Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek, ha én nem szeretem...

Mit tegyek, ha én nem szeretem a babámat?

Figyelt kérdés

Szóval, tudom, hogy ez így erős, de nem fogalmazhatom meg máshogy... Nem kötődöm hozzá, simán rábízom másra (nyilván olyanra, akiben bízok, ismeri, sokat van vele, tehát nem a szomszédra). Szeretek nélküle lenni, menni erre-arra, vagy akkor sincs lelkiismeret furdalásom, ha itt van anyukám és átveszi tőlem. Sőt, örülök neki, mert hamar kiborulok, ha nálam sír és nem tudom megnyugtatni. Pedig angyali kislány amúgy, éjjel alszik, napközben is elvagyunk, bárhová mehetünk vele, mert nem az a fajta, aki ordít ismeretlen helyen. Mégsem érzem azt a földöntúli szeretetet, amiről sokan beszélnek. Mármint persze, ellátom, megetetem, megyünk sétálni, meg nem felejtkezek el róla, de pl. örülök, ha van 1-1 'szabadnapom'.

Kérlek Titeket, hogy ne bántsatok, ne kezdjetek el piszkálni, mert tudom, hogy ez a helyzet nem megfelelő!

2018. máj. 25. 21:59
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
96%
Türelem!Hidd el 1 év múlva màshogy làtod majd.
2018. máj. 25. 23:26
 22/28 babyboom567 ***** válasza:
59%

Kedves Kérdező!

Jó anya vagy ,és biztos szereted.Attól mert gyereked született,TE nem szűntél meg létezni.Az anyák,nem gépek,vagy robotok.Azon gondolkoztam,hogy azért vannak benned ilyen érzések, mert valakinek(akár idegenek,akár rokonok)elvárásai vannak feléd?Hidd el,onnantól hogy valaki anya lesz,NEM lesz belőle egy gyerek ellátó gép.

Férjem anyukája idős már,egyetlen gyereke,sőt egyedül nevelte fel,napi kapcsolatban vannak(itt lakik a másik utcában)DE ettől függetlenül van saját élete, barátnői,pasija,állandóan programokat csinál magának,mindig szólni kell előtte ha menni akarunk,75 éves de 1 hónapra előre (vagy több) megvan a napirendje,és hidd el hogy ő csinálja jól.Egy csomó anya nem tud magával mit kezdeni mikor huszonvalahány év után azt érzik nincs rájuk szükség,mert a gyerek önálló lett.

Mikor ilyen pici volt a gyerekem, itt voltak nálunk a férjem felnőtt fia és a menye,játszottak a gyerekkel csodálták,beszélgettünk, rendeltünk pizzát.A gyerekem közben elaludt és beraktuk a kiságyába.Aztán mi ettünk a szobába , beszélgettünk,fényképeket nézegettünk, nevetgéltünk.Olyan önfeledten jól éreztük magunkat,hogy amikor elkezdett sírni a gyerek,rájöttem, hogy én ELFELEJTETTEM HOGY VAN GYEREKEM.Bűntudatot éreztem ezért,pedig semmi rosszat nem tettem.A gyerekem biztonságban aludt az ágyában.Én a saját környezetemben azt tapasztalom,hogy az anyák inkább saját magukról felejtkeznek el illetve mártírok lesznek.(én anyukám is, és most kell nyugdíjba mennie ,és retteg tőle,mert nem tud magával mit kezdeni,állandóan mindig mindenbe bele akar szólni, mindent irányítani akar)

Ne aggódj, jó anya vagy.

2018. máj. 26. 06:34
 23/28 anonim ***** válasza:
96%

3 gyereket szültem.Egy pár hétig mind a hárommal azt éreztem, hogy nem az enyém.Azt gondoltam elcserélték őket hiszen ha az enyém lenne annyira imádnám.Elmult.Hülye hormonok.

Szerintem változni fog.

Tudod mikor vagyunk 5en a szobában és a gyerek engem keres a szemével és bármi van hozzám mászik akkor elképesztő szeretet érzek.Van köztünk egy olyan kapics ami senki mással nincs.Mikor majd megölel, puszit ad, el fogsz olvadni.Most még pici ő sem tudja igazából kimutatni a szeretetét.

Alakulni fog ne aggódj.

Ja! Párom elvitte sétálni.Mikor hazajöttek azt mondtam olyan jó hogy nem voltatok itthon.Kellett az egyedüllét.Mindenkinek kell.

2018. máj. 26. 07:09
 24/28 anonim ***** válasza:
66%

Imadom a gyerekeim,megis az elejetol kezdve halal nyugalommal rabiztam oket mamakra,apjukra.

Rendszeresen aludtak,alszanak mindket mamanal.

Az elso es a harmadik mar egesz kicsi koruk ota(elso 6hos,harmadik 4 hos kora ota)alszik mamanal.

Az elso mondjuk nem igazan aludt,igy a hetvegi 1 ejszaka nekem megvaltas volt.

Most a 3.nal ha nincs itthon akkor sem nagyon csavargok,inkabb pihenek,es olyan takaritast csinalok amit nem szeretek a gyerek mellett.

Mai napig gyerek nelkul megyek,megyunk bevasarolni,ruhat venni.ezerszer egyszerubb igy,es meg romizni is lehet kicsit.

2018. máj. 26. 09:18
 25/28 anonim ***** válasza:
83%
Nyugi! Ugyan ezt éreztem. Kb 3 hós korában kezdtem el nem csak ellatni, hanem igazán szeretni is. Ez teljesen normális dolog első babánál. Én sem tudtam, ezért kértem a pazichológusom segítségét, ő nyugtatott meg. :)
2018. máj. 26. 12:11
 26/28 anonim ***** válasza:
64%
Kérdező, mi van veled azóta? Én most hasonló cipőben járok
2021. nov. 1. 12:41
 27/28 anonim ***** válasza:
Szia utolsó. Nálatok jobb azóta a helyzet. Az én kislányom 7 hónapos, épp ma passzolom le a mamának, mert kivagyok tőle. ☹️ Félek h sose lesz jobb...
2022. márc. 26. 09:46
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy kivagy tőle, 27-es, nem jelenti azt, hogy nem szereted. Mindenki kivan a 24 órás műszaktól. Néha le is kell "passzolni", vagyis másra bízni és ezalatt kikapcsolódni, töltekezni. Át kellene gondolnod az összes körülményeidet, párkapcsolatodat. Menj gyerekneveléshez értő pszichológushoz, szerintem inkább nőhöz.
2022. márc. 26. 10:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!