Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek meddig illik egy...

Szerintetek meddig illik egy babával otthon maradni? Nem programozni?

Figyelt kérdés
20on éves lány vagyok, áprilisban lesz egy éves a kislányom. A legjobb barátnőmmel majdnem egyszerre szültünk, ő egy hónappal korábban. Eddig mindent együtt csináltunk, de mostanra eléggé eltávolodtunk egymástól. Tavaly 1 hónappal a szülésem után, ők elmentek horgászni, akkor még nem hívott magával, természetesen nem is mentem volna, de már azt se értem, hogy egy 8 hetes babával miért kell kimenni egy tóhoz, a hidegbe. Az ő vőlegénye imád horgászni és amíg a barátnőm terhes volt nem jártak el, ezért azzal magyarázzák, hogy már nagyon várták, hogy kimozdulhassanak és, ha a kertben lettek volna az se lenne más. Na igen, de ezután minden hónapban elmentek egyszer horgászni, mikor meg már jobb idő volt, akkor többször is és mikor nyár lett, akkor a Balatontra is lementek a 4 hónapos babájukkal, sőt, a Velencei tónál is van egy úgymond kis nyaralójuk, ahová eddig együtt mentünk a barátokkal iszogatni, sütögetni, ők oda is elmentek többször is a nyáron. Nem gondolom, hogy a barátnőm berúgott, meg hajnalig kimaradozott, de szerintem akkor se ez a megfelelő program egy csecsemőnek. Akármi történhet. Télen minden normális volt, babás programokat csináltunk, de nem sokára tavasz lesz és már most beszélnek a horgászatról. Szeptemberben nyaralni is akarnak menni, mert akkor olcsóbb és a gyerekeink majdnem másfél évesek lesznek, de én nem nagyon akarok. Szerintetek kinek van igaza? Nem vagyok irigy, mielőtt azt írnátok, én is elmehetnék velük az összes programra, ha akarnék, csak nem akarok és nem értem, hogy ő miért.
2018. jan. 26. 10:41
1 2 3 4 5 6 7
 11/66 anonim ***** válasza:
95%
Nyugodtan lehet babával elmenni, nyaralni, kirándulni. Nyáron szültem 6 hetes volt amikor tópartra mentünk ,,szabad strandra". Párom úszott, mi nem mentünk be,de az árnyékban elvoltunk. Beszélgettem idegenekkel akik szintúgy ott voltak... Szóval megoldottuk. Ráadásnak anyatejes babával voltam, ott etettem ( éljenek a szoptatós felsők), kicsit félrevonulva de etettem, pelenkáztam. Azóta is rendszeresen járunk túrázni is ha nincsenek nagy fagyok vagy esők. Ők csinálják jól, attól hogy gyerek van nem kell mindig otthon ülni. Soha senki nem szólt vagy nézett furán, hogy ott van velünk a kisbabánk. Teljes normális, hogy eljárnak hármasban, vagy emberek közé mennek. Otthon is bármi történhet, gyerekkel macerásabb eljárni, vinni kell egy csomó ,,vackot" (mindent ami kellhet, meg alap gyógyszereket mint lázcsillapító) de nem lehetetlen. Attól, hogy te nem igényled ezt mások igen, és nincs igazad, ha ők menni akarnak mennyjenek, ha te nem akkor nem. Ilyen egyszerű.
2018. jan. 26. 11:09
 12/66 anonim ***** válasza:
89%

Közöd? Mi történhet egy nyaralóban, ami otthon nem?

GOndolom nem egyedül hagyták a gyereket, és berúgva,, bedrogodva orgiáztak?!

Naná, hogy mennek ide-oda, tök normális.

Másfél évessel meg nyaralni is az.

Élik az életüket, táplálják a házasságot, élményt adnak a gyereknek, igaz nem emlékszik majd rá, de jót tesz neki, emberek között van.

Te meg otthon tespedsz, gondolom párod is unja már hogy éve nem voltatok sehol

2018. jan. 26. 11:09
 13/66 anonim ***** válasza:
96%

Na kibújt a szög a zsákból...

Figyelj, adok egy ötletet.

Ha legközelebb mennek horgászni, menj el velük te is. Nem kell élvezni a horgászatot ahhoz, hogy legyen egy jó délutánod. A két pasi jól elvan a parton, ti meg a legjobb barátnőddel sétáltok, kávéztok termoszból / teáztok / a parton ülve kibeszélitek a mindent is. Viszitek a gyerekeket, őket is elviszitek sétálni.

Én ezt gyerek nélkül is tökre élvezném a barátaimmal😂 pedig én sem szeretem a horgászatot.

