Hogy tudom lekérni Westie-mnek a törzskönyvét?
sajnos ez az elhagytam a törzskönyvét általában tök kamu..persze,lehet ,hogy itt tényleg ez történt..
ha igen,akkor a MEOE-nál tudod lekérni
2010. jan. 1. 21:13
2/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm, énis a MEOE-re gondoltam.... Csak mondom megkérdezem, mielött még hülyét csinálok magamból...:D Van tetoválás a fülébe és én úgy tudom, hogy ez alapján tudom majd lekérni... De ha hülyeséget mondtam, javítsatok ki.
Megpróbálhatod, hátha. Bár mondjuk én azon sem lepődnék meg, ha lopott kutya lett volna. Gyakran előfordul sajnos, hogy lopott kutyát adnak el.
2010. jan. 1. 21:48
Szia!
Tetoválás alapján rá lehet kerestetni a tenyésztőre, úgy tudom, és Ő csináltathat tk. másolatot.
Szerintem is MEOE az első lépés.
Nem tudom, van-e westi fajtamentés, talán Ők is tudnak segíteni a tenyésztőt megkeresni.
Egy szaporító szerintem nem bajlódik tetoválással, jó, ha a féregtelenítést, és az oltást megkapja a kutya.
Üdv.
2010. jan. 1. 21:50
Előző vagyok.
Én se lennék meglepve, ha lopott, vagy talált kutya lenne.
Ilyenkor, petárda időszakban rengeteg a kóbor, fajtatiszta kutya.
Viszont akkor vissza kell adnod az eredeti gazdájának, persze, csak ha keresi.
2010. jan. 1. 21:52
6/16 A kérdező kommentje:
Emberi tulajdonság hogy elhagyjuk dolgainkat....
Köszönöm hogy segítettetek!!!!
Emberi tulajdonság, igen, de a kutya nem dolog, hanem egy élőlény, ha arra gondoltál. Ha félreértettem, akkor pedig: szerintem ez az elhagytam a törzskönyvét dolog hát izé... :S olyan átlátszó. Bár adja Isten, hogy igaz legyen és nem pedig átvágott Téged az az ember.
2010. jan. 1. 22:38
szia. A MEOE-nál tetoválás alapján megadják neked a tulaj nevét, ha átiratta a kutyust. Csak a törzskönyvben regisztrált gazdi, vagy tenyésztő kérhet ki tk. másolatot.
2010. jan. 2. 10:59
Azt mondtad, tetoválás van a fülében, viszont a kutya 2 éves sincs. Két évvel ezelőtt már kötelező volt a chip, nem tetováltak, ha jól tudom.
2010. jan. 2. 12:38
utolsó válaszolónak. nem kötelező a chip, az alombejelentő leadásakor kérheted, hogy chippelve, vagy tetoválva legyenek a kiskutyák. Elsőnél a megjelelölt állatorvoshoz küldik a tk.-veket, másodiknál a régio tetoválómesteréhez. Nekünk is tetováltak, és plusszban kaptak chip-et is, mert az viszont feltétele az utlevélnek.
2010. jan. 2. 13:13
Kapcsolódó kérdések: