Mit tegyek, ha én nem szeretem a babámat?
Szóval, tudom, hogy ez így erős, de nem fogalmazhatom meg máshogy... Nem kötődöm hozzá, simán rábízom másra (nyilván olyanra, akiben bízok, ismeri, sokat van vele, tehát nem a szomszédra). Szeretek nélküle lenni, menni erre-arra, vagy akkor sincs lelkiismeret furdalásom, ha itt van anyukám és átveszi tőlem. Sőt, örülök neki, mert hamar kiborulok, ha nálam sír és nem tudom megnyugtatni. Pedig angyali kislány amúgy, éjjel alszik, napközben is elvagyunk, bárhová mehetünk vele, mert nem az a fajta, aki ordít ismeretlen helyen. Mégsem érzem azt a földöntúli szeretetet, amiről sokan beszélnek. Mármint persze, ellátom, megetetem, megyünk sétálni, meg nem felejtkezek el róla, de pl. örülök, ha van 1-1 'szabadnapom'.
Kérlek Titeket, hogy ne bántsatok, ne kezdjetek el piszkálni, mert tudom, hogy ez a helyzet nem megfelelő!

En nehanyszor kertem segitseget online!Biztosan ott megkapod a valaszt.
Szerintem semmi okod a felelemre.
A leirtak alapjan Te jo anya vagy,ha mindent megadsz neki,hogy boldog legyen.
Nem tehetsz,arrol,amit erzel.
Es raadasul valtoztatni is akarsz rajta.
Biztos vagyok benne,ha tobbet fogtok majd kommunikalni,akkor a szeretetet is elkezded majd erezni. :)

Ez teljesen normális, csak tabu téma. Idő kell a kötődés kialakulásához, és változó, hogy ez mennyi idő. Több hét szokott lenni.
Utána is lehet hullámzó, hogy épp mennyire vagy bele "szerelmes", és az is normális.
Attól, hogy szereted a babád, és ki fog alakulni az az igazi lilaködös imádat, még továbbra is jó lesz mellőle egy kicsit meglógni. :) Kell a feltöltődés minden anyának. Lelkifurdalásod emiatt ne legyen.

1. Vok.
Hát még nagyon pici a babád.
Igazából az ellátásán kivül nem nagyon lehet "szeretgetni"!

A szules milyen volt? Megkaptad azonnal a babat? Volt barmilyen gyorsitas, vagy eda?
Nalam 8 honapos koraban jott a rozsaszin kod, elotte csak ellattam. Ennyi ido volt, mire a szulest kihevertem (huvelyi uton, oxitocinnal gyorsitott, Kristeller manoveres szules volt), azt hallgattam, hogy oruljek inkabb, hogy egeszsegesek vagyunk mindketten, de ez nem segitett, epp ellenkezoleg. Akkor kezdtem el lelkileg gyogyulni, mikor a gyerekem 4 honapos koraban kaptam erzelmi tamogatast, elmondtak, hogy az erzeseim teljesen erthetoek, es van nekik helyuk, nem veletlenul erzem oket.

Nyugodj meg szereted, még ha nem is érzed.
Én sem éreztem azt a nagy szerelmet amikor először láttam. Tényleg kerestem magamban a defektet hogy mi a baj, hiszen mindenki azt mondta hogy jaj mennyire érezni fogom.
Aztán egyszer csak megszólalt a légzésfigyelő. Az a sokk és félelem, az az azonnali rohanás hozzá.. Szerencsére nem volt baj, csak mint kiderült nem szabad rácsra rakni hanem sík felületre, de tény hogy attól kezdve, nem hittem hogy van bennem bármi hiba.
Én azt mondanám, és ezzel magyaráztam meg magam előtt is: hogy a kötődés a terhességtől kezdve folyamatosan szép lassan alakul ki, és folyton nő. Napról napra, még ha nem is veszed észre. Mintha egy fát nevelnél. Az első évben csak egy csemete a hetedikben meg elérheti a 16 métert is..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!