Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 30 feletti anyukákhoz szólna...

30 feletti anyukákhoz szólna a kérdésem (többi lent)?

Figyelt kérdés

Én nem régen múltam 30, de még csak olyan 2 év múlva lenne tervben a baba. Mert egyszerűen csak akkor tudjuk megteremteni a megfelelő hátteret.

Ti miért 30 felett szültök/szültetek?

Ti szerettétek volna, vagy így alakult?

Baj, hogy addig tolom a babavállalást, amíg szerintem megfelelnek majd a körülmények?

Istenigazából már tele van babával mindenki körülöttem, de én nagyon nehezen is érek meg erre a felelősségteljes feladatra. Valahol viszont már mégiscsak várom, hogy legyen egy kis csöppség, aki a párom és én vagyunk.

2018. máj. 10. 12:49
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
87%
Ja, es ugyan nem 30, csak 28 voltam az elso gyerek szuletesenel, de en csak 26 evesen kezdtem gyerekre vagyni, munka miatt varni kellett, mert szakmat valtottam, es akartuk, hogy legyen munkatapasztalatom, szoval ugymond mi is az idealis korulmenyekre vartunk. En sajnalok minden napot, amivel igy kevesebb idot tolthetek a gyerekem eletebol kozosen, de ez volt akkor a racionalis megoldas.
2018. máj. 10. 13:49
 12/35 A kérdező kommentje:

Páromnak 2 testvére van, így mindig 3 gyereket akart. Mondtam neki, hogy ahhoz kicsit korábban kellett volna belevágni mindenbe...

Én úgy vagyok vele, hogy legyen meg az első, aztán pedig meglátjuk. Az sem mindegy, hogy élem meg az elsőt, könnyen jön-e a baba. Az érzésemre fogom bízni, hogy lesz-e második. De nálam maximum 2.

2018. máj. 10. 13:55
 13/35 anonim ***** válasza:
76%
Nekünk másodjára ikrek lettek, úgyhogy hirtelen nagycsaládosok lettünk. :)))) Ne zárd ki ennek a lehetőségét se! :D
2018. máj. 10. 14:10
 14/35 anonim ***** válasza:
100%
Tudatosan 30 évesen kezdtünk próbàlkozni.Addig kiszórakoztuk magunkat,és megteremtettük amit kell.Szerintem ennek köszönhetően nem érzem azt,hogy bàrmiről is lemondtam volna.Nagyon szeretem a gyerekeimet,imàdok velük lenne,persze vannak nehezebb időszakok.Én egyetlen hàtrànyàt làtom a 30-as gyerekvàllalàsnak, mégpedig ha van vmi rejtett eü.probléma,amit először rendbe kell rakni ,S csak utànna lehet próbàlkozni,az elég megterhelő tud lenni lelkileg.
2018. máj. 10. 14:12
 15/35 A kérdező kommentje:

Van benne valami! Már sokszor vicceltek vele a családtagok, mert van rá hajlam az én ágamból.

Bátyáméknak egy kislány van, és 2 héten belül születik a kisfiúk. Ezért mondták, hogy akkor biztos nálam lesznek az ikrek :)

Majd meglátjuk :)

2018. máj. 10. 14:13
 16/35 A kérdező kommentje:

14-es válaszolónak:

Igen. Természetesen tudom, hogy egészségügyileg a 20-as évek megfelelőbbek lettek volna a gyermekvállaláshoz.

A tavalyi nőgyógyászati vizsgálaton már a doki is rá akart beszélni a babavállalásra.

De bízom benne, hogy minden rendben lesz.

2018. máj. 10. 14:16
 17/35 anonim ***** válasza:
Miert akart rabeszelni? Meg 2 gyerek is beleferhet, akkor is, ha kesobb kezditek. Jol ertem, hogy meg kulon laktok?
2018. máj. 10. 14:24
 18/35 A kérdező kommentje:

Hát, olyanokat kezdett mondani a dokim, hogy nekik sem volt még házuk a babavállaláskor, meg nem jó várni. De (mint a szüleim is) nem értik meg, hogy akkor más idők voltak.

Igen, még külön élünk a párommal. 10 éve vagyunk együtt, és kb 3 éve kezdtük el olyan komolysággal venni a kapcsolatunkat, hogy lakáskasszát nyitottunk, és folyamatosan tettük félre a pénzt. Így jött el a házvásárlás.

2018. máj. 10. 14:31
 19/35 anonim ***** válasza:
100%
36 évesen szültem a lányomat, manapság már nem nagy szám 30 fölött szülni, sőt nekem nincs olyan ismerősöm aki 30 alatt szült volna (Bp., főleg egyetemet végzett emberek). Egészségügyi szempontból se olyan nagy az eltérés a 20-as éveikben szült nőkhöz képest, genetikai betegségekre gondolok. Mi így akartuk, már 15 éve együtt vagyunk, de inkább bulizni, utazni akartunk. Persze az pl. hátrány, hogy könnyen lehet nem lesz tesója, de ez sem a koromból adódik, hanem a rossz eü állapotom miatt, de ez már a 20-as éveimben is fennállt. Ha 2 gyereket akartok, akkor szerintem 34 évesen szüld az elsőt, ha összejön.
2018. máj. 10. 14:36
 20/35 anonim ***** válasza:
100%

31 évesen szültem, nem érzem késeinek, huszonévesen nem voltunk rá készek, hiába vagyunk együtt a férjemmel 21/22 éves korunk óta.

Ekkora jött össze az, hogy diploma után legyünk, megfelelő munkatapasztalattal, hogy összegyűjtsük teljesen önállóan, családi segítség nélkül az önerőre valót....

és a legfontosabb: ekkor éreztük, hogy eleget voltunk már kettesben ahhoz, hogy gyereket vállaljunk.

Egyébként elsőre összejött és most készülünk a második gyerekre. Jelenleg 33/34 évesek vagyunk.

2018. máj. 10. 16:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!