Vajon az óvatos -duhaj anya = buta anya?!
Leírom előre hogy nem vagyok egy 'tartsuk a gyereket burában' -típusú anya. Óvatos féltés bennem van, de ez egészséges.
Volt itt egy kérdés, melyben anyuka panaszkodott, hogy össze-vissza puszilgatják a babáját a rokonok, meg fogdossák, röviden ennyi a lényeg.
Nem tagadom én írtam, hogy nálunk senki nem fogdossa túlzottan a gyereket meg puszilgatja, és - kicsit túldramatizáltam- de leírtam a véleményemet, hogy dehogy hagynám.
Erre többen támadtak, hogy micsoda egy anya vagyok, hogy miből van az én gyerekem , hogy senki se pulizgathatja még a rokonok sem.
Nem. Nálunk még a rokonok sem. Apa, én igen, (mi se agyon csak 1-1 puszi!)de senki más. És nem azért mert irigy lennék, vagy cukorból van a gyerekem, hanem mert:
-Rengeteg bacilus van a felnőtt nyálában. Azok a kórokozók is, amik már azelőtt is ott vannak, hogy bajt okoznának.
-Nem egészséges, minél többen puszilgatják , annál több a lehetőség vmilyen betegségre .
Simogatni (!) meg a talpát puszilgatni (feltéve ha még nincs a "lábevős" korszakában), azt persze hogy engedem.
Na, most kérdem én, tényleg egy "iq fighter" anyuka vagyok én? (Hogy konzekvens maradjak a "minősítésemhez")
Szerintem is túldramatizálod. Kisfiam 8,5 hónapos, és nem tudom megszámolni, hány puszit adunk neki egy nap. És még csak megfázva sem volt egyszer sem, még csak orrszívónk sincs. Különben is, milyen már az, hogy a saját gyerekemnek csak egy-egy puszit adhatok??? Ugyan már! Hiszen belőlem van, az én vérem!!!
Egyébként meg párom bátyja sajnos meghalt 6 évvel ezelőtt. Kisfiam az ő nevét kapta, és anyóséknak az egy szem unokájuk jelenti a vigaszt a mérhetetlen fájdalmukban, és hosszú-hosszú éveket vártak rá. Eszembe nem jutna megtiltani nekik, hogy puszilgassák a gyereket! Sőt, még külön sajnálom, hogy 200 km-re laknak tőlünk, és nem túl gyakran láthatják őt.
És még egy dolog: kezdetben amikor állandóan ette a kezét, mindenkitől azt kértem, hogy a kezét ne puszilgassuk, mert állandóan a szájában van. De most már mászik, úgyis mindent a szájába vesz (különösen a papírt szereti), de mostanában éppen a kavics a kedvence, szóval eszik annyi koszt, hogy hajjaj... mindentől nem tudjuk megóvni őket, és nem is kell, hiszen így erősödik az immunrendszerük. Egyébként meg gondolom nem a szájára akar adni senki neki puszit, hanem az arcára. Kicsit lazíts!!!
Köszönöm a válaszokat!
Egyébként az elején írtam, hogy nem tartom burában a csemetét , mászik ugyanúgy a szőnyegen, van hogy le is nyalogatja a kezéről. (mostmár elég sűrűn). Nem szaladok állandóan lemosni-úgy vélem én is hogy ez kell az immunrendszerének, a kötelező védőoltásokon kívül nem is adatok be neki semmit.
De ez a puszilgatás konkrétan irritál. Ha hasonló korú, ha öreg, ha rokon, ha nem- ne puszilgassa. De az az érdekes, hogy ez valahogy a "rettegett" anyósnál is "természetes" és senkinek nem jut eszébe a családban hogy agyonfogdossa meg puszilgassa.....
/Lehet hogy jó helyre mentem férjhez?! ,)))/
Igen, mindenki másképp csinálja...
Csak kíváncsi voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!