Az normális, hogy 8 hónapos kislányom annyira sír, hogy nem vesz levegőt? Tegnap már lelilult.
Rázni nem szabad, mert megpattanhat egy ér az agyában!!!!
Ilyenkor vag hitelen bele kell fújni, vagy kevés hideg vizet föcskölni az arcába.
Szia! Én babám 10 hónapos, és épp ma volt egy ilyen akciója. Eddig a fújogatás nálunk is bevált, de ma nagyon komolyan ránk ijesztett. Már a hideg víz sem segített, de aztán végül is nagy nehezen vett levegőt, de addigra már nekem is minden bajom volt, már sírtam is, a lábam is remegett, annyira megijedtem. Anyukáméknál voltunk, ő már azon gondolkodott, hogyan lélegeztesse. Két hónapja volt még egy ilyen eset, kérdeztem a háziorvost ilyenkor mit lehet tenni, erre elmésen az volt a válasza, hogy "áá, nyugalom, vesz ő levegőt"... Picit kibuktam rá...
Anyukám szerint én 3 éves koromig csináltam, mikor egyszer annyira kibukott, hogy rám ordított az utcán, hogy azonnal vegyek levegőt, vagy nagyon elfenekel:)
Fújogatás, hideg víz, enyhe rázogatás, később pici pofozgatás, ez a mi praktikánk. Mindenesetre szerintem érdemes utána nézni, hogyan kell babát lélegeztetni, én is most ezért jöttem fel a netre.
Sok gyerek csinálja,van ,akinél semmi nem használ,csak az,hogy addig ordit légvétel nélkül,amig el nem ájul és akkor automatikusan vesz levegőt.
Az unokaöcsém még 4-5 évesen is képes volt hányós,vagy olyan hisztit produkálni amikor nem vesz levegőt,csak ekkor már direkt,mert tudta,hogy az anyjáék megijednek ettől és engednek a hisztinek,afféle zsarolás volt..
Amiket lehet tenni: fújás az arcába,hideg vizzel megmosod (de nem leöntöd vagy a csap alá dugod a fejét).
amit ne tegyél: RÁZÁS,pofozás
És minden akciót minél nyugodtabban kezelni,ne lássa rajtad a gyerek,hogy frászt kapsz,mert akkor később tudatosan fog ezzel zsarolni,hisztizni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!