inkább arra irányult a kérdésem, hogy a gyerekem magányos, elszigetelt, stb. akármilyen hátrányos lesz-e attól, ha nem viszem el mindenre amit 10km-es körben szerveznek "neki" a kerületben. Sejtettem én, hogy ez nem annyira az ő, mint inkább az én szorakoztatasomra van, de szerettem volna ha valaki, aki olvasottabb, tajekozottabb a témában ad nekem ebben egy kis megerősítést. Megetettek. Veled ellentétben aki frusztrált kis p o cs és ide jar levezeti az ideget név nélkül, idegeneknek beszologatva. De megteheted. Mert ez egy ilyen hely, szóval köszi neked is, örülök h segithettem.

A többieknek:

Nem néztem utána, mikortól hasznosak érdemben ezek a programok a gyereknek, mert nem sok időm olvasgatni errol, szóval köszönöm.

Mellékesen.. Miért.. Miért kell állandóan b szogatni a másikat, kiforgatni a szavait. ;) na megyünk inkább sétálunk.. Köszi annak aki nem arra ment hogy bantson.

2018. jún. 22. 13:01
 25/45 A kérdező kommentje:

23, nincs jogsim. A férjemnek van, a kocsi vele van este 18ig. Mi is úgy megyünk kB mindenhova, mintha valami túra lenne. :) csak még eddig nem fogalmaztam így meg.

Igyekszem normális szintén tartani a lakást, nem tehetem meg, hogy rendeljem az ételt / gyerek felügyeletet vagy takarítónőt tartsak, mert van sajnos másra mire / kire költeni azt a pénzt.

Nem gondoltam, hogy így szetoltanak. Tényleg nem.

2018. jún. 22. 13:06
 26/45 anonim ***** válasza:
79%

Aki nem tud segítőkészen vàlaszolni,az minek ír??!!

Kívànom,hogy veletek is így viselkedjenek,mint ahogy ti itt előadjàtok magatokat.

Eléggé frusztràltak lehettek ,ha azzal menőztök,milyen ügyesen takarítotok....Na,mindegy.

Kérdező!

Foglalkozz a babàddal,a hàzimunka megvàr,majd aprànként megcsinàlod.

2018. jún. 22. 13:30
 27/45 anonim ***** válasza:
86%

(Nem olvastam el az előző válaszokat.)

Nekünk csak úgy sikerül, ha úgy főzök, hogy nagyobb adagot 2-3 napra előre és a bevásárlást is aszerint intézem, hogy 1 alkalommal veszek meg nagyobb dolgokat és előre 2 főzésre valót. Így felszabadul a következő 1-2 ilyen tekintetben, már csak mosogatni kell szinte.

Vannak otthon ülős napjaink, amikor főzök, mosok, takarítok és csak délután megyünk ki a levegőre, de amikor ezekkel megvagyok, akkor utána 2 napig azt csinálunk "amit akarunk". Természetesen ekkor is figyelek a házra és a hűtő tartalmára, a tisztaságra, de kész a kaja, van tiszta ruha stb.

Megjegyzem, én nem vagyok vasalós típus, nem járunk ingekbe így azzal se megy az időm. Plusz reggelente a vőlegényem besegít az apróbb feladatokban, reggelente rendezzük a sorainkat és a nap utána lazább.

Jelenleg mi egyszerre lépünk ki a kapun reggel (már ha kész a kaja és tiszta a ház). Mi játszótérre megyünk vagy bárhova, apa dolgozni. Ebédre hazaérünk, alvás, aközben én dolgozok (részmunkaidős munka), aztán délután amit akarunk.

Más esetben délelőtt intézem ez a lakást és az ebédet.

