Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vajon az óvatos -duhaj anya =...

Vajon az óvatos -duhaj anya = buta anya?!

Figyelt kérdés

Leírom előre hogy nem vagyok egy 'tartsuk a gyereket burában' -típusú anya. Óvatos féltés bennem van, de ez egészséges.

Volt itt egy kérdés, melyben anyuka panaszkodott, hogy össze-vissza puszilgatják a babáját a rokonok, meg fogdossák, röviden ennyi a lényeg.

Nem tagadom én írtam, hogy nálunk senki nem fogdossa túlzottan a gyereket meg puszilgatja, és - kicsit túldramatizáltam- de leírtam a véleményemet, hogy dehogy hagynám.

Erre többen támadtak, hogy micsoda egy anya vagyok, hogy miből van az én gyerekem , hogy senki se pulizgathatja még a rokonok sem.

Nem. Nálunk még a rokonok sem. Apa, én igen, (mi se agyon csak 1-1 puszi!)de senki más. És nem azért mert irigy lennék, vagy cukorból van a gyerekem, hanem mert:

-Rengeteg bacilus van a felnőtt nyálában. Azok a kórokozók is, amik már azelőtt is ott vannak, hogy bajt okoznának.

-Nem egészséges, minél többen puszilgatják , annál több a lehetőség vmilyen betegségre .

Simogatni (!) meg a talpát puszilgatni (feltéve ha még nincs a "lábevős" korszakában), azt persze hogy engedem.

Na, most kérdem én, tényleg egy "iq fighter" anyuka vagyok én? (Hogy konzekvens maradjak a "minősítésemhez")

2010. jún. 15. 22:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
76%
Én sem akarok senkit minősíteni, mert mindneki úgy csinálja, ahogy akarja. Nálunk pld. ma délelőtt a szomszéd néni felvette a másfél éves kislányomat, és nyomott az arcára két puszit. :) Mivel a kislányom is szereti ezt a nénit, (és a néni egy igen tiszta, igényes néni), én nem bánom, a szeretet csakis a lányom hasznára fog válni, bacit meg biztos nem fog kapni, mert nem a nyelvét dugta be a szájába... De ez megint csak az én egyéni véleményem.
2010. jún. 15. 23:02
 12/16 anonim ***** válasza:
33%
A felnőttek nyálában van az a baci ami a fogszuvasodást okozza! Én megértelek. Kislányomnak mióta foga van, én is aggódok ezért. Ma egy másfél éves kislány, megfogta a kislányom cumiját, csak úgy belenyúlt a babakocsiba, a szülei szagát (több napja nem mosdottak biztos) messziről éreztem. Ők azt hitték, hogy a kicsi ki akarta lopni a cumit, én meg idétlenkedve magyarázkodtam, hogy csak még óvatosak vagyunk a bacikkal.... Igazad van, a te gyereked, neked kell majd ápolnod, ha bekap valami bacit. Anyósm pl. szokásosan nem veszi le a cipőjét ha jön hozzánk és hiába szólok neki nem érti meg. Mi lesz ha majd kuszni mászni fog a kicsim és azt nyalja. Minden kutya a házunk előtt pisál... Nem vagy buta anya!
2010. jún. 15. 23:15
 13/16 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem is túldramatizálod. Kisfiam 8,5 hónapos, és nem tudom megszámolni, hány puszit adunk neki egy nap. És még csak megfázva sem volt egyszer sem, még csak orrszívónk sincs. Különben is, milyen már az, hogy a saját gyerekemnek csak egy-egy puszit adhatok??? Ugyan már! Hiszen belőlem van, az én vérem!!!

Egyébként meg párom bátyja sajnos meghalt 6 évvel ezelőtt. Kisfiam az ő nevét kapta, és anyóséknak az egy szem unokájuk jelenti a vigaszt a mérhetetlen fájdalmukban, és hosszú-hosszú éveket vártak rá. Eszembe nem jutna megtiltani nekik, hogy puszilgassák a gyereket! Sőt, még külön sajnálom, hogy 200 km-re laknak tőlünk, és nem túl gyakran láthatják őt.

És még egy dolog: kezdetben amikor állandóan ette a kezét, mindenkitől azt kértem, hogy a kezét ne puszilgassuk, mert állandóan a szájában van. De most már mászik, úgyis mindent a szájába vesz (különösen a papírt szereti), de mostanában éppen a kavics a kedvence, szóval eszik annyi koszt, hogy hajjaj... mindentől nem tudjuk megóvni őket, és nem is kell, hiszen így erősödik az immunrendszerük. Egyébként meg gondolom nem a szájára akar adni senki neki puszit, hanem az arcára. Kicsit lazíts!!!

2010. jún. 16. 07:26
 14/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Egyébként az elején írtam, hogy nem tartom burában a csemetét , mászik ugyanúgy a szőnyegen, van hogy le is nyalogatja a kezéről. (mostmár elég sűrűn). Nem szaladok állandóan lemosni-úgy vélem én is hogy ez kell az immunrendszerének, a kötelező védőoltásokon kívül nem is adatok be neki semmit.

De ez a puszilgatás konkrétan irritál. Ha hasonló korú, ha öreg, ha rokon, ha nem- ne puszilgassa. De az az érdekes, hogy ez valahogy a "rettegett" anyósnál is "természetes" és senkinek nem jut eszébe a családban hogy agyonfogdossa meg puszilgassa.....

/Lehet hogy jó helyre mentem férjhez?! ,)))/

Igen, mindenki másképp csinálja...

Csak kíváncsi voltam.

2010. jún. 16. 07:53
 15/16 anonim ***** válasza:
66%
azért 2 felé kell osztani a dolgokat,mert más az amikor egy pici babának a szájára,vagy a cumiját fogdossák,és más az amikor 2 vagy akár 5 puszit nyomnak az arcára.nekem anyám ilyen óriásian puszilkodó,de soha semmi baja nem volt ettől a gyereknek,most 17 hónapos és ő maga oldja meg a helyzetet,mert ki hámozza magát mama karjaiból,így jelzi,hogy ennyi elég volt.de ő is ad puszit bárkinek,és látom,hogy ez sokat segít hogy szeresse az embereket.mert alapvetően erre neveljük a gyerekeinket.szerintem ,már bocs a megjegyzésért,de te nem félted a gyereked hanem féltékeny vagy,és ez nem ugyanaz.
2010. jún. 16. 07:59
 16/16 anonim ***** válasza:
68%
Miert lenne feltekeny, azert ha neki masok az elvei?
2010. jún. 16. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!