30 feletti anyukákhoz szólna a kérdésem (többi lent)?
Én nem régen múltam 30, de még csak olyan 2 év múlva lenne tervben a baba. Mert egyszerűen csak akkor tudjuk megteremteni a megfelelő hátteret.
Ti miért 30 felett szültök/szültetek?
Ti szerettétek volna, vagy így alakult?
Baj, hogy addig tolom a babavállalást, amíg szerintem megfelelnek majd a körülmények?
Istenigazából már tele van babával mindenki körülöttem, de én nagyon nehezen is érek meg erre a felelősségteljes feladatra. Valahol viszont már mégiscsak várom, hogy legyen egy kis csöppség, aki a párom és én vagyunk.
Szomszédom 34 évesen szülte az elsőt, mert ekkor ismerkedett össze a párjával. Addigra szakmailag is beérett, volt Amerikában ahol jól megtanult angolul, itthon meg felsővezető lett, úgy jött a baba.
40 évesen szülte a 3. gyerekét, rá fél évet kellett várniuk, a másik kettő az szóval kérdező neked is lehet még 3 is simán.
En pont a 29et toltottem amikor szuletett.
Mi is eldontottuk, h nem halasztjuk tovabb a dolgot, pedig azert messze nem voltunk gazdagok. Jol tettuk. 1 kisgyerek nem olyan veszes vallalas, hogy 2 ember ne birba anyagilag.
Én 4 gyereket szerettem volna alapból, de 2-őt biztosan, és azokat is 25-30 éves korom között vállalni. De nem így lett.
Egy fiam van, akit 33 évesen szültem, most júliusban töltöm a 37-et.
Sajna nem találtam olyan párt korábban, aki komoly kapcsolatot és gyerekeket akart volna, és úgy látom, hogy a 30+-os férfiak 80%-a akkor sem és most sem akarnak elköteleződni, gyereket meg pláne nem.
Aztán 31 éves koromra sikerült megteremtenem saját magamnak egy kis lakást, és felkészültem rá, hogy ha úgy alakul, akkor egyedül álló anya leszek, pont nem érdekelt, hogy egyedül maradok, mert ketyegett a bio-óra, és mivel gyereket jobban szerettem volna, mint egy gyerektelen kapcsolatot, így ha terhesen is egyedül maradtam volna, akkor sem érdekelt volna olyan nagyon a dolog. (Amúgy soha nem árultam zsákbamacskát, mindig előre közöltem -nem az első randin persze-, hogy én gyereket akarok és nem 40 évesen).
De szerencsére találkoztam a férjemmel, aki 16 évvel idősebb nálam. Na, ő végre akart gyereket, és 2 hónap múlva meg is fogant. Mivel a fiamat 33 évesen szültem, ezért még szűkösen, de beleférne még egy testvér, mivel 37 vagyok, de a férjem már nem szeretne, mert fel is kell nevelni.
Köszönöm szépen!
Megnyugtató volt olvasni a történeteket.
Mindenkinek ment a zöld kéz :)
30 évesen szültem,nem bàntam meg, szerintem jó döntés volt.
Viszont nem tàmogatom a késői ( mondjuk 40 fölötti )gyerekvàllalàst.sosem akarnàm,hogy a gyerekem fiatalon ,akàr gyerekként veszítse el bàrmelyik szülőjét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!