30 feletti anyukákhoz szólna a kérdésem (többi lent)?
Én nem régen múltam 30, de még csak olyan 2 év múlva lenne tervben a baba. Mert egyszerűen csak akkor tudjuk megteremteni a megfelelő hátteret.
Ti miért 30 felett szültök/szültetek?
Ti szerettétek volna, vagy így alakult?
Baj, hogy addig tolom a babavállalást, amíg szerintem megfelelnek majd a körülmények?
Istenigazából már tele van babával mindenki körülöttem, de én nagyon nehezen is érek meg erre a felelősségteljes feladatra. Valahol viszont már mégiscsak várom, hogy legyen egy kis csöppség, aki a párom és én vagyunk.
Páromnak 2 testvére van, így mindig 3 gyereket akart. Mondtam neki, hogy ahhoz kicsit korábban kellett volna belevágni mindenbe...
Én úgy vagyok vele, hogy legyen meg az első, aztán pedig meglátjuk. Az sem mindegy, hogy élem meg az elsőt, könnyen jön-e a baba. Az érzésemre fogom bízni, hogy lesz-e második. De nálam maximum 2.
Van benne valami! Már sokszor vicceltek vele a családtagok, mert van rá hajlam az én ágamból.
Bátyáméknak egy kislány van, és 2 héten belül születik a kisfiúk. Ezért mondták, hogy akkor biztos nálam lesznek az ikrek :)
Majd meglátjuk :)
14-es válaszolónak:
Igen. Természetesen tudom, hogy egészségügyileg a 20-as évek megfelelőbbek lettek volna a gyermekvállaláshoz.
A tavalyi nőgyógyászati vizsgálaton már a doki is rá akart beszélni a babavállalásra.
De bízom benne, hogy minden rendben lesz.
Hát, olyanokat kezdett mondani a dokim, hogy nekik sem volt még házuk a babavállaláskor, meg nem jó várni. De (mint a szüleim is) nem értik meg, hogy akkor más idők voltak.
Igen, még külön élünk a párommal. 10 éve vagyunk együtt, és kb 3 éve kezdtük el olyan komolysággal venni a kapcsolatunkat, hogy lakáskasszát nyitottunk, és folyamatosan tettük félre a pénzt. Így jött el a házvásárlás.
31 évesen szültem, nem érzem késeinek, huszonévesen nem voltunk rá készek, hiába vagyunk együtt a férjemmel 21/22 éves korunk óta.
Ekkora jött össze az, hogy diploma után legyünk, megfelelő munkatapasztalattal, hogy összegyűjtsük teljesen önállóan, családi segítség nélkül az önerőre valót....
és a legfontosabb: ekkor éreztük, hogy eleget voltunk már kettesben ahhoz, hogy gyereket vállaljunk.
Egyébként elsőre összejött és most készülünk a második gyerekre. Jelenleg 33/34 évesek vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!