Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vigyem el orvoshoz? 20 hónapos...

Vigyem el orvoshoz? 20 hónapos kislányom még nem beszél! Nem mondd semmit csak halandzsázik a saját nyelvén egész nap!

Figyelt kérdés

A barátnőm kisfia 1,5 éves és ő már szavakat mondd! A barátnőm mondta hogy vigyem el orvoshoz a kislányomat mert ennyi idősen már beszélni kellene neki! Amugy mindent megért, elmutatja a testrészeit, ha bármilyen utasitást mondok neki megcsinálja!

De kicsit megijedtem!

2011. jan. 26. 13:48
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy kell orvoshoz vinni, ez butaság! Van olyan gyerek aki csak az óvodában kezd el beszélni, amikor társaságba kerül (persze, ha nem volt bölcsis). Én kisfiam is 1 hét múlva lesz 19 hónapos és Ő sem beszél. Annyit, hogy apa, mama, cica, tátá. Ennyi. Nem hallottad a többi ismerősödtől, hogy mikortól kezdenek beszélni a gyerekek? Mindenki a maga tempójában ami lehet akár 1 éves, de akár 3-4 éves is. Ha megért mindent és mutogat mindent akkor biztos nincs rendellenessége, ne aggódj! Ismerősömék azt csinálták 2 évesen (még nem beszélt, csak mutogatott), hogy 3 napig nem szóltak ők sem hozzá, csak a baba nyelvén hümmögtek ők is. Persze volt nyűglődés, meg sírás, de a harmadik napon elkezdett beszélni a kisfiú:-) Bevált. Viszont szerintem 2 éves kor alatt korai lenne erőltetni és aggódni!!
2011. jan. 26. 13:55
 2/10 anonim ***** válasza:
51%
szerintem még nem kell aggódnod,de én elvinném,már csak azért is hogy megnyugtassanak.nem kell összehasonlítani a gyerekeket,van aki eben,van aki másban gyorsabb.de a magad megnyugtatása végett elviheted
2011. jan. 26. 13:56
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggódj, az én fiam 2 évesen kezdett el beszélni. Rohamosan fejlődött a szókincse, 3 hónap alatt már mondatokat mondott. 6 hónap alatt már be sem állt a szája, és folyamatosan kérdezett. Most 3 éves, folyamatosan beszél, mesél. A ragokat helyesen használja, kijavítja saját magát ha nem mondja helyesen.

Az én barátnőm lánya, 3 és fél éves. Másfél évesen már mindent mondott, de soha nem kérdezett, vagy csak felszínesen. A ragokat, személyneveket még mindig nem használja helyesen.

Tehát egyáltalán ne aggódj, 6 éves koráig kell megtanulnia helyesen beszélni. Halandzsából hamarosan beszéd lesz!

2011. jan. 26. 13:57
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

szerintem nem kell még aggódnod, minden gyerek más, még nem vagytok elkésve

esetleg taníts neki állathangokat, olvastam a neten, hogy ezeket könnyebben megtanulják, minta ha mondjuk nekik, hogy pl "mondd hogy anya"

és nálunk bejött, másfél éves a kisfiam, ő csak 1 szót tud, a mamát, és ezen kívül egy csomó állat hangját tudja utánozni, és nagyon élvezi, pl: mit mond a tehén? múúúúú, liba: gágágágá (és ezt kiabálja nagyon aranyos) és már egy nap alatt megtanul egy új állatot :)

2011. jan. 26. 13:58
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes elvinni olyan helyre, ahol tudna kommunikálni több gyerekkel, akár nagyobbakkal is. Barátnőm gyereke sokáig saját jelbeszéddel élt és sokat cumizott. A barátnőmnek feltűnt, hogy amikor olyan társaságban volt, ahol volt beszélni tudó kisgyermek, lendített egy nagyon a beszélőkéjén. Úgymond rá volt kényszerítve, és otthon is többet kezdett beszélni.
2011. jan. 26. 13:58
 6/10 anonim ***** válasza:
88%
Nincs olyan, hogy "kellene", neki egyszerűen nem jött még el a beszéd ideje. Az én 19 hónapos kisfiam is csak japánul és finnül magyaráz egész nap, de nem aggódom, tanácsadáson látta a gyerekorvos és nem is csodálkozott rajta.
2011. jan. 26. 13:59
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

20 hónaposan még nem KELL beszélnie, ne aggódj! Ha amúgy láthatóan mindent megért (a maga 20 hónapos szintjén persze) és még halandzsázik is, nem lehet semmi baj. A gyerekek nem egyformán fejlődnek. Kicsikkel fogalkozom, köztük is van olyan 19 hónapos, aki egész mondatokban beszél már és van olyan 20,5 hónapos, aki még csak öt-hat szó első szótagját mondja (ennyi az összes szókincse), egyébként egy kis "néma Levente" :=), ettől függetlenül látszik a viselkedésén, reakcióin, érdeklődésén, hogy minden a legnagyobb rendben van vele. Majd megszólal, ha neki "úgy tetszik" :=). Ne félj és ne siettesd a gyermekedet, beszélj hozzá sokat, mindig mondd el, hogy most éppen mit csináltok, miért, hová indultok, mit fogtok ebédelni, stb. Mondókázz, énekelj sokat, a dallam, a ritmus hamar "szóra bírja" a kicsiket.

És ne törődj senki "jó tanácsaival". Nyilván büszke rá, hogy a saját gyermeke már ilyen ügyes, de hiba minden gyereket ugyanabba a skatulyába préselni, a legtöbbje mindig ki fog lógni itt-ott...

2011. jan. 26. 14:01
 8/10 anonim válasza:
Egy barátnőm kisfia 3éves kora után szólalt meg elösször. Addig semmit nem mondott. Még egy hangot sem. A saját nyelvén sem. Egy hang sem jött ki belőle. Orvostól orvosig cipelte de senki nem talált semmit azt mondták neki hogy minden rendben van csak nem akar beszélni.
2011. jan. 26. 14:01
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a megnyugtató válaszokat! Aranyosak vagytok!

Minden héten találkozik az unokatesóival akik igaz kicsit idősebbek de azt vettem észre hogy nagyon figyeli a szájukat mikor beszélnek!!

Sajnos itt nagyon nemtudom gyerekek közé vinni mert semmi ilyen nincs :(! Pedig jó lenne és én is kicsit kikapcsolódnék!

2011. jan. 26. 14:08
 10/10 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Mikor kezdett el beszélni végül a kislányod?
2021. márc. 5. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!