Miert nem beszel a 2eves kislanyom?
11, valóban nem szégyen utána olvasni, mondjuk neked sem!
A szakemberek NEM ajánlják, hogy direkt ne értsd meg a gyereket. Az csak frusztrációhoz vezet.
A#12es nek van igaza. Én sokat olvastam ez ügyben. Voltunk hallás vizsgálaton neurológián, logopédusnál, korai fejlesztőben. Mindenütt elmondták, h a lehető legrosszabb h úgy csinálok mint aki nem érti. Akkor is mikor úgy tettem, és most is mikor néha tényleg nem értem h mit akar olyan méregbe gurult, h volt itt csapkodás, visítás minden....
Az a feltételezés pedig h valaki nem beszél a gyerekhez eleget, már annyira elcsépelt baromság! Ezt a legkönnyebbb mondani!
A legnagyobb vétek úgy tenni, mintha nem értenéd a gyereked, mikor szerencsétlen próbálkozik. Elveszi a kedvét a próbálkozástól is, és negatív dolgokat fog társítani a beszédhez. Fogalmam sincs hol olvastál ekkora marhaságot, de el kéne égetni a könyvet, hogy ne terjedjen ilyen tévhit.
Ha a gyerek halandzsázik, van beszédkedve, csak nem képes még többre. Tehát az első lépés már megvan, a gyerek szeretné közölni a gondolatait, a szülei szeretetben és biztonságos környezetben nevelték.
Szerintem hallásvizsgálat, az anyával együtt gyerekközösség látogatása gyakrabban(tehát nem bölcsi), megnézni a nyelvét, nincs e letapadva, aztán mehet egy kis extra mondókázós beszédindító torna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!