19 hónapos kislányom nem beszél még. Más is van így?
Az ikerfiaim is nagyon keveset beszélnek, most lesznek 18 hósak. (lányom ennyi idősen már 80-100 szót használt, általában szépen is mondta, de minden gyerek más, én se aggódom a fiúk miatt, ők mások.)
Ezeket mondják: va-va :-) anya, apa, papa, mama, csz (cica), memme, néni (ezt nagyon furán mondják), isz (innivaló), kaka (ez kaka, kuki, kacsak, kakas, mint jelenti náluk :-) )tete. Más nem is jut eszembe. Ők is mutogatnak sokat, meg hümmögnek. :-) Ne aggódj, nem lesz vele gond, győzd majd meghallgatni.
25 hónapos lányom nem beszél, és én még nem aggódom.
A hallását leteszteltük, nincs vele baj.
Mindent megért, amit mondunk neki.
A kérésünket teljesíti.
Értelmi zavar nem látszik, egyszerűen jól megérteti magát velünk így is, nincs "rászorulva" a beszédre. :)
17 hós lány...nem sokat beszél kb 10 1 alap és állathangutánzást utánoz :( :( csinalhatok báérmit
amugy egész nap babanyelven kerepel
19 hós fiam nekem is csak pár szavat mond. Aztán vannak olyan szavak amiket már mondott és most meg már nem. Kisbarátnő szintén ennyi idős, ő is csak pár szavat mond.
Felesleges még aggódni, nem minden gyerek kezd el ilyen hamar beszélni. :) 1. gyerkőcöm 2 évesen kezdett a másik 1 évesen.
3 gyerekes anyuka
Ne izgulj! Nálunk si így volt.
21 hónaposan kezdett el "beszélni".
Nem mondatokban, csak szavakat, de azt minden nap, valami újat.
Most 22 hónapos, már mindent mond utánunk (persze ha a kedve úgy tartja).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!