Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miert nem beszel a 2eves...

Miert nem beszel a 2eves kislanyom?

Figyelt kérdés
Sziasztok a kislányom 2 eves lessz most februar 16an...de meg nem akar beszelni annyit mond hogy apa de folyton csak uuu zik ..voltunk mar orvosnal nincs semmi baja...regebben sokat veszekedtunk parommal de most mar nem az is baj lehetett?? Vagy mi az oka hogy nem akae beszelni??:o az ismerosunk gyereke 2.5eves de mar mindent tud mondani..ugye ez nem jelent bajt??
2018. febr. 2. 18:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%
Ha nagyon értitek, mit akar, akkor minek kéne beszélnie szerinted? Nem tilos ilyesmiről könyveket kézbe venni, bármi is a közvélekedés. Épeszű ember legalábbis még hátrányát nem látta, a többiek meg mindegy is, mit csinálnak.
2018. febr. 3. 07:33
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

11, valóban nem szégyen utána olvasni, mondjuk neked sem!

A szakemberek NEM ajánlják, hogy direkt ne értsd meg a gyereket. Az csak frusztrációhoz vezet.

2018. febr. 3. 07:51
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

A#12es nek van igaza. Én sokat olvastam ez ügyben. Voltunk hallás vizsgálaton neurológián, logopédusnál, korai fejlesztőben. Mindenütt elmondták, h a lehető legrosszabb h úgy csinálok mint aki nem érti. Akkor is mikor úgy tettem, és most is mikor néha tényleg nem értem h mit akar olyan méregbe gurult, h volt itt csapkodás, visítás minden....

Az a feltételezés pedig h valaki nem beszél a gyerekhez eleget, már annyira elcsépelt baromság! Ezt a legkönnyebbb mondani!

2018. febr. 3. 08:13
 14/15 anonim ***** válasza:

A legnagyobb vétek úgy tenni, mintha nem értenéd a gyereked, mikor szerencsétlen próbálkozik. Elveszi a kedvét a próbálkozástól is, és negatív dolgokat fog társítani a beszédhez. Fogalmam sincs hol olvastál ekkora marhaságot, de el kéne égetni a könyvet, hogy ne terjedjen ilyen tévhit.

Ha a gyerek halandzsázik, van beszédkedve, csak nem képes még többre. Tehát az első lépés már megvan, a gyerek szeretné közölni a gondolatait, a szülei szeretetben és biztonságos környezetben nevelték.

Szerintem hallásvizsgálat, az anyával együtt gyerekközösség látogatása gyakrabban(tehát nem bölcsi), megnézni a nyelvét, nincs e letapadva, aztán mehet egy kis extra mondókázós beszédindító torna.

2018. febr. 3. 08:43
 15/15 anonim ***** válasza:
Ennyire félreérthető lettem volna? Kiszolgálni nem kell, értetlenséget bejátszani eszembe se jutna, nem tudom honnan szedi #12
2018. febr. 3. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!