Bemennétek vagy nem a mi esetünkben az éjszakai felsíráskor?
Így nem tud aludni ha bemegyek. 2 órán keresztül. Ha nem megyek, mint ahogyan tegnap történt, visszaaludt rögtön. Ezért bizonytalanodtam el azzal szemben, hogy jó-e ha bemegyek. HIszen amikor tegnap nem mentem be, akkor visszalaudt.
Elgondolkodtatóak a válaszok, legutóbb az édesapám osztott ki ennyire mint az első hozzászóló, amikor megbuktam római jogból, de annak már 8 éve. Azóta elszoktam az ilyen hangvételtől.
Nyugi,engem is lepontoztak,mert megírtam máshol a véleményem a dohányzó kismamákról,de vállalom a véleményem.Még jól le is hurogtak,majdnem én vagyok a hülye,mert nem szívtam.. :-)
Szerintem se menj be hozzá,ha 5 perc múlva visszaalszik.Nekem a 2 éves fiam 4-szer kel mai napig,teljesen kivagyok,és bizony elfáradunk,nem szégyen ez,szoptatunk,egész nap megyünk,sütünk-főzünk-takarítunk,nem csoda,ha nem pattanunk egyből.Ne szoktasd hozzá,hogy egyből felkapod,mert megszokja!
8 hónapos kisfiamnál előfordul, hogy éjszaka felsír. Rosszat álmodik, szomjas, máshol van az ágyban, stb. Én először mindig csak hallgatózok, hogy mi lesz belőle. Éktelen ordítás - ekkor bemegyek, vagy magától visszaalvás. A legtöbbször ez utóbbi van.
Mindenki ismeri a gyerekét, a sírását, minden rezdülését. Egy anyának azt el kell tudnia dönteni, egyszerűen hallania kell, hogy most úgy sír a gyereke, hogy szüksége van rá, vagy olyan gondja van, amit saját maga "megold".
Egyébként meg annak az anyukának a módszeréről megvan a véleményem, aki inkább két órát sétál a gyerekkel, csak nehogy kelljen adni neki valamilyen szert a fájdalom csillapítására... hagyja szenvedni szerencsétlen gyereket... szép, mondhatom. Ezzel nem azt mondom, hogy állandóan fájdalomcsillapítóval kell tömni a gyereket, de szerintem van rengeteg olyan - akár homeopátiás - szer is, amivel könnyíthetünk a gyerek baján.
Na, jól lehurrogtak, pedig egyszerűbb lenne az értő olvasás:(
Ne menj be hozzá, a kicsinek nem tesz jót, ha éjjel két órát fentvan, így ha gyorsan visszaalszik, akkor nem is ébred fel igazán.
Aki szerint meg szar anya vagy emiatt, attól kérdezném, hogy komolyan úgy gondolja, hogy azzal tesz JELEN ESETBEN jót a kicsinek, ha berohan hozzá, bebiztosítva két órányi hajnali ébrenlétet? És szar anya, ha ezt lerövidíti 5-10 percre? Ne az ősanya törjön már fel belőletek, a gyerek érdekét is nézzétek. Mennyivel könnyebb lenne az élet, ha zsigerből támadás helyett az emberek inkább az eszüket is használnák:S
Bocsánat az offért, kérdező, csak 22:08-ra reagálnék, normális hangnemben. Arra kérnélek, hogy látatlanban ne ítélkezz az oldalon! Már mindenféle homeopátiás szert kipróbáltunk, még Osanitot is hozattunk Németo.-ban élő ismerőseinktől. Mondanom sem kell, nem volt eredménye.
Sajnos a kisfiam fogai januártól (!) ilyen fájdalommal jönnek, de az utóbbi hetekben már néha-néha fel is ébred éjszaka.
Ezt úgy képzeld el, hogy 2 kezemen meg tudom számolni, hogy azóta hányszor nem volt fogfájós nap. Szóval szinte minden egyes nap alapos okom lett volna bármilyen fájdalomcsillapítót adni! De hát annak meg nincs értelme, ezt mindenki beláthatja szerintem. Vagy tettem volna különbséget nagyon fogfájós nap és iszonyatosan fogfájós nap között ? :) Viszont ha felveszem és sétálgatok vele, akkor megnyugszik. Szerintem akárki akármit mond, ez jobb módszer, mint fájdalomcsillapítót adni. És azt is remélem, hogy másokat elkerül ez a durva fogzás.. Amúgy ma bújt ki a 8. fogacska, és 2 rágó is készülődik hetek óta. Mondhatni, már megszoktuk....
Tényleg bocs a magyarázatért, csak nem akartam így hagyni a választ..
Szia! Elmondom a saját (+szakmai) tapasztalatomat. Amikor picike volt a babám az első pár hónapban, ha sírt mindig felvettem. Most már - 11 hónapos - nem, azért mert azt tapasztaltam, amit te is. Ha kiveszem, akkor nincs alvás és egész éjjel ez megy. Viszont, ha hagyom egy picit sírni - max. 10 perc - visszaalszik. Szerintem, nem jó ha kiveszed, ilyenkor bármilyen furcsa is nincsenek ébren és ha kiveszed teljesen felébred. Ezekben a hónapokban általában a foguktól sírdogálnak álmukban, a szeparációs szorongásnak ilyenkor már vége.
A kedves első kommentelőn jót nevettem, aki azt írta, hogy elszúrtál valamit. Ő biztos szuper anya és a csecsemők lélektanában mélyen elmerült.:)
Kedves Anyukák! Legyünk már őszinték, egy anya is kimerülhet és mondhatja azt, hogy most hagyom egy picit sírni. Mellesleg megjegyzem apró csalódások - nem traumák - kellenek a csecsemő fejlődésébe. De erről rengeteg pszichonalitikus irodalom van.
És még valami nem lehet tökéletes anyának lenni, hanem elég jó anyának kell lenni (D.W. Winnicott).
Szóval hagyd egy kicsit sírni.
szia,
kisfiam 19 hónapos és nálunk is előfordult ez az elmúlt időszakban. én már dolgozok és bizony éjszakárra hulla vagyok, többször is előfordult, hogy felébredtem arra, hogy felsir, vártam egy kicsit, hogy mi lesz belőle és ha abba hagyta nem mentem le hozzá. viszont természetesen, ha nem fejezte be felhoztam közénk az ágyra. attól, hogy néha 5 percre hagyod sirni a gyermekedet nem vagy rossz anya és szerintem jól teszed. tudom milyen az, amikor a fáradság miatt még kivársz :) a kicsink kiegyensúlyozott, boldog baba, semmilyen lelki sérülése nem lett ezektől az 5 perces sirásoktól!!
Ági
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!