Vajon az óvatos -duhaj anya = buta anya?!
Leírom előre hogy nem vagyok egy 'tartsuk a gyereket burában' -típusú anya. Óvatos féltés bennem van, de ez egészséges.
Volt itt egy kérdés, melyben anyuka panaszkodott, hogy össze-vissza puszilgatják a babáját a rokonok, meg fogdossák, röviden ennyi a lényeg.
Nem tagadom én írtam, hogy nálunk senki nem fogdossa túlzottan a gyereket meg puszilgatja, és - kicsit túldramatizáltam- de leírtam a véleményemet, hogy dehogy hagynám.
Erre többen támadtak, hogy micsoda egy anya vagyok, hogy miből van az én gyerekem , hogy senki se pulizgathatja még a rokonok sem.
Nem. Nálunk még a rokonok sem. Apa, én igen, (mi se agyon csak 1-1 puszi!)de senki más. És nem azért mert irigy lennék, vagy cukorból van a gyerekem, hanem mert:
-Rengeteg bacilus van a felnőtt nyálában. Azok a kórokozók is, amik már azelőtt is ott vannak, hogy bajt okoznának.
-Nem egészséges, minél többen puszilgatják , annál több a lehetőség vmilyen betegségre .
Simogatni (!) meg a talpát puszilgatni (feltéve ha még nincs a "lábevős" korszakában), azt persze hogy engedem.
Na, most kérdem én, tényleg egy "iq fighter" anyuka vagyok én? (Hogy konzekvens maradjak a "minősítésemhez")
Szerintem túlzásba viszed egy kicsit,de a te babád úgy csinálod,ahogy akarod.
Nálunk a rokonok puszilgatják a lányomat,nem "agyon puszilgatják",de szokták és sem őt sem engem nem zavar.
semmi gond ezzel. te így gondolod mások engedékenyebbek. én ios közéjük tartozom. mi állandóan puszilgatjuk egymást (az egész család), így tanulja majd meg a legkisebb is. nekem fontos a kontaktus, és már a nagyobbiknak is az.
viszont a kételyeidre kérdeznék egyet! abba belegondoltál már hogy mennyi bacit szed össze játék közben? hova fog majd bemászni? mit fog összeszednia homokozóban? az ember szájában sok-sok védekező mechanizmus van jelen, fehérvérsejtek..stb mert az étellel is rengeteg bacit viszünk be. ráadásul a gyomorsavtartalma szinte mindent megöl.
Féltsed, óvjad, szeresd nagyon-de puszilgasd simogasd, vedd ölbe nyugodtan! csak szeretet kap. mást nem hidd el!
Ezek a Te elveid, gondolataid. Szerintem túl stresszeled a dolgot. Sokkal több bacilushoz jut hozzá a gyerek, mint hinnéd. Ha egészséges vagy, semmi baja nem lesz a pusziktól. Sokan a száját puszilják a gyereküknek (na ez az, amit én nem fogok) és mégis jól vannak a babák.
Olvastam a kommentedet és az ominózus kérdést is, amihez írtál. Ott kicsit túl erősen fogalmaztál, az tény. De bevallod, hogy túldramatizáltad. Ez a fő.
Én oda nem írtam, csak gondoltam, ha már Te vagy az, aki, akkor szívesen felvenném ily módon veled a kapcsolatot, mert egy-két kommentből nem lehet megítélni senkit.
Hát...talán nem fogsz őrülni,de szerintem is egy kicsit túl dramatizálod.Hogy tiltod meg egy Nagyinak hogy ne puszilgatással -is- mutassa ki mennyire őrűl az unokájának??
Számomra az volna a fura ha Anyukám nem adna puszit a babáimnak.Én se engedem őkett bárkinek puszilgatni,de az Anyukám meg a Kerianyu kivételek
En eggyetertek veled, es en sem engedtem mig ujszulott volt hogy mindenki puszilgassa, aztan amikor mar nagyobbacska lett akor persze mar nem feltem annyira ettol, de pl a kezet most sem hagyom megpuszilni pl szomszedneninek, vagy pl a multkor az utcan egy neninek annyira megtetszett a kisfiam, hogy arcat megpuszilta, ja es akor volt pont ez a H1N1 orulet! Szerintem a kicsik meg nagyon erzekenyek, konnyen letamadja oket barmilyen baci, virus, igy szerintem jobb elovigyazatosabbnak lenni. Lehet hogy nekem pl semmi bajom nem lesz de a babanak meg nem alakult ki rendesen az immunrendszere, o lehet hogy megbetegszik. Ez az en velemenyem, persze mindenki csinalja ahogy jonak latja.
Jo egeszseget kivanok mindenkinek!
Tegnap egy tiszta,ápolt "sötét" kisfiú(2 éves)ölelgette a lányomat(15 hónapos).A lányom a méreteiből ítélve 2.5 évesnek felel meg.Soha nem jön velem kézenfogva,de,ahogy elhagyta a "pasi"nyújtotta a kezét,hagyta,hogy puszit adjon a fejecskéjére.Szólhattam volna,de annyira aranyosak voltak.
Ja,nálunk a papa mindig puszilgatja az aktuális "kicsit".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!