Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 19 hónapos kislányom nem...

19 hónapos kislányom nem igazán beszél, normális ez?

Figyelt kérdés
Nem igazán beszél és nemiagazán tuodm hogy ez mennyire normális. Azt mondja hogy apa, a kutyákra hogy vau és ennyi. Azt veszem észre hogy sok mindent megért, ha kérek tőle vmit, akkor odahozza, ha kérem hogy mutassa meg a pociját, kezét stb azt is megmutatja, de hát beszélni nem nagyon akar, nem is probálja utánam mondania szavakat. Véleményeteket kérném, jöhet hideg is meleg is csak őszinte legyen. Köszönöm
2011. jan. 19. 15:30
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Kisfiam 20 hónapos, és még azt sem mondja hogy anya:(:(

Mindent megért, és megérteti magát, de nem akar mondani semmit sem, csak a saját nyelvén beszél. lehet az a baj, hogy valamit szeretne, rögtön megkapja? mármint megértjük, így minek kimondani, úgyis értjük? Nem tudom...

2011. jan. 19. 15:43
 2/5 anonim ***** válasza:
Én is nagyon aggódom, hogy mennyit kellene beszélnie és hogy mikor fog nálunk is igazán beindulni a beszéd.Én éppen egy hete olvastam a védőnőnél egy kiírást -korai fejlesztő által kiadva-hogy mik azok a végső határok amire bizonyos fejlődési szakaszig el kell jutnia egy gyereknek.A lányoknál az első szavak megjelenését 18 hónapos korra teszik még magának a beszéd beindulását 2 éves korra.Ezeknek kell erre az időre megindulniuk.Egy logopédust is kérdeztem,aki azt mondta, hogy 2 éves korra 50 szóval kellene rendelkezni egy-egy gyereknek.Ebbe beletartozik hangutánzás,kötőszó stb.Talán egy kicsit tudtam segíteni.
2011. jan. 19. 15:51
 3/5 anonim ***** válasza:

Amint írod, mindent megért. Ez a lényeg. Normális!

Hogy Mórickára hivatkozzak: "Nem volt még bőrös a kávé".

Majd beindul, mint a gép!

2011. jan. 19. 15:55
 4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. jó tudni hogy nem vok egyedül. csak már olyan jó lenne ha beszélne...
2011. jan. 19. 17:26
 5/5 anonim ***** válasza:
Előbb irtam pont egy kérdezőnek, hogy a lányom két évesen kezdett el beszélni fokozatosan, addig csak pár szavat mondott.
2011. jan. 19. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!