Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bemennétek vagy nem a mi...

Bemennétek vagy nem a mi esetünkben az éjszakai felsíráskor?

Figyelt kérdés
16 hónapos picimnél valószínűleg a szeparációs szorongás második felvonása tombol, mert eddig jól aludt, de két hete felsír (ordít) éjjel, akár többször is, és csak akkor hajlandó visszaaludni, ha megfogja a kezem és a hasa alá gyűri, vagy ha áthozom az ágyunkba. Mindez nem rögtön, hanem kétórás ébrenléti szakasz után. Tehát ha éjjel 1-kor felsír, 3-kor alszik vissza. Tegnap is ez történt, nagyon sírt, de annyira fáradt voltam, hogy nem mentem be hozzá, kb. 5-10 perc múlva visszaaludt. Most mit tegyek?
2010. jún. 10. 21:06
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
45%
Próbáld helyrehozni, amit elrontottál. Szegény gyerek, nem azért sír, mert ez a hobbija, hanem okkal. Te meg fáradt vagy és hagyod.... Szép, mondhatom! Pontozzatok le nyugodtan - úgyis ez következik, nem érdekel - de milyen anya az olyan, aki a nagyon síró gyerekéhez nem megy oda, mert fáradt????
2010. jún. 10. 21:09
 2/21 anonim ***** válasza:
87%

Nem vagy a mi szomszédunk véletlen? Én rendszeresen hallom a sírásokat éjjelente. Ott is felsír, bár ott szinte minden éjjel.

Ha visszaalszik ilyen rövid idő alatt, én nem mennék be hozzá. De most nem is volt fent olyan sokáig így, igaz?

2010. jún. 10. 21:10
 3/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Nincs szomszédunk. Magánházban lakunk egy 2500 nm-es telken, nemhiszem, hogy bárki hallaná ha felsírna a picim....:-))
2010. jún. 10. 21:14
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Nálunk is ez van.17 hós.Én nem birom megállni,hogy ne menjek át hozzá.A szívem szakad meg érte.Egyszer csak elmúlik...
2010. jún. 10. 21:14
 5/21 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyanez van, általában 3kor ébred és 5kor alszik vissza. A legrosszabb, hogy közöttünk alszik és mégis...általában háromhavonta van egy ilyen 1 hetes periódus. Az én lányom ha nem lenne velünk addig üvöltene kétségbeesetten amíg be nem megyünk, ezért is alsz ik közöttünk. Így csak forgolódik szegényke. Lehet nálatok nem lenne gond ha nem mennél be, az 5-10 perc szerintem nem vészes. Nem lehet, hogy csak szomjas esetleg?
2010. jún. 10. 21:28
 6/21 anonim ***** válasza:
72%
16 hósóm még mindég ébred 1-2x éjjel és cicin alszik vissza.Sosem hagytam sírni. Nem akarlak bántani, de akármilyen fáradtak is vagyunk, a babánk legyen már az első ne a saját pihenésünk. Én nem bírnám hallgatni ahogy sír.
2010. jún. 10. 21:33
 7/21 anonim ***** válasza:
73%
Nem tudnám sírni hagyni, mert azzal cserben hagynám őt! Ő keres téged, a megnyugvást, az anyukáját, te pedig nem mentél be mert fáradt voltál...Nem poénból sír fel éjjel, biztos neki sem jó hogy nem tud aludni nem gondolod? Ezzel hogy nem mész be csak azt fogod elérni hogy elveszited a bizalmát. Valami más módszert kéne kitalálni.
2010. jún. 10. 21:41
 8/21 anonim ***** válasza:
45%
Én így szoktattam le 14 hónaposan a kelésről mert 2x kelt minden éjjel. 1 nehéz éjszakánk volt de az sem volt olyan vészes mert ha nagyon nagyon sírt volna bementem volna hozzá. Szóval nem mentem be és 3 éjszaka után mukk nálkül alszi már 2 hónapja. Nekem ez nagy könnyebbség mert 1-2 alkalom kivételével mindig felkelt és tényleg min.2x. Én a helyedben nem mennék be hozzá főleg ha pár perc múlva vissza is alszik magától. Ez egy rossz szokás és higgyétek el neki sem jó ez. Én látom, hogy mennyivel jobban érzi magát Ő is és nappal sem alszik azóta annyit.
2010. jún. 10. 21:44
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Amit leírt a kérdező, abból azt lehet kiolvasni, hogy ha nem megy be, hamar visszaalszik a baba, ha bemegy, akkor fent van 2 óra hosszát is.
2010. jún. 10. 21:46
 10/21 anonim ***** válasza:
76%

Ha nálunk ilyen történik , félálomban kb. 5-10 percig szintén hezitálok, hogy ez most álom vagy valóság... Szóval ezzel nem vagy egyedül. Iszonyat nehezen térek magamhoz.

+ 1 hónapos kora óta végigalussza az éjszakát, így eléggé "zokon tud esni", hogy most 1 évesen meg ordítva ébred éjszaka. Szegénynek a fogai jönnek ilyen fájdalommal. Én nem adok panadolt + ilyeneket, hanem ölbeveszem, és sétálgatunk a kislámpa fényénél 1-2 órácskát. Ahogy közelítek a kiságy fele, egyből elkezdi a nyöszörgést.. kivéve, amikor hajlandó rajtam elaludni... :) Mondjuk, amint magamhoz térek, éber leszek, és "séta" közben" már nem gyötör az álmosság. Annak a picinek meg szüksége van ránk:) Mondjuk szerintem, hogy ha 5-10 perc sírás van csak és utána elalszik, akkor ne legyen lelkiismeret furdalásod, hogy nem mentél be, mert alapjáraton úgysem hagyod sírni, és nem is szabad. Az én babám bezzeg nem hagyja addig abba a sírást, míg fel nem veszi valaki :))

2010. jún. 10. 21:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!