Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 30 feletti anyukákhoz szólna...

30 feletti anyukákhoz szólna a kérdésem (többi lent)?

Figyelt kérdés

Én nem régen múltam 30, de még csak olyan 2 év múlva lenne tervben a baba. Mert egyszerűen csak akkor tudjuk megteremteni a megfelelő hátteret.

Ti miért 30 felett szültök/szültetek?

Ti szerettétek volna, vagy így alakult?

Baj, hogy addig tolom a babavállalást, amíg szerintem megfelelnek majd a körülmények?

Istenigazából már tele van babával mindenki körülöttem, de én nagyon nehezen is érek meg erre a felelősségteljes feladatra. Valahol viszont már mégiscsak várom, hogy legyen egy kis csöppség, aki a párom és én vagyunk.

2018. máj. 10. 12:49
1 2 3 4
 31/35 anonim válasza:
100%

32 evesen szultem a kisanyomat. Teljesen tudatos volt minden. Sosem tudtam volna elkepzelni, hogy fiatal anyuka legyen. Huszonevesen olyan tavolinak ereztem meg ezt a dolgot, hogy azt is nehez volt elkepzelni, hogy ez valaha be fog kovetkezni. En ez a tipus vagyok. Nem az anyagiak miatt akartuk igy.

Az jo, hogy felelossegteljesen gondolkodsz, de ha ugy erzed, szeretnel gyereket, akkor szerintem a tokeletes korulmenyekre nem szabad varni. Baratnomek is vartak, vartak, 35 lett, mire meglett mindenuk, amit akartak, es most meg nem jon nekik ossze a baba :( sajnos rengeteg ismerosunk van, akik regota prbalkoznak... szoval ezt is vedd szamitasba.

2018. máj. 13. 16:55
 32/35 anonim ***** válasza:
A késöbb szüléssel az a baj hogy késöbb kapod vissza az életed, késöbb csinálhatsz olyan dolgokat amiket addig élveztél, öregebb vagy, kevesebb az energia! Hidd el. Én az elsőt 32 évesen szültem a másodikat 36 évesen. Most vagyok 40 és van két kisgyerekem... Érzem magamon hogy nem birom az iramot velük úgy mint mondjuk csak 5 évvel ezelőtt birtam! Azok a nők akik az ismerőseim között vannak az összes a húszas éveiben szült, tehát a gyerekeik tinik, akikre nem kell már vigyázni... Mehetnek nyaralni esetleg esténként egyszer-egyszer szórakozni a szülők ha akarnak.. Ezt irigylem. Mert mire az én gyerejem tini lesz én 50 éves leszek.. Mire visszakapom a ssját időm...Azok a nők akikkel az enyémek oviba-isibe járnak, vagy 10 évvel fiatalabbak tőlem... Ez is zavar kicsit... Szóvsl ez csak az én tapasztalatom és életem... Én ha újból csinálhatnám előbb szülnék. 26-28 évesen a két gyereket.. Én is karriert építettem.. De miután gyerekeim lettek rájöttem mennyi időt pocsékoltam el nélkülük! Az az idő nem jön vissza, és annyival kevesebbet is leszel az ő életükben!!
2018. máj. 14. 11:15
 33/35 anonim ***** válasza:

25 évesen szakítottam, most vagyok 29, együtt élek a párommal, de eljegyzés még nem volt, esküvő sem, és házasságon kívül nem szeretnék szülni.

Az rémálom lenne, mire mindent elintéznénk (külföldön élünk) :D

2018. máj. 14. 13:07
 34/35 anonim ***** válasza:
Mi is külföldön élünk meg nagyon sok más magyar aki itt szült.. Kevesebb a bürökratikus f aszság mint otthon... Ezért nem érdemes halogatni..
2018. máj. 14. 19:40
 35/35 anonim ***** válasza:

Majdnem 36 évesen szültem a fiamat, aki most 20 hónapos.

Hogy miért ekkor? Az első férjemtől, barátaimtól nem maradtam terhes, pedig lett volna lehetőség rá.

Nagyon örülök neki, hogy így alakult. Igaz, hogy paramami vagyok, de néha magamat is meglepem, milyen türelemmel fordulok a kisfiam felé, milyen nyugodtan foglalkozom vele. Látszik is, nagyon kiegyensúlyozott és jó kisfiú. Mindenki irigyel érte:)

Nálam nem volt tudatos a késői gyerekvállalás, de nekem így nagyon bejött. Testvért akkor sem szerettem volna, ha 10 évvel hamarabb születik.

2018. máj. 15. 20:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!