2018. jan. 26. 11:10
 14/66 anonim ***** válasza:
87%
A babának nem gond, ha a szülei is jól érzik magukat, amíg rendesen el van látva. Én járok babás programokra is, meg felnőttesekre is, ő pedig szépen elvan mindenhol, hiszen ilyenkor még leginkább az számít, hogy az anyukájával legyen. Attól még, hogy született egy kislányom, mehetünk nyaralni (7 hónapos volt, mikor külföldre utaztunk egy hétre a tesómhoz), kirándulni (hordozokendöben van, és nyilván odafigyelünk a szükségleteire, meg hogy meddig kényelmes neki), de szeretjük a bábszínházat meg a baba-mama tornát is :-) . Nagypapi hatvanadik szülinapján " mutattuk be" , akkor volt nyolc hetes, azóta járunk mindenfelé. Még szoptatok este, ezért az fix, hogy lefekvésre otthon kell lennünk, de amúgy miért ne mehetnénk akárhova?
2018. jan. 26. 11:16
 15/66 A kérdező kommentje:
Ez most komoly? Szerintetek ezek a programok amik csecsemőknek valók? Hát szerintem meg egy nyugodtabb környezetben, cukrászdákban, kávézókban, játszóházban egy kis baba is boldogabb. Vásárolhatnánk nekik ruhákat, meg magunknak is, mint a többiek. És amúgy egy szóval se mondtam, hogy mindig hármasban vannak, a horgászatokra csomószor mennek más fiúk is velük, akikkel eddig is egy baráti társaság voltunk. Már gyereket szültünk és utána ugyanúgy együtt kell lógni, akkor mi értelme volt a gyerekeknek? Írtam, hogy AKÁRMIKOR elmehetnék én is, nem vagyok kiközösítve, de nem fogok fagyoskodni, vagy unatkozni egy tóparton, nem fogom fogdosni a halakat, ebbe mi a jó most őszintén
2018. jan. 26. 11:17
 16/66 anonim ***** válasza:
86%

Illik?!

Szerintem a baràtnôdék csinàljàk jól.Csalàdi programokat szerveznek,jó levegőn vannak,együtt szórakoznak.

Én azt nem értem,te mi kivetnivalót làtsz ebben?!

2018. jan. 26. 11:18
 17/66 anonim ***** válasza:
87%

szóval ha gyereked lesz, akkor csak a gyerekesekkel lóghatsz?

vagy az mi, hogy mi értelme van egy gyereknek?

gondolom akarták, de élni is szeretnek.

nagyon szegény a lelkivilágod.

azért néha kimentek a levegőre? bár most hideg van, gondolom nem

2018. jan. 26. 11:20
 18/66 babyboom567 ***** válasza:
92%

Kedves Kérdező!

Annak ellenére,hogy én itthon ülő anyuka vagyok(nincsenek barátaim,max munkatáraim,meg a férjemnek van egy barátja meg a felesége,szóval nem vagyunk nagy társasági emberek),a barátnőddel értek egyet.Nagyon rossz ezt elfogadni,de már nem te vagy neki a legfontosabb,hanem a családja,gyereke.

Alakíts ki saját szokásokat,járj új helyekre,csináld úgy ahogy neked jó, ahogy te elképzeled.

2018. jan. 26. 11:23
 19/66 anonim ***** válasza:
1%

Kedves kérdező! Én inkább veled értek egyet, viszont én már negyven éves vagyok. A párom is. Szeret is horgászni, de mióta megvan a baba eszébe nem jutott se vele se nélküle menni

Mi jártunk együtt de nem volt olyan kényelmes számomra sem... Szúnyog, rovarok, szél (nyáron is)....

Szerintem még pár évig egyedül fog járni a párom....

A tél és az influenzás időszak miatt nagyon közösségbe se járunk.

Nyaralást pedig másfél évessel nem tervezek... a fiamat is 4 évesen vittem először.

Maradnak a városon belüli programok :-)

Ui. Most 10 hónapos

2018. jan. 26. 11:23
 20/66 anonim ***** válasza:
97%

egy kisbabát mi a fene tenne boldoggá egy cukrászdában vagy kávézóban? Ez neked a nyugodtabb környezet, mint egy vízparti pihenés?

Sok az idegen, sok az inger, hangos, ijesztő. De plázázni vinni, vásárolgatni, na az komoly, csajos program. NEM babás, hanem csajos... de pfúj, a barátnőd meg inkább a fiús programot választja.

Mi értelme volt babát szülni? Szerinted az, hogy ne kelljen a korábbi haveri körrel együtt lógni tovább. Hát keress más kisbabás anyukát, aki naphosszat vásárolgatna és kávézgatna a babakocsit tologatva.

Veled komoly bajok vannak :o

2018. jan. 26. 11:24
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!