2018. jún. 22. 13:41
 28/45 anonim ***** válasza:
95%
Irtam neked , h nalunk pl nincs mindig rend. Lehet megkéne próbálnod kicsit elengedni magad. Tul szigoru vagy magadhoz
2018. jún. 22. 13:49
 29/45 anonim ***** válasza:
49%
Már bocs de miben kell segítség? Akkora arccal válaszolgatott mintha nem ő írta volna ki hogy "nekem magas".....a napi időbeosztás. Na mindegy, mindenkinek máshol van az energiaszintje. És nem gondolom hogy szuperanya aki képes háztartást vezetni normálisan gyerek mellett. Ez max akkor nehéz ha sok gyerek van és mellette főállásban dolgozol. Vagy nem jól priorizálsz...de akkor meg nem kell nagy arc.
2018. jún. 22. 14:47
 30/45 A kérdező kommentje:

29. Nekem magas az, hogy más anyukák, akiket ismerek és itt laknak a lakótelepen ahol mi, hogy csináljak azt, hogy hétfőtől péntekig mennek MINDEN NAP (!!) reggel / délelőtt programokra. Nem értem ők mikor főznek, hogy takarítanak, hogy nem rohad rájuk a lakás. Hidd el, minden nap van nálunk is kupi, rendetlenség, mint mindenkinél akinek gyereke van, de nem kosz. Én nem szeretem ha a kicsi a kutyaszőrt nyeli, mert az nem lett feltakaritva. (meg egyszer elmondom, nem hobbiallat) Nem akartam személyes dolgokat leírni, de így totál félreértés az olyan kötekedő embereknek (már bocs) mint te,

de az itteni anyukák egyikenek egyidős lánya van (7 és fél hónapos) az én gyerekemmel, másikuknak van egy másfél éves és egy 9 hónapos fia. Én érzem már kellemetlenül magam, mert hívnak de nem tudok bevállalni (amúgy sajnos anyagilag sem) időben, csak max heti 1-2 ilyet. Jönnek a megvető tekintetek meg a burkolt beszolasok, h lusta meg felelotlen vagyok mert nem viszem el zenés foglalkozásra meg nem járok tornára, meg nem tudom milyen fejlesztésre a gyerekkel, hogy az egyfejlodese.. Huh...

Én dolgom, de néha terhemre vannak ezek az emberek, és elég erősen bűntudatom van, mert igyekszem nem csak a saját érdekemet nézni hanem a gyerekét is. Mi van ha tényleg jobb lenne neki ha mennénk..?

A nagylanyunk látássérült. Neki egészen más igényei voltak/vannak. Így nincs tapasztalatom.

Én osszessegeben arra jutottam ma, hogy

-többet nem kérdezek itt, mert nem akarok a rosszindulat celtablaja lenni

-én nem unatkozom otthon és nem vagyok magányos sem.

-a gyerekem igényei valszleg ki vannak így is elégítve

-valamint ha veszünk 10 anyukát abból max 3 látja így mint én, de 3 így látja és nem mindenki szemében vagyok egy hanyag lusta állat, mert én még napi szinten takarítok, ellátom a családom / a férjem, meg a gyerekeim.

A szomszédok meg az unokateso is bizonyára csodálatos gyermekkel, patika tisztasagban él, élrevasalt ágyneműben alszik, viragillatu kakis pelenkak közt, délelőtt mozgás, meg ágy, meg beszéd fejlesztésén vannak.. Na.. Ezt nem akartam, mert amúgy én nem ítélem el őket. Hat az ő ideje meg dolga, de akkor mi lenne ha lenne egynek is vér a pucájában és leírná, kimondaná, hogy - "letojom a gyerek igényeit, a lakás sikalast, hovatovább utalok a gyerekkel kettesben lenni, és inkább azt is letojom h aludna meg nem érdekel, hogy a férjem nem tésztát akar enni meg mirelitet egesz héten, de én nem adok lejjebb abból ami NEKEM JÓ és egész nap csavarogjak..? Én is bevállalom, utalom a 3napos műkaját, utalom a koszt, és azt is ha felhalmozodik korulottem a tennivaló. Utalok jopofizni is azoknak akiket nem ismernek.

És itt nem azokra gondolok aki 2 naponta főz. Én sem minden nap csinálok 3 fogasos vacsorát. De nem is hordok mocskos melltartót meg a gyerek nem úgy néz ki, mint akit a kutya szájából szedtem éppen ki. (ja és én sem vasalok, de meg akkor sem)

Igen valószínű kicsit sokat akarok egyszerre, próbálom elengedni, de elég nehéz évek vannak mögöttem.

2018. jún. 22. 15:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!