Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A mi esetünkben hogyan tudnám...

A mi esetünkben hogyan tudnám lekérni kutyám Tk. -ét?

Figyelt kérdés

Én a sintér telepről hoztam ki egy nj. kutyát. A telepen nem vették észre, hogy szám van a fülében.

Nekem csak örökbefogadási szerződésem van, tehát a tenyésztőtől nincsen papírom.

2010. dec. 16. 22:01
 1/9 anonim ***** válasza:
Ez jó kérdés . A szám alapján kéne megpróbálni meg keresni a tenyésztőt.
2010. dec. 16. 22:08
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Az a tetoválás, de nem minden kutyának van törzskönyve, amelyik tetoválva van. Ha kiolvasható a szám, akkor esetleg felhívhatjátok a MEOE-t, hogy van e regisztrálva ilyen kutya. Nem tudom pontosan, hogy így kiadnának e törzskönyvet, hát próbáljátok meg de elég hosszadalmas procedúra lesz és szerintem felesleges is belevágni. Egy menhelyről hozott kutyát remélem nem akartok tenyészteni és nem valószínű, hogy kiállításra alkalmas lenne.
2010. dec. 16. 22:09
 3/9 A kérdező kommentje:

Őőő.

Nem menhelyről hozuk, henem sintér telepről. ( sintér telepen altatnak, menhelyen nem )

A számot már kikerestük a MEOE segítségével, és már a tenyésztő is meglátogatta.

Annyit tudtam meg, hogy szintén tenyésztőnek adták el, és amikor érdeklődtek a kutya után, hogy mi újság van vele, akkor tök idegesen közölték, hogy már eladta valakinek.

Szal első tulaj tenyésztő volt, és onnan tovább lett adva.

Uh! Remélem érthetően írtam le.

Nem! Nem akarok fedeztetni vele, csak jó lenne tudni látni a felmenőket, és a kezemben lenne, láthatnám a származását.

Van egy szukám,de Ő más fajta, neki is meg van a Tk. -e, és ivartalanítva van. Szal Ő sincs fedeztetve, de van papírja.

2010. dec. 16. 22:21
 4/9 anonim ***** válasza:
A tetoválási szám alapján lehetne a törzskönyvi számot ill. a tenyésztőt kideríteni. De ha a kutya tenyésztőjével fölvettétek a kapcsolatot, ő mit mondott? A törzskönyv nála, illetve mivel ugye eladta valakinek a kutyát, a régi/új gazdájánál kéne legyen. Ha a MEOE-ban kideríted a kutyád kivoltát, ők már akkor is csak törzskönyv másolatot adnának ki.
2010. dec. 16. 22:24
 5/9 anonim ***** válasza:
Ez esetben a tenyésztőnek kell lekérnie a törzskönyvet, te nem tudod egyedül elintézni. 5500 forintba kerül, ha ezt kifizeted a tenyésztőnek, akkor biztosan kér egy másolatot a származási lapról.
2010. dec. 16. 22:47
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Akkor megbeszélem a tenyésztővel, akinél született.

Az első tulajjal nem akarja felvenni a kapcsolatot a tenyésztő, mert nem szeretné ha visszakerülne oda, vagy a kitudja hányadik gazdájához ahonnan elszökött.

Nálunk jó helyen van, bár kint kutya, de szigetelt háza van lengő ajtóval, hatalmas terület, és szoktam vinni sétálni. Na azt nagyon szereti. :-)

2010. dec. 16. 23:00
 7/9 anonim ***** válasza:
Persze, a tenyésztője simán ki tudja kérni, ezek szerint nem is iratták át, ha az ő nevét dobta ki a gép. Én is kikérném a törzskönyvét. Jó lesz kimazsolázni, kik a felmenői. Mert van akinek ezért fontos a törzskönyv, nem azért mert rögtön tenyészteni akar, mint ahogy itt az egyik irta.
2010. dec. 17. 07:06
 8/9 anonim ***** válasza:

Te is le tudod kérni a tk.-t:

tk. másolat ha MEOE tag vagy akkor 5500 Ft, ha nem akkor 11 000 Ft és a MEOE-nál tudod kikérni, ezzel a nyomtatvánnyal: [link]

2010. dec. 17. 09:26
 9/9 A kérdező kommentje:

Igen nekem is fontos a Tk. meg szerződés.

A szukámnál pl. a tenyésztő variálni akart, meg kell jegyeznem nem én kértem a csajszit, hanem el lett adva, és a tulajnak túl sok volt a természete. Azt mondta hogy vigyék vissza, mert különben leviszi, és elengedi az utcán.

Tenyésztő meg valamiért már nem tudta visszavinni, így sos-ben megkérdezték tőlem, hogy kölyök visszaadással magamhoz veszem e?

Magamhoz vettem, mert volt helyem, és időm rá. Na itt jött a variálás, mert szerződést nem akart írni, meg a Tk. odaadni. Erre mondtam, hogy akkor vigye a kölyköt ahová akarja. Így meg gondolta magát, és megírtuk a szerződést, és megkaptam a Tk.-et. Aztán összeraktam a lét, és kölyök helyett pénzt adtam. Azóta már tüzelni se tüzel. :-D

Aszem elöbb megkérdezem a nj. tenyésztőjét, hogy van e érvényes klub tagságija. Nekem sajna már lejárt. Már nem járok kiállítani.

Meglátom hogy alakul, ha neki sincsen megújítva, akkor kikérem magam a Tk.-et.

Köszönöm a válaszokat.

2010. dec. 18. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!