Egy ev feletti babanak hogy vezessem be a tejet? Tejet szokas adni ilyen korban ha mar nem szopik eleget?
Sehogy. Tehéntejet bőven ráérsz 2 éves kora utan adni. Sajtot, joghurtot, feldolgozott termékeket már kaphat egy ideje.
Nagyon jó tejitalok vannak (por) ami már adható.
De az a gennyes, tele gyógyszerezett undormány ami egy állatból jön biztos kell egy gyereknek?
1.
A tehéntej nem a legjobb kalciumforras.
Ha amiatt aggódsz, akkor sajt, túró, kefír joghurt, tejtermékmentesen: spenót, brokkoli (100 grammban kétszer annyi van, mint 2 dl tejben), 1,5 év felett mandula, szezámmag, mák.
100 ml tejitalban egyébként pont annyi van, mint a tejben, de a tejjel ellentétben hormonmentes és még jó pár vitamint tartalmaz és nagyobb mennyiségben, mint a tej.
Szia hát lehet,egyesek által el leszek ítélve de én igy csinaltam(gyerekorvos tanácsolta) 8-9 hónaposan kezdtem a túró,sajt stb. 10 hónapos korában egyik este tejport kapott reggel már tehéntejjel kezdtük és azóta azt isza már másfél hónapja.
Nekünk minden tejporral meggyűlt a bajunk nehezen kakált tőlük,s a gyerekorvos ajánlására kezdtük el a tehéntejet. De mondom mi egyből át altunk. Eleinte nehezen kakilt kb 1 hétig utánna helyre jött,meg kell szokja. Eleinte lehet vegyiteni tejával. Nekem nem kellet mert eleve kisbornyús tej és gyenge. Meg 3x iszik. Reggel délben és este .
A kalciumot azt pótolom tejben oldom neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!