16 hónapos kislányom visszahúzódó és keveset beszél. Ilyen lehet a természete vagy forduljak szakemberhez?
Figyelt kérdés
Mindent megért, minden kérést teljesít. Eddig 7 szót tud. De nagyon csendes, nagyon bátortalan, idegenek között nehezen oldódik és meg sem nyikkan. A kortársai ennél bátrabban szerintem. Talán többet is kellene beszélnie már?2010. szept. 5. 21:43
1/4 anonim válasza:
Ugyan már. Nekem 18 hós a kisfiam, és ő is csak pár szó mond. Nehezen oldódik, lassan megy neki.Ő nagyon anyás, bújós kisfiú. Nincs ezzel semmi baj, ilyen a természetük.
2/4 anonim válasza:
Valószínűleg ilyen a természete, az én 16 hós lánykám is ilyen típus. Olyan kis nyugodt, csendben szemlélődő fajta. Mindig mondták is a játszótéren,h. milyen áldott jó gyerek, milyen csendes és nyugodt baba. Örülj neki, h. nem kell állandóan utána rohanni, rákiabálni, mert nem bírsz vele másként!:)
3/4 anonim válasza:
Az én fiam 20 hónapos, és ő is pár szót tud. Inkább a szavak első szótagát használja, de azt is csak 1 hónapja. Itthon megy a duma, de máshol meg sem szólal. Vannak különböző korszakok a babák életében, amelyek meg fognak változni. Nekem van olyan ismerősőm, akinek a 3 éves kislánya még mindig visszahúzódó. Az orvos szerint ez természete. Nem kell izgulni.
Egyébként nagyon sok függ attól, hogy mennyit viszed társaságba, és ott mennyire hagyod "magára".
4/4 anonim válasza:
Na az én 13 hósom meg pont az ellenkezője...:). Jó pár szót tud már és be nem áll a szája..és túl pörgős..Néha nem a legjobb. De azért örülök h nem full nyugis